6 tegn som er på tide å endre behandling for psoriasisartritt

Beskrivelse

Siden det for tiden ikke er kur mot psoriasisartrittet (AP), L’Målet med behandling er å forbedre symptomene som leddsmerter og hevelse. Kontinuerlig behandling er viktig for å hindre permanent leddskade.

For moderat til alvorlig Ptil, inkluderer behandlingsalternativer vanligvis antiriformal narkotika modifiserende sykdom (DMARD) og biologiske stoffer. Disse behandlingene kan brukes alene eller i kombinasjon med hverandre.

Finn riktig behandling for AP kan være vanskelig. Noen behandlinger fungerer bra i noen måneder og deretter slutte å jobbe. Andre kan forårsake alvorlige bivirkninger.

Her er noen signaler som indikerer at det kan være på tide å snakke med legen om endringen av stoffet.

1. Du finner bivirkninger

Dmards, som metotrexato, er kjent for å forårsake bivirkninger som:

 • Munnsår
 • kvalme
 • mageknip
 • Han retched
 • unormal leverfunksjon
 • diaré
 • utmattelse
 • Redusert antall hvite blodlegemer

Det biologiske arbeidet mer selektivt enn DMARD. Dette betyr at de ofte har færre bivirkninger enn de minst målrettede behandlingene. Den biologiske kan fortsatt forårsake bivirkninger, men har en tendens til å være mindre vanlig.

De vanlige bivirkningene av biologiske stoffer inkluderer:

 • Rødhet og utslett i injeksjonsstedet
 • Økt risiko for alvorlige infeksjoner
 • Lignende symptomer til lupus, som muskel og leddsmerter, feber og hårtap

De sjeldne bivirkningene av organiske stoffer inkluderer alvorlige nevrologiske lidelser, som for eksempel multippel sklerose, kramper eller betennelse i øye nerver.

Hvis du tar en DMARD eller en immunosuppressor og bivirkningene dine er for alvor, kan det være på tide å spørre legen din om å bytte til en biologisk.

Legen din kan også vurdere muligheten for å kombinere din nåværende DMARD-terapi med en biologisk. Kombinasjonen av behandlinger gjør dem mer effektive, og reduserer dosen. Dette bidrar i sin tur til å redusere bivirkninger.

Hvis du har et kompromittert immunsystem eller en aktiv infeksjon på 8217, bør du ikke ta organiske stoffer for din AP.

2. Du svarer ikke på din nåværende behandlingsordning

Det er ingen gyldig behandling for alle for PSA. Du kan oppleve at en biologisk synes å fungere for litt & # 8216; men plutselig forverres symptomene dine igjen igjen. Organisk endring Terapier anbefales for pasienter som har en feil i behandlingen.

Legen vil vurdere mange faktorer før de bestemmer hvilket agent pass. Dette inkluderer behandlingshistorien, egenskapene til sykdommen, komorbider og andre risikofaktorer. Legen din vil også vurdere din helseforsikringsdekning og levende utgifter.

Det er nesten et dusin forskjellige biologiske stoffer nå godkjent for behandling av PSA og mange andre på stedet.

Den godkjente biologikken inkluderer:

 • Inhibitorer av tumor nekrosefaktor (TNF) -Alfa, som Certulizumab Pegol (Cimzia), Etanercept (Enbrel), Adalimumab (Humira), infliximab (Remicade) og Golimentab (Simponi)
 • Inhibitorer Dell’Interleukin (IL) -12/23, som Ustekinumab (Stelara)
 • Inhibitors Dell’Interleukin (IL) -17, som Secuinumab (Cosentyx), Ixekizumab (Taltz) og Brodalumab (Siliq)
 • T-cellehemmere, som for eksempel abatacept (orencia)
 • Janus-Kinase (JAK) Inhibitorer, som Tofacitinib (Xeljanz)

Hvis en behandling mislykkes, vil legen nøye vurdere hvilket biologisk pass. Dette er basert på nåværende retningslinjer og behandlingsanbefalinger.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at adalimumab og etanercept ikke kan fungere så godt hvis du allerede har prøvd en TNF-hemmer. Ustekinumab og Secuinumab, D’En annen del, viser bedre effekt hos pasienter som ikke svarer på en TNF-hemmer.

Dette er også en god tid for legen din å vurdere muligheten for å kombinere behandlinger. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at infliximab, etanercept og adalimumab er mer effektive hvis du administreres med metotrexat.

Husk at det kan være nødvendig opptil tre måneder eller mer, slik at en biologisk har full effekt.

3. Du har nye symptomer

Nye symptomer eller en økning i rehabilitering kan være et tegn på at ditt nåværende behandlingsregime ikke virker for deg.

Snakk med din behandlingslege hvis du begynner å ha et av disse symptomene, eller hvis dine nåværende symptomer blir verre:

 • Ryggsmerter og stivhet
 • Smerter i A’andre ledd
 • skadede negler
 • Tegn på tarmbetennelse, som diaré og blodig avføring
 • Fingrene av hender og føtter hovent
 • Øye smerte, rødhet og sløret syn
 • alvorlig tretthet

Snakker også med din behandlingslege hvis du har røntgenstråler som begynner å vise leddskader eller en eller 1 8217; leddene ultralasjoner som viser A’aktiv betennelse.

4. Kostnadene blir for høye

Som kanskje du allerede vet, kan biologene være dyrt. Din forsikring kan ikke dekke alle kostnader, slik at du får en betydelig del av kontoen.

Hvis du har en’forsikring, snakk med ditt forsikringsselskap på hvor mye det vil dekke for hver organisk for PSA. Det er mulig at enkelte merker har betalingskostnader eller lever dårligere utgifter sammenlignet med andre behandlinger.

C’Det er også mulighet for å bytte til en biosimil godkjent. Dette inkluderer etanercept-sizs (Erelzi), adalimumab-lov (amjevita) eller infliximab-dyyb (inflektra).

Biosimilari er en type biologisk terapi som ligner på biologisk allerede godkjent av FDA. Biosimilars må demonstrere at de ikke har klinisk signifikante forskjeller fra den eksisterende biologiske for godkjenningen. Vanligvis er de billigere.

5. Jeg vil helst ta mindre doser

Det er viktig å vurdere dine preferanser og programmet ditt når du velger en behandling.

Noen TSA-behandlinger må tas daglig. Noen biologiske stoffer tas en gang i uken, mens andre blir dosert hver annen uke eller en gang i måneden. Ustekinumab (Stelara) må bare injiseres en gang hver 12. uke etter de to første innledende dosene.

Du kan foretrekke behandlinger som har mindre hyppige doseringsordninger hvis injeksjoner eller infusjoner gir deg engstelig.

6. Du er gravid eller du tenker på å bli gravid

Effektene av organiske stoffer på et utviklingsfoster er ikke helt inkludert. Det er mulig at disse stoffene kan forårsake komplikasjoner under graviditet.

Hvis du er gravid eller du tenker på å bli gravid, fortsett med forsiktighet og avbryt eller endre behandlingen. Certolizumab Pegol (Cimzia) blir ikke aktivt transportert gjennom moderkaken. Dette gjør det til A & # 8217, sikrere alternativ under graviditet. Nå er det det organiske stoffet anbefalt for bruk under graviditet eller hvis du prøver å bli gravid.

Ta bort

PSA er en langsiktig tilstand. Kvaliteten på livet ditt avhenger av hvordan du skal håndtere sykdommen med livsstilsendringer og narkotika. Selv om eksacerasjonene kan være midlertidige, er det fortsatt viktig å behandle tilstanden som helhet. Hvis du ikke er fornøyd med din nåværende behandling, snakk med legen din for å endre behandlingsplanen din.