6 tegn på at Parkinsons sykdom utvikler seg

Parkinsons progresjon er beskrevet i fem faser. Fase 1 starter alle’når de første tegnene begynner å vises. Fase 5 beskriver den endelige fasen av sykdommen, når symptomene er verre og en person trenger sykepleie 20 timer på xnumx. For noen mennesker kan de være nødvendige opp til xnumx år for å gå gjennom alle fasene.

Mens du beveger deg gjennom fasene, vil legen din og ditt hjelpeteam gjøre endringer i behandlingsplanen din. Derfor er det viktig å informere legen din om nye symptomer eller forskjeller på den måten du føler på.

Her er noen tegn som kan bety at Parkinson utvikler seg. Hvis du noterer disse eller andre endringer, fortell legen din.

1. Stoffet virker ikke som før

I de tidlige stadiene fungerer [8217; narkotikainntaket godt for å eliminere symptomene. Men med Parkinsons fremgang, arbeider narkotika for kortere perioder og symptomer, returnerer seg lettere. Legen må endre resept.

Dr. Valerie Rundle-Gonzalez, en nevrolog basert i Texas, sier å være oppmerksom på hvor lang tid det tar medisin for å komme i gang og når det slutter å jobbe. Han sier at du burde føle at symptomene forbedres betydelig eller nesten forsvunnet mens du tar medisiner.

2. Økte følelser av angst eller depresjon

L’Angst og depresjon har vært forbundet med Parkinson. I tillegg til bevegelsesproblemer kan sykdommen også påvirke mental helse. Det er mulig at endringer i ditt følelsesmessige velvære også kan være et tegn på fysisk helseendring.

Hvis du er mer engstelig enn vanlig, har du mistet interessen for ting eller føler deg en følelse av fortvilelse, snakk med legen din.

3. Endringer i søvnmodeller

Med Parkinsons fremgang kan du også utvikle problemer med søvnmodeller. Disse kan ikke skje i de tidlige stadiene, men de kan være tydelige senere. Du kan ofte våkne opp i midten av natten eller sove mer i løpet av dagen om natten.

En annen vanlig søvnforstyrrelse for personer med Parkinson er uorden for søvnadferd rem. Dette er når du begynner å recitere drømmene dine i søvn, for eksempel muntlig og fysisk, noe som kan gjøre deg ubehagelig hvis noen deler sengen din. Dr. Rundle-Gonzalez sier at mange ganger en bedmate vil være det som vil legge merke til søvnproblemer.

Forstyrrelsen av REM søvnadferd kan også forekomme hos personer som ikke har Parkinson. Men hvis dette ikke er noe du har møtt før, er det sannsynligvis relatert til sykdommen din. Det er stoffer som legen kan foreskrive for å hjelpe deg med å sove komfortabelt hele natten.

4. Ufrivillige bevegelser

En av de mest effektive og vanlige stoffene til Parkinson kalles levodopa. Over tid, siden det er nødvendig å ta høyere doser slik at legemidlet fungerer, kan det også forårsake ufrivillige bevegelser (dyskinesi). Armen eller beinet ditt kan begynne å flytte deg selv uten din kontroll.

L’eneste måte å bidra til å forebygge eller redusere Domkinesia er regelmessige medisinske nivåer. Legen din kan distribuere doser av levodopa i løpet av dagen i mindre mengder.

5. Vanskelighetsgrad å svelge

Svelgingsproblemer er ikke umiddelbart med Parkinson, men kan forekomme på et hvilket som helst stadium. Noen mennesker kunne oppleve det før andre. Skiltene inkluderer hoste under eller umiddelbart etter å ha spist, følelsen av at maten har stoppet eller ikke går ned riktig og drooling oftere.

Det er en av de viktigste årsakene til døden for folk med Parkinson. Når maten kommer inn i lungene, kan du utløse A’infeksjon, som kan være dødelig. Hvis du oppdager endringer i måten du føler svelging, fortell legen din.

Det er øvelser og måter å endre dine spisevaner som kan hjelpe deg med å svelge lettere.

6. Minne eller tankeproblemer

Har problemer med å tenke og # 8217; Behandling av ting kan bety at sykdommen din utvikler seg. Parkinson er mer enn en bevegelsesforstyrrelse. Sykdommen har også en kognitiv del, noe som betyr at det kan føre til endringer i måten hjernen fungerer på.

I løpet av den siste fasen av sykdommen kan noen mennesker utvikle demens eller ha hallusinasjoner. Hallusinasjoner kan imidlertid også være en bivirkning av noen stoffer.

Hvis du eller dine kjære du skjønner at du blir uvanlig skadet eller lett forvirret, kan det være et tegn på Parkinson i avansert stadion.

L & # 8217;

Behandlingsalternativer er tilgjengelige for alle faser av Parkinson. Med den rette hjelpen til ditt serviceteam, kan du fortsette å leve et sunt og tilfredsstillende liv.