6 ting du bør vite om type 2 diabetes

Diabetes er en av de vanligste helsemessige forholdene over hele verden og i USA. Om L’8.5% av voksne rundt om i verden og 9.3 prosent av alle amerikanere tilstand. Type 2 diabetes er den vanligste formen du kanskje har hørt om, men du kan bli overrasket over hva du fortsatt ikke vet. Forskning de siste årene har forbedret diagnosen, behandlingen og kunnskapen om type 2 diabetes, noe som gir bedre forebygging og ledelse. Her er seks ting som alle burde vite om type 2 diabetes.

1. Det er en kronisk tilstand og for tiden ikke bryr seg

I et nøtteskall er diabetes en tilstand som oppstår når kroppen din har problemer med å styre blodsukkernivået. Det skyldes kroppens uførhet for å produsere eller bruke insulin, et hormon som regulerer blodsukkeret. Eller kroppen din produserer ikke nok eller insulin, eller kroppsceller er resistente og kan ikke bruke insulin som skaper effektivt. Hvis kroppen din ikke kan bruke insulinet til å metabolisere glukose, vil et enkelt sukker akkumulere i blodet, noe som fører til høyt blodsukkernivå. Som et resultat av cellemotstand vil de forskjellige cellene i kroppen din ikke motta den energien de trenger for å fungere skikkelig, forårsaker ytterligere problemer. Diabetes er en kronisk tilstand, noe som betyr at lenge varer. For tiden er det ingen kur, så det tar en omhyggelig ledelse og noen ganger narkotika for å opprettholde blodsukkernivået i deres målintervall.

2. Det står økt, spesielt hos unge voksne

Del på Pinterest

Antallet personer med diabetes rundt om i verden har gått fra 108 millioner i 1980 til 422 millioner i 2014, og type 2 diabetes utgjør de fleste av disse sakene, i henhold til L’Verdens helseorganisasjon. Enda mer bekymringsfull er at type 2 diabetes når det bare var sett hos voksne, men nå blir det stadig mer diagnostisert selv hos unge voksne. Dette er sannsynlig fordi type 2 diabetes er koblet til en høyere kropp (BMI) masseindeks og fedme, et problem som blir mer vanlig blant unge i dag.

3. Kan gå ubemerket i årevis

Mange tilfeller av type 2 diabetes blir ikke diagnostisert på grunn av mangel på symptomer, eller fordi folk ikke gjenkjenner dem som på grunn av diabetes. Årsakene til symptomer som tretthet, sultøkning og tørstøkning er noen ganger vanskelig å identifisere og utvikles ofte i lang tid, om ikke helt. Av denne grunn er det spesielt viktig å ta testen. Alle som er 45 år gammel bør testes for diabetes, spesielt hvis du er overvektig. Hvis du er overvektig og du er under 45, kan du fortsatt ta hensyn til muligheten for å gjennomgå tester, siden overvekten er en risikofaktor for type 2 diabetes. L’Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsessykdommer og Renali har også et gratis program Diabetes risikotest Dette vil hjelpe deg med å se om du er i fare for type 2 diabetes.

4. Kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis det ikke er merket

Hvis det ikke er diagnostisert og behandlet for lenge, kan type 2 diabetes føre til potensielt dødelige komplikasjoner. Det samme gjelder for folk som forsømmer å ordne sin diabetes riktig. Kardiovaskulære sykdommer, Diabetiske øye sykdommer, nyresykdom, nerveskade, skade på hørselen og økt risiko for hjerneslag og Alzheimers sykdom er blant de største komplikasjonene som må møte personer med type 2 diabetes. Opprettholde streng kontroll over blodsukkernivået, kolesterol og blodtrykk er ekstremt viktig for å redusere disse risikoene. Tidlig diagnose og behandling, en sunn livsstil og regelmessige kontroller er grunnleggende.

5. Setter en større risiko for noen grupper av mennesker

Det er ikke helt forstått hvorfor diabetes manifesterer seg i noen mennesker og ikke i andre, men søket viser at noen grupper Takk en høyere risiko. Folk som har følgende funksjoner, er mer sannsynlig å ha type 2 diabetes i forhold til de som ikke gjør det:

  • overvektig eller overvektig
  • Bringe det meste av sitt fett i den sentrale delen (i motsetning til lår eller skinker)
  • Inaktiv, trener mindre enn tre ganger i uken
  • Familiehistorie av diabetes, med en forelder eller en bror som har en tilstand
  • Historie av svangerskapsdiabetes
  • Historien om prediabetet
  • Historie om insulinresistens, som de med syndrom av’polycystisk eggstokk (PCOS)
  • Svart, spansk, amerikansk indisk, Pacific og American Asian Island
  • i alderen 45 eller over
  • de med høye nivåer av triglyserider, lave nivåer av HDL-kolesterol og de med hypertensjon

6. Kan styres og forhindres med en sunn livsstil

Del på Pinterest

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å styre type 2 diabetes og leve et fullt liv, er å spise godt og trene regelmessig. Siden eksperter definitivt vet at noen faktorer øker risikoen, vet de også at det er gode muligheter som du kan forhindre det eller i det minste forsinke deres utbruddet;. Noen grunnleggende ting du kan gjøre for å forhindre og / eller administrere type 2 diabetes inkluderer:

1. Hold en sunn vekt.

2. 30 minutter med vanlig fysisk aktivitet og moderat intens per dag eller trening kraftig 3 dager i uken.

3. Begrenser sukkerholdige drikker og mettet fett i kostholdet ditt. Legg til flere frukter og grønnsaker og fjern bearbeidede matvarer.

4. Unngå bruk av tobakk, noe som øker risikoen for diabetes og kardiovaskulære sykdommer.

5. Kontroller regelmessig blodsukkernivået hvis du har blitt diagnostisert med en diagnose og hold riktig omsorg, nyrer, blodårer og øyne for å hindre komplikasjoner.

Hvis du har problemer med å endre dine spisevaner, er det et forslag om Vadym Graifer, forfatter av & # 8220;Time Machine Diet, & # 8220; en bok som beskriver den personlige reisen til Graifer med type 2 diabetes, og som han mistet 75 pounds bare ved å endre sin livsstil: & # 8221; Oppmerksomhet til tilsatt sukker. Det er insinuert i kostholdet vårt fra hver hvor. De fleste bearbeidede matvarer inneholder det; Hvis det er i esken, er det sannsynlig å inneholde sukker. Uansett hvor opptatt livet ditt er, finn en måte å forberede og spise ekte mat i stedet for kunstige introls aromaer, fargestoffer, emulgatorer, og som det populære ordtaket sier, vil all din bestemor ikke gjenkjenne som mat og # 8220;.

Endelig sier ekspertene at det er grunnleggende å huske at mens legen kan foreskrive medisiner for å hjelpe deg med å håndtere diabetes, bør du ikke begå # 8217; feilen for å anta at en pille kan justere alt.

«Folk tror at siden legen hans ga dem et stoff for å kontrollere blodsukkeret, har ikke lenger diabetes. Dette er falskt & # 8220; sier tillegget podologien dr. Suzanne Fuchs, DPM. Disse pasientene føler seg ofte som om de kunne ta stoffet og ikke se på hva de spiser eller trener.& # 8221;

Matt Longjohn, MD, MPH, National Health Officer på US YMCA, Adds: & # 8220; kanskje minst kjent som type 2 diabetes er at det ofte kan forhindres med tap av kroppsvekt bare 5% av folk som det var vist å være i høy risiko. Mange studier har vist denne effekten hos personer med PrediaBete, og de gjorde det til nye tilfeller av diabetes systematisk redusert I denne gruppen på 58 prosent uten et stoff eller noe annet enn livsstilsendringene og.

Foram Mehta er en journalist bosatt i San Francisco som bor i New York og Texas. Han har en grad i journalistikk ved Universitetet i Texas i Austin, og hans arbeid ble publisert på Marie Claire, India.com, og medisinske nyheter i dag, blant andre publikasjoner. Som veganer, miljøvern og forsvarer av dyrerettigheter, ønsker form å fortsette å bruke kraften til ordet som er skrevet for å fremme helseutdanning og hjelpe vanlige folk til å leve et bedre og fyldigere liv på en planet mer sunn.