6 spørsmål etter en multippel sklerose diagnose

Beskrivelse

Multiple sklerose (SM) er en kronisk sykdom. Det ødelegger myelin, en fettete beskyttende substanspakning nerveceller. Når dine nerveceller, eller Axons, blir utsatt for skade, kan du oppleve symptomene.

De vanligste symptomene på MS inkluderer:

  • Vanskelighetsgrad med balansen og koordinasjonen
  • tåkesyn
  • Ordkompromiss
  • utmattelse
  • Smerte og prikking
  • Muskel stivhet

Som et resultat av skaden, kan de elektriske impulser i kroppen din ikke bevege seg lett gjennom nerver utsatt som de kunne gjennom beskyttede nerver. MS-symptomer kan forverres over tid som skaden forverres.

Hvis du nylig har mottatt en diagnose av SM, kan du ha spørsmål om hva fremtiden reserverer for deg og din familie. Vurder de hypotetiske scenariene i et liv med MS, kan hjelpe deg med å forberede deg på det som venter på deg og planlegge potensielle endringer.

SM vil bli verre?

MS er vanligvis en progressiv sykdom. Den vanligste typen MS er oppladning-remittent MS. Med denne typen kan du oppleve perioder med økte symptomer, kjent som repercussions. Så, du vil ha gjenopprettingsperioder kalt HUSK.

MS er imidlertid uforutsigbar. Hastigheten som MS utvikler seg eller verre er forskjellig for alle. Prøv å ikke sammenligne deg selv og din erfaring med den av noen andre. L’Liste over mulige SM-symptomer er lang, men det er usannsynlig å oppleve dem alle.

En sunn livsstil, som inkluderer et godt kosthold, vanlig trening og riktig hvile, kan hjelpe deg med å senke utviklingen av m. Å ta vare på kroppen din kan bidra til å forlenge periodene med remisjon og gjøre de fallende perioder lettere å administrere.

Jeg vil miste muligheten til å gå?

Ikke alle mennesker med MS vil miste muligheten til å gå. Faktisk, To tredjedeler av mennesker med SM Jeg er fortsatt i stand til å gå. Men du kan trenge en pinne, krykker eller en walker for å hjelpe deg med å holde balansen når du beveger deg eller hviler når du er sliten.

På et tidspunkt kan MS-symptomene forårsake deg og ditt team av helsepersonell å vurdere en rullestol eller en annen assistanse enhet. Disse hjelpemidler kan hjelpe deg med å bevege deg trygt uten å bekymre deg for å falle eller skade deg.

Jeg må slutte å jobbe?

Du må kanskje møte nye utfordringer på arbeidsplassen på grunn av MS og effektene du kan ha på kroppen din. Disse utfordringene kan være midlertidige, som i løpet av en tilbakefallstid. De kan også bli permanente med sykdomsfremgangen, og hvis symptomene ikke forsvinner.

Muligheten for å fortsette å jobbe etter en diagnose avhenger av noen faktorer. Dette inkluderer din generelle helse, alvorlighetsgraden av symptomene dine og typen arbeid de gjør. Men mange mennesker med SM er i stand til å fortsette å jobbe uten å endre sin profesjonelle sti eller endre arbeid.

Du kan vurdere å jobbe med en ergoterapeut når du kommer tilbake til jobb. Disse ekspertene kan hjelpe deg med å lære strategier for å håndtere symptomene eller komplikasjonene på grunn av arbeidet ditt. De kan også sørge for at du fortsatt er i stand til å utføre arbeidsoppgavene dine.

Jeg vil fortsatt kunne gjøre de tingene jeg liker?

En diagnose av SM betyr ikke at du må leve et stillesittende liv. Mange leger oppfordrer sine pasienter til å forbli aktive. Videre, noen utdanning De viste at folk med SMS som følger et treningsprogram, kan forbedre livskvaliteten og evnen til å jobbe.

Men du må kanskje gjøre endringer i dine aktiviteter. Dette gjelder spesielt i tilbakefallsperioder. En servicenhet, som en pinne eller krykker, må kanskje hjelpe deg med å holde balansen;.

Ikke gi opp dine favoritt ting. Forbli aktiv kan hjelpe deg med å opprettholde et positivt perspektiv og unngå stress, angst eller overflødig depresjon.

Jeg kan fortsatt ha sex?

L’Seksuell intimitet kan være langt fra tankene dine etter en diagnose av SM. Men på et tidspunkt kan du spørre deg hvordan sykdommen påvirker din evne til å være undertøy med en partner.

MS kan påvirke din seksuelle respons og ditt seksuelle ønske på forskjellige måter. Du kan prøve en lavere libido. Kvinner kan ha redusert vaginal smøring og ikke kunne nå orgasme. Menn kan også ha problemer med å nå ereksjonen eller kan finne den vanskelige eller umulige utløsningen. Andre SM-symptomer, inkludert sensoriske endringer, kan gjøre sexet ubeleilig eller mindre behagelig.

Du kan imidlertid fortsatt koble til den kjære på viktige måter, både gjennom en fysisk og følelsesmessig forbindelse.

Hva er utsiktene til MS?

Effektene av MS varierer sterkt fra person til person. Det du føler kan være forskjellig fra det du opplever en annen person, så din fremtid med MS kan være umulig å forutsi.

Over tid kan du ha din spesifikke SM-diagnose, føre til en gradvis nedgang i funksjonen. Men ikke C’det er en klar vei for hvis eller når du kommer til det punktet.

Selv om det ikke er noen kur mot MS, vil legen sannsynligvis foreskrive medisiner for å redusere symptomer og forsinkelse progresjon. I de senere år har det vært mange nyere behandlinger som produserer lovende resultater. Fra begynnelsen av tidlig behandling kan bidra til å forhindre skade på nerver, noe som kan redusere utviklingen av nye symptomer.

Du kan også bidra til å bremse funksjonshemmingen mens du opprettholder en sunn livsstil. Gjør regelmessig trening og følg et sunt kosthold for å ta vare på kroppen din. Også unngå å røyke og drikke alkohol. Ta vare på kroppen din på best mulig måte kan hjelpe deg med å holde deg aktiv og minimere symptomene så lenge som mulig.

Ta bort

Etter en diagnose av SM, kan du ha dusinvis av spørsmål om hva din fremtid vil være. Selv om MSs kurs kan være vanskelig å forutsi, kan du umiddelbart vedta tiltak for å redusere symptomene og redusere utviklingen av sykdommen. Lære så mye som mulig om diagnose, som gjennomgår en behandling og gjør livsstilsendringer, kan hjelpe deg med å administrere din MS effektivt.