6 ting jeg lærte å komme ut med noen med PTSD

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Ikke c’det er ingenting som kan få deg til å føle hjelpeløs hvordan man skal leve med en partner med posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD).

I tre år hadde jeg et forhold til en mann som opplevde symptomene på post-traumatisk stressforstyrrelse daglig. Min ex, d., Det var en dekorert kampveteran som serverte Afghanistan tre ganger. Prisen han tok på sin sjel, var hjerteskjærende.

Hans flashbacks og drømmer fra fortiden førte ham til å være hypervigilante, for å frykte fremmede og å avvise søvn for å unngå mareritt.

Å være en persons partner som har posttraumatisk stressforstyrrelse, kan være utfordrende og frustrerende av mange grunner. Du vil ta bort deres smerte, men du må også gjøre med din følelse av skyld å måtte ta vare på deg selv også.

Du vil ha alle svarene, men du må ofte håndtere virkeligheten at dette er en tilstand som ikke kan bli elsket av noen.

Jeg tilbrakte år å prøve å forstå hvordan post-traumatisk stressforstyrrelse har påvirket min partner, og til slutt måtte jeg forlate vårt forhold. Her er det jeg lærte.

1. Post-traumatisk stressforstyrrelse er en veldig ekte sykdom

Post-traumatisk stressforstyrrelse er en svekkende angst som oppstår etter en traumatisk hendelse, som krigskamp. Estimat av eksperter 8 millioner voksne lider av PTSD på ulike nivåer hvert år i USA. Som depresjon eller andre mentale og atferdsproblemer, er det ikke noe som en person kan bli kvitt.

Symptomer arrangert hvor som helst fra tre måneder til år etter utløsningen. For å bli karakterisert som PTSD, må personen vise disse egenskapene:

  • I det minste et symptom som recokes (som flashback, dårlige drømmer eller skremmende tanker). D. har installert sikkerhetskameraer hjemme for å overvåke trusler og hadde forferdelige mareritt.
  • Minst ett symptom på unngåelse. D. Han elsket ikke publikum og ville ha unngått aktiviteter som inkluderte mange mennesker.
  • Minst to symptomer på spenning og reaktivitet. D. Han hadde en veldig kort sikring og følte seg frustrert lett da han ikke var inkludert.
  • Minst to kognitive og # 8217 symptomer; humør, som inkluderer negativ selvtillit, skyld eller feil. D. Han fortalte meg ofte: «fordi du elsker meg? Jeg ser ikke hva du ser. & # 8221;

D. En gang beskrev han sin posttraumatiske stressforstyrrelse som et stadig venter-spill som hopper bak bak hjørnet. Det minnet meg om at dårlige ting skjedde, og at den følelsen aldri kan ende. Sterke lyder forverret ting, som torden, fyrverkeri; Artifice eller flamme retur av en lastebil.

For oss har disse symptomene gjort de grunnleggende relasjonelle tingene vanskelig, som å gå til middag ute på et sted som var nytt for ham.

Og deretter C’de var rastløshet og # 8217; aggressivitet, som er vanlig for personer med PTSD. Jeg kunne ikke komme nærmere ham uten å advare ham, spesielt når han hadde hodetelefonene.

Han hadde også eksplosive sinneeksplosjoner, som forlot meg i tårer.

Det var den mest ømte og gratis mannen 90 prosent av tiden. Men da han følte seg skadet eller skremt, forbrukes hans grusomme side. Han kjente knappene mine for å trykke på & # 8211; Mine usikkerheter og svakheter & # 8211; Og han skammer seg ikke for å bruke dem som et våpen da han følte seg sint.

2. Folk med PTSD føler seg ofte ikke elskelig

D. Det er vakkert, inne og ute. Ikke bare er det ekstraordinært vakkert, det er intelligent, gjennomtenkt og medfølende. Men han følte seg ikke som fortjener kjærlighet, og ikke engang eksternt elskelig.

; Traumatiske erfaringer, i tillegg til å være skummelt og påvirke vår følelse av sikkerhet, har ofte en direkte effekt på vår kunnskap og sier sier Irina Wen, MD, Psykiater og direktør for Steven A. Cohen Military Family Clinic på Nyu Langone Health.

«Vanligvis er disse effektene negative. Som et resultat kan pasienten begynne å føle seg nedsenkbar og ikke elskelig, eller at verden er et farlig sted, og at folk ikke bør være pålitelige & # 8220; forklarer.

Over tid er disse negative tankene generalisert slik at negativitet gjennomsyrer alle aspekter av livet. De kan også flytte til et forhold.

D. Han spurte meg ofte hva jeg så i ham, som jeg kunne elske ham. Denne dype usikkerheten har formet måten som «8217 jeg behandlet, med flere forsikringer uten forslag.

D. Han trengte mye tid og oppmerksomhet til meg. Fordi han hadde mistet så mye i sitt liv, hadde han et grep nesten av kontroll over meg, fra behovet for å bli kjent med hver eneste detalj av hvor jeg var og fra kollapsene da planen har forandret seg i orden i siste øyeblikk, Alle’forventer å forvente at jeg var trofast over foreldrene mine, selv da jeg følte at han ikke alltid fortjener det.

Men # 8217; Jeg har forpliktet seg. Jeg forlot rommet med venner og bodde på telefonen med ham i flere timer. Jeg tok bilder av de som skulle vise ham at jeg ikke handlet ham eller forlot den. L’Jeg valgte alt i mitt liv. Fordi jeg følte at hvis du ikke hadde gjort, er de l & # 8217;?

Å tro at det ikke var elskelig, d. har også skapt scenarier som anser det som. Da han var sint, uttrykte han ham å ta en fryktelige skudd.

Jeg ville ha blitt overlatt i stykker, bekymret for neste gang d. Han ville prøve å skade verbalt. Samtidig følte han ofte ikke trygg for meg, et annet symptom på hans posttraumatiske stressforstyrrelser.

«Jeg så mange situasjoner der partneren ikke vet at deres søte halvdel lider av PTSD. Alt de opplever er sin partners vrede, når i virkeligheten har denne personen en psykologisk lesjon og lider og ikke vet hvordan man skal snakke om det. Dette fører til en økende frakobling i paret og blir en ond sirkel & # 8220; sier wen.

3. Det er behandlingsalternativer

Blant følelsene av fortvilelse og isolasjon, har folk med PTSD opsjoner. Den beste måten å håndtere problemet med psykisk helse er med utdanning og forskning i’en profesjonell hjelp.

& # 8220; Ofte det vi ser i vår klinikk er at parterapi blir en dør D’tilgang til individuell behandling & # 8221; aksjer wen. «Veteranen kan ikke være D & # 8217, individuell behandlingsavtale. De ønsker ikke å føle seg som noe galt med dem & # 8220;.

For å støtte min partner og min psykiske helse, fortsatte jeg min solopterapi rutine etablert. I tillegg til dette har jeg også studert og prøvd noen andre behandlingsalternativer.

Her er noen som kan hjelpe deg eller din partner med PTSD:

  • Søk etter en individuell terapi som en persons partner med PTSD.
  • Oppmuntre partneren din til å delta i en individuell terapi med en spesialist i post-traumatiske stressforstyrrelser.
  • Delta i parterapi.
  • Finn støttegrupper for personer med PTSD eller for sine kjære.

4. L’Kjærlighet er ikke alltid nok

Mange mennesker som har relasjoner med noen med PTSD, tar rollen som depot. I det minste var dette tilfellet av meg.

Selv om det er rive å innrømme det, L & # 8217, kjærlighet ofte ikke vinne. Denne bevisstheten er kommet i bølger i løpet av de tre årene vi har vært sammen, blandet med intense følelser av skyld og utilstrekkelighet.

& # 8220; er en’illusjon, denne ideen kan vi redde folk og sier Wen. «Til slutt er det deres voksne ansvar å søke hjelp eller be om hjelp, selv om det ikke er deres feil hvis de led en traumer. Vi kan ikke tvinge noen til å ta hjelp. & # 8220;

5. Du må ta vare på deg selv

Keepers i relasjoner med folk med PTSD glemmer ofte å ta vare på seg selv.

Jeg utviklet en følelse av skyld i forbindelse med personlig realisering eller nytelse, fordi det er lett å bli sugd i en usunn syklus.

Da jeg ønsket å gå ut med venner uten å måtte bruke en’nå for å snakke om d. eller ikke sjekke inn hele tiden mens jeg reiste til jobb for å fortelle ham at jeg var trygg, følte jeg meg skyldig.

Wen er D’enighet. [8220; Når du er i en stående rolle, må du først sette deg masken på deg selv & # 8221;. «Det må være en bevisst innsats for å skjære ut av tiden for deg selv. Keeperen må forbli sterk hvis han ønsker å bli et støttesystem, og de trenger å ha sunn støtte og utsalgssteder for å holde den & # 8220;.

6. Ok, gå bort

Etter mange år med små skritt fremover og monumentale skritt tilbake, bestemte jeg seg til slutt å avslutte rapporten.

Det var ikke fordi jeg ikke elsker d. Jeg elsker det, og jeg savner hvert øyeblikk.

Men problemer knyttet til posttraumatisk stressforstyrrelse som måtte tas opp påkrevd engasjement, tid og # 8217; en profesjonell hjelp, ting han ikke sa til å være imot. Men han har aldri valgt å vise seg å være klar.

Følelsen av skyld, tristhet og følelse av nederlag var all forståelse. I to måneder forlot jeg knapt leiligheten min. Jeg følte at jeg hadde skuffet.

Det tok lang tid før jeg kunne akseptere at det ikke var min jobb som foreslo noen som ikke var klar for dette, og at for meg var det godt å sette meg først.

«Vi kan ikke tvinge noen til å ta hjelp. La skylden gå. Du kan føle tristhet og smerte for tapet av forholdet, men så langt som mulig, legg bort skylden. Det vil være en unødvendig følelse i denne situasjonen & # 8220; sier wen.

& # 8220 si jeg elsker deg.& # 8217; Dì & # 8216; Jeg vil at det skal fungere, og at du får hjelp fordi det handler om meg, du og forholdet, men dette er hvor mye jeg kan presse meg og # 8217; «, Anbefale.

Når det gjelder meg, nå bruker jeg tid til å kurere meg og forlate meg til det tilfredsstillende arbeidet og den bekymringsløse moroa som ofte fikk meg til å føle seg skyldig i det siste.

Meagan Drillinger er en reise- og velværeforfatter. Hans mål er å få mest mulig ut av opplevelsen, samtidig som du opprettholder en sunn livsstil. Hans skrifter dukket opp på spenning, menns helse, reise ukentlig og tid ut New York, blant andre. Besøke deg blogg eller Instagram.