6 ting du aldri bør fortelle noen med Parkinsons sykdom

Hvis du har Parkinsons sykdom eller du er en Parkinson Caregiver, vet du at tilstanden ikke bare gjelder kroppsbevegelser. Det er mye mer enn tremor, stivhet og sporadisk balanseproblemer.

Vi spurte oss selv Lev med Parkinsons sykdom Facebook-fellesskap for å dele noen av de mest ufølsomme tingene som folk har sagt på tilstanden. Her er noen ting de hørte og hva de ønsker å ha hørt.

Parkinson er en kronisk og degenerativ sykdom. Dette betyr at symptomene blir verre over tid. Eventuelle tilfeller er individuell, deretter The & # 8217, se eller hva som opplever din venn, kan være helt forskjellig fra et familiemedlem som lider av samme sykdom.

Det er umulig å forutsi hvor vennen din vil være i et år, enn si om ti år. Motorsymptomer er ofte de første tegnene på Parkinsons sykdom. Disse symptomene inkluderer balanseproblemer, vanskeligheter med å gå eller stå og tremor i ro. Imidlertid kan disse symptomene også være indikatorer på andre forhold. Av denne grunn kan det være år før noen mottar en offisiell diagnose.

Mens de fleste som lider av Parkinson, diagnostiseres etter 60 år, kan sykdommen slå noen enn over 18 år. Selv om det for tiden er en kur for dette, tillater nye behandlinger, narkotika og kirurgiske inngrep folk å leve et tilfredsstillende og produktivt liv & # 8211; Uansett i hvilken alder er det diagnostisert.

Du kan finne mer enn En million amerikanere De har Parkinson, inkludert Michael J. Fox, Muhammad Ali og Linda Ronstadt. Å få en nøyaktig diagnose kan være en lang og vanskelig prosess. Dette er fordi det ikke er diagnostisk test. Videre er hvert tilfelle annerledes, og alle vil ha en annen behandlingsplan.

Forskning har oppdaget som forblir positive og proaktive er to av de beste måtene å senke forverringen av symptomene og sykdomsprogresjonen.

Parkinson påvirker hovedsakelig motoriske ferdigheter, men kan også ha en betydelig innvirkning på # 8217; en persons humør. Faktisk, nær 60 prosent av de med sykdommen opplever en mild eller moderat depresjon på et bestemt punkt. Å være deprimert kan gjøre det vanskeligere for din venn, utfør visse aktiviteter som en gang elsket.

I stedet for å sitte i bakgrunnen og vente på at vennen din skal nå deg, ta det samme på samme måte. Ring og se om de vil ta en kort spasertur med deg eller bli med deg og din familie på kino. Hvis du tror de foretrekker å bli hjemme, overraske dem med en hjemmelaget middag å dele. Små bevegelser som disse kan gjøre en stor forskjell i # 8217; generelt humør og i kvaliteten på vennens liv.

Det er flere stoffer for Parkinson, men sykdommen er ikke reversibel eller behandles. Fordi sykdommen kan få innvirkning på kognisjon, er det ofte vanskelig for de som lider av sykdommen, forblir på toppen av stoffene sine. Det er normalt for folk å ta flere stoffer på forskjellige tidspunkter i løpet av dagen. Din venn kan ha problemer med å huske om han tok stoffet eller når han er programmert til å ta neste dose. Hvis du merker dette, spør om C’det er noe du kan gjøre for å hjelpe. L’Sette opp en påminnelse på telefonen eller til og med innsetting av et limbunn på kjøleskapet viser at du er der for dem.

L’Hver persons erfaring med Parkinson er unik. Dette gjør det umulig å vite hva noen passerer. Både Parkinsons symptomer og hastigheten som den utvikler seg, varierer fra person til person. Så selv om du har et familiemedlem eller en annen venn med sykdommen, er det lite sannsynlig å føle på samme måte. Spør om din venn trenger hjelp, vise deg at du bryr deg og ønsker å gjøre din sykdom mer overkommelig.