6 ting du ikke bør spørre meg om samliv med hiv

Ta feil spørsmålet eller si feil ting kan gjøre en pinlig og ubehagelig samtale, spesielt hvis noen er personlige helse.

I løpet av de siste fem årene har jeg bodd åpent med HIV, jeg hadde mange samtaler på min tur med venner, familie og bekjente. Og gjennom disse samtalene forsto jeg hva som er de mindre nyttige tingene å fortelle noen som er hiv-positiv.

Før du sier en av de følgende uttalelsene eller spørsmålene til noen som har hiv, ta et øyeblikk å vurdere hvilken innvirkning det kan ha på personen du snakker med. Du sannsynligvis gjør det bedre å la disse ordene ikke si.

Del på Pinterest

Når du spør meg om jeg er og # 8220; ren & # 8221; I referanse til min tilstand av HIV, virker du som smuss. Selvfølgelig er det bare et uttrykk som sparer deg et par sekunder som sier (eller skriver) noen flere ord, men for noen av oss som bor med hiv, er støtende. Det kan også negativt påvirke vår tillit, som var din intensjon eller ikke.

Som et fellesskap av Stigma-prosjektet Han sier, «Clean & # 8221; og & # 8220; skitten & # 8221; Jeg er for ditt klesvask, for ikke å beskrive din tilstand av hiv. En bedre måte å spørre noen HIV-statusinformasjon er bare å spørre når de hadde sin siste screening for HIV og hva var resultatet.

Del på Pinterest

Still spørsmål om og være nysgjerrig på hverdagen med en kronisk tilstand er helt forståelig. Men måten jeg ble utsatt for # 8217; HIV er ikke noe du har rett til å vite. Det er mange mulige grunner til at noen kunne ha en hiv-diagnose, inkludert eksponering gjennom sex, mor-by-child-overføring, deling av nåler med en infisert person, blodtransfusjoner og mer. Hvis de av oss som bor hos viruset ville at du skulle kjenne våre personlige data og overføringsmetoden, ville vi starte samtalen selv.

For å lære mer: Debunk mytene på overføringen av # 8217; HIV »

Del på Pinterest

Den beste måten å demonstrere mangel på sosial følelse er å spørre noen som er overbefattende med hiv hvis du vet hvem som er utsatt for viruset. Spør et slikt personlig spørsmål kan vekke smertefulle følelser. Kanskje deres eksponering er koblet til en traumatisk hendelse, for eksempel L’seksuell aggresjon. Kanskje de er flau. Eller kanskje de bare ikke vet det. Til slutt spiller det ingen rolle om jeg vet hvem som forklarte meg til # 8217; HIV, så slutte å spørre meg.

Del på Pinterest

Vendt mot forkjølelse, influensa eller magesikring er ikke morsomt, og noen ganger kan enda allergier bremse. Under disse episodene føler vi oss alle syke, og vi må kanskje også ta en syk dag for å bli bedre. Men selv om jeg har en kronisk tilstand, er de verken noen du bør vurdere syk eller lider. Folk som lider av HIV som regelmessig går på avtaler med sine leger og tar antiretrovirale legemidler for å kontrollere viruset, har nesten normale livsforventninger.

Tilleggsinformasjon: Langsiktige prospekter for HIV »

Del på Pinterest

Si & # 8220; Jeg beklager / # 8221; Etter å ha hørt HIV-diagnose av noen, kan det virke som å støtte, men for mange av oss er det ikke. Ofte innebærer at vi gjorde noe galt og ordene er potensielt skammelige. Etter at noen deler de personlige detaljene på reisen med HIV, er det ikke nyttig å høre uttrykket & # 8220; Jeg beklager: 8221;. I stedet tilbyr takknemlighet til personen å ha betrodd deg privat helseinformasjon og spør om du kan hjelpe på noen måte.

Del på Pinterest

Det er bedre å ikke anta eller til og med spørsmål om selv den nåværende partneren til noen som lever med HIVen er positiv. Først av alt, når noen som bor hos HIV har en vedvarende viral ladning og slettet på en holdbar måte (kalt ikke-detekterbar viral ladning) i seks måneder, ikke C’er virus i systemet og ikke C’det har vært i flere måneder. Dette betyr at din sjanse til å inngå L’HIV fra den personen er null. (Du kan finne dette intervjuet Dr. Carl Dieffenbach av National Institutes of Health Nyttig.) Derfor kan relasjoner eksistere uten risiko for overføring av HIV.

Utover vitenskapen er det bare upassende å be om informasjon om tilstanden til HIV av min partner. Ikke la nysgjerrigheten få deg til å miste synet av noens rett til privatliv.

Hva å gjøre

Når noen deler sin historie med samliv med deg, er HIV, den beste måten å svare på, bare å høre. Hvis du vil tilby oppmuntring og støtte eller stille et spørsmål, tenk på hvordan det du sier kan påvirke dem. Anser som ordene du bruker de vil presentere og spørre om ditt sier er noe.

Josh Robbins er en forfatter, aktivist og høyttaler som bor med hiv med hiv. Publiser dine erfaringer og aktivisme på bloggen Jeg er fortsatt Josh. Koble til ham på Twitter @imstilljosh.