6 ting å forvente hvis du tar organiske stoffer for Crohn

Crohns sykdom (CD) er en intestinal inflammatorisk sykdom som kan påvirke hvilken som helst del av mage-tarmkanalen, men oftere slår L’# 8217 ende;. Det er ikke behandlet, men du kan jobbe for remisjon av sykdommen med effektiv behandling.

Hvis behandling med Crohn ikke virker som du håpet, kan legen gi deg råd til å prøve organiske stoffer. Disse er stoffer basert på levende celler som retter seg mot inflammatorisk respons. De brukes oftere for moderat til alvorlig Crohn som ikke reagerer godt på konvensjonelle terapier.

Som de fleste stoffer har biologics fordeler og risiko. De kan redusere betennelsen din og gjøre det, stoppe utviklingen av din Crohn. Imidlertid kan de også sette deg i fare for infeksjoner og noen typer kreft.

Noen leger anbefaler å unngå risikoen forbundet med organisk redde at behandling for når andre terapier ikke virker. Andre leger støtter en tilnærming og # 8220; fra # 8217; høy oppover & # 8221; hvor du føler deg organiske stoffer så snart som mulig for å stoppe tarmskader før du starter.

Legen din vil hjelpe deg med å evaluere risiko og fordeler, slik at du kan ta en informert beslutning på’mulighet til å starte behandlingen med organiske stoffer. Vet hva du kan forvente kan gjøre overgangen til organisk lettere.

1. Organiske stoffer kan ikke tas oralt.

Din biologiske må tas ved injeksjon eller intravenøst ​​fordi magesyrer vil ødelegge den delikate kompleksiteten til dette stoffet.

Den biologiske injiseres av subkutan. Dette betyr at stoffet er avsatt i fettlaget mellom huden og muskelen, hvor den vil bli absorbert sakte. Du kan motta trening for å utføre dine injeksjoner eller få dem til å gjøre en lege.

Intravenøse doser administreres ved infusjon i et klinisk miljø. Denne metoden kan ta flere timer. Bruk behagelige klær, matbit og underholdning dør, som en bok, og organiserer et hjem passasje senere.

2. Den organiske kan forårsake bivirkninger.

Du kan føle smerte i injeksjonsstedet eller endringer som:

 • klø
 • rødhet
 • ekkymose
 • opphovning
 • smerte
 • feber
 • frysninger
 • urticaria
 • hodepine

3. De biologiske risikoene.

De biologiske risikoene innebærer risiko. Disse inkluderer:

 • Infeksjon. Din evne til å bekjempe infeksjoner er redusert.
 • Kreft. C’er en liten økning i sannsynligheten for å utvikle et lymfom.
 • Endringer i leverfunksjonalitet. Leveren din kan bli negativt påvirket; Fortell legen din umiddelbart hvis du manifesterer gulsottet.
 • Leddgikt. Du kan utvikle ledsmerter.
 • Reaksjon som ligner lupus (LLR). Kutane utbrudd, feber, muskel smerte og leddsmerter kan forekomme.

Avhengig av saken kan mulige fordeler med organisk medisin overvinne disse risikoene. Legen din kan fortelle deg mer om risiko og hjelpe deg med å ta en informert beslutning på # 8217; muligheten til å ta dem.

4. Når organiske stoffer starter, vil du sannsynligvis fortsette å ta dem, selv i remisjon.

Hvis du stopper L’antagelse av organiske stoffer, kan ikke fungere så mye som du begynner å ta dem igjen. Dette skyldes at kroppen din kan akkumulere antistoffer som gjør stoffet mindre effektivt. Dette er en av grunnene til at leger anbefaler L’Fortsatt bruk av organiske stoffer, selv om Crohn er i remisjon. En annen grunn er at den biologiske er effektiv for å opprettholde remisjonen ved å beskytte deg mot reaksjonen til flareutløsere.

Det er noen situasjoner hvor legen anbefaler å ta en pause fra stoffet, som før’kirurgi. For det meste, vent på legen din å gi råd til konsistent bruk av organiske stoffer.

5. Du bør ha alle dine vaksinasjoner før du starter organiske stoffer.

Vcaccinations lever som meslinger, ekteskap, rubella (MMR) anbefales ikke når organiske stoffer begynner på grunn av risikoen for infeksjon som presenterer dette stoffet.

6. Du må diskutere graviditetens planer med legen din.

Biologisk er relativt nye. Av denne grunn er langsiktige effekter på barn som er utsatt for organiske stoffer under graviditet ikke kjent. Eksperter mener at risikoen er lav og konkluderer med at muligheten for føtale misdannelser under bruk av biologiske stoffer under graviditeten er nær den generelle befolkningen.

Du og legen din må diskutere risikoen for å forstyrre organiske stoffer under graviditet enn den potensielle risikoen for barnet ditt. Det kan være hensiktsmessig å ta en pause fra stoffet under graviditet, avhengig av hvilken type biologisk du bruker. Barn som er utsatt i livmor på visse biologiske stoffer, må kanskje unngå å bli immunisert med dempede levende vaksiner til de har minst seks måneder. Selv da, bør de nøye kontrolleres for tegn på infeksjon.

L & # 8217;

Biologene loven tar sikte og undertrykker den inflammatoriske responsen som kan utløse rakettene til Crohn. Imidlertid har disse stoffene bivirkninger, inkludert en redusert evne til å bekjempe infeksjoner. Krever en «8217; subkutan injeksjon eller A’intravenøs infusjon.

Du bør fortsette å ta din biologiske selv under remisjonen, om ikke ellers angitt av legen din.