6 tegn du gjør smertefullt sex og du bør se en lege

Smertefullt sex er mye mer vanlig under og etter overgangsalderen enn de fleste kvinner tror. Det medisinske begrepet for smertefullt sex er disparunia og er vanligvis et resultat av en nedgang i østrogen nivåer.

Mange kvinner sent for å motta den hjelpen de trenger. Du kan være motvillig til å diskutere seksuelle problemer med legen din, eller du kan ikke innse at smertefullt sex er relatert til overgangsalderen.

Å ha et aktivt sexliv er viktig. En lege vil kunne håndtere symptomene dine ved å behandle den underliggende årsaken.

Her er seks tegn som indikerer at det er på tide å se en lege for smertefullt sex.

1. Lube kutter det ikke

Lavere nivåer av østrogen under og etter overgangsalderen kan tynne og tørke vaginale vev. Dette gjør det vanskelig å smøre naturlig.

Du kan prøve en D & # 8217-basert smøremiddel; vann vaginal fuktighetskrem under sex når dette skjer, men for noen kvinner er det ikke nok.

Hvis du allerede har prøvd forskjellige produkter og fortsett å finne sex for smertefullt, kontakt legen din for å diskutere behandlingsalternativer. Legen din kan foreskrive en vaginalkrem, en innsats eller et supplement for å redusere symptomene.

2. Du bløder etter rapporten

Etter overgangsalderen, vaginal blødning når som helst bør evalueres av en lege. Dette kan være et tegn på noe alvorlig. Legen din vil utelukke enhver annen tilstand før du får en diagnose av Disparunia.

3. Du har problemer eller smerte med urinering

L’tynning av vaginale vegger, også kjent som vaginal atrofi, kan skyldes en reduksjon i østrogen nivåer. Dette oppstår ofte etter overgangsalderen. L’vaginal atrofi øker risikoen for vaginale infeksjoner, urinfunksjonalitetsproblemer og urinveisinfeksjoner (UTI).

Symptomene inkluderer hyppigere vannlating eller et mer presserende behov for å urinere og en smertefull og brennende følelse under vannlating.

Seksuell smerte kan være verre hvis du føler smerte selv under urinering. Legen må foreskrive antibiotika for å behandle en IVU.

4. Begynner å påvirke forholdet ditt

Sannsynligvis din partner vil ha problemer med å forstå hva du passerer. Du kan føle deg flau eller hesitant å snakke om smerten med partneren din, eller du kan finne det vanskelig å beskrive hva slags smerte du prøver.

Til slutt kan du begynne å miste interessen for å ha sex. Men unngå sex med partneren din og ikke bli åpnet for hvordan du føler kan generere negativitet i forholdet ditt. Snakk med legen din om dine fysiske symptomer og be ham om å se en terapeut hvis du har problemer med å kommunisere med partneren din.

5. Du er redd for å ha sex

Sex er en sunn del av et forhold, men konstant smerte kan forvandle den til en angstkilde. Musklene i bekkenbunnen kan også kontrakt som svar på stress og angst, forverret ting.

Hvis du finner ut at frykten for smerte og # 8217; angst for sex gjør at du unngår, er det på tide å se en lege.

6. Smerte blir verre

For noen kvinner, smøremidler og vaginale kremer kjøpt i butikken, bidrar til å redusere alvorlighetsgraden av smerte under sex. For andre, til tross for bruken av smøremidler, blir smerten verre. Du kan også begynne å ha andre problemer knyttet til vaginal tørrhet.

Løs en avtale for å se en lege eller gynekolog hvis smerten ikke forsvinner, eller hvis du har en av disse symptomene:

 • kløende eller brennende rundt vulvaen
 • hyppig behov for å urinere
 • vaginal forsegling
 • Lys blødning etter sex
 • Hyppig ivu
 • Urininkontinens (ufrivillig tap)
 • Hyppige vaginale infeksjoner

Forbered deg på avtalen din

Besøk legen din for å snakke om smertefulle seksuelle forhold kan være unnerving, men vær forberedt, kan bidra til å lindre spenning.

Legen din er der for å hjelpe deg med å føle deg bedre, både mentalt og fysisk, men du kan ikke vente på at du starter samtalen. I et studio, bare 13 prosent Kvinner uttalte at legen din har startet samtalen på postmenopausale vaginale endringer.

Prøv å forberede deg på forhånd ved å lage en liste over dine symptomer og medisinske opplysninger, for eksempel:

 • Når dine seksuelle problemer startet
 • Hvilke faktorer påvirker symptomene dine
 • Hvis du allerede har prøvd noe å møte symptomene dine
 • Noe annet vitamin, supplement eller medisiner du ansetter
 • Når overgangsalderen startet for deg eller når det er over
 • Hvis du har andre symptomer enn smerte, som problemer som urinerer eller varme blinker

Din avtale er en god tid å stille spørsmål. Her er en liste over spørsmål å komme i gang:

 • Hva forårsaker smertefullt sex?
 • I tillegg til narkotika og smøremidler, er det andre endringer i livsstilen jeg kan gjøre for å forbedre situasjonen?
 • Det er nettsteder, brosjyrer eller bøker som rådgiver for videre råd?
 • Behandling vil hjelpe? Hvor lenge vil jeg trenge omsorg?

Bunnlinjen

Av 64 millioner postmenopausale kvinner I USA kan opptil halvparten lider av symptomer som smertefullt sex, vaginal tørrhet og irritasjon. De er 32 millioner kvinner!

Det smertefulle sexet må ikke være noe som du lærer å leve sammen. Selv om leger blir stadig mer oppmerksomme på behovet for å heve disse emnene med kvinner som har krysset overgangsalder, er det ikke alltid slik. Å snakke om sex kan være ubeleilig, men det er viktig å være proaktiv og diskutere smerte med legen din.