6 sopp som fungerer som turbo for immunforsvaret ditt

Den magiske medisinske sopp

Tanken på medisinske sopp skremmer deg? Ta et dypt pust og opphold hos oss. Ja, vi vil fortelle deg å sette soppene i kaffen din (blant annet). Men C’Det er en god grunn til dette, jeg sverger.

Medisinske sopp har blitt brukt i østlig medisin i tusenvis av år, og i nyere tid har tjent enda mer popularitet. Ment å bli tatt som støv (de er aldri designet for å bli spist rå eller hele), du kan finne disse soppene i alle de forskjellige skjemaene, inkludert Los Angeles Fasjonable Milk. En av de enkleste måtene å få dosen med sopp, skjønt? Bare legg til en skje til hva det er i menyen, som er morgenen smoothie, vegetarisk stekt eller java cup.

L’Liste over helsemessige fordeler at medisinske sopp gir, er lang (Tenk: Brain Enhancer, Hormonal Aide, kraftig antioksidant). Men hver sopp er unik og tilbyr sine forskjellige helsemessige fordeler.

Merk at disse soppene ikke er en panacea. Faktisk er soppstudier fortsatt nye for vestlig medisin og solide tester for mennesker krever fortsatt mange flere undersøkelser. Så tenk mer som hjelpere i immunsystemet eller mini-vaksiner mot stress, L’betennelse og kreft. Hvis du vil komme inn i harmoni med kraften i sopp, vet vi de første seks og hva som gjør dem så fantastisk.

Fjern fordelen med Reishi

Del på Pinterest

Tenk på Reishi som naturens xanax. Denne favoritt sopp er en av de mest populære medisinske soppene og med en god grunn. Reishi kunne kunne gjøre alt: hjelp Vekttap (Som sett i et studio på mus), hold filen immunforsvar under kontroll, og kan også bekjempe tumorceller sterkt kjempe.

Det som gjør denne soppen unik, er imidlertid sine beroligende egenskaper, alt takket være triterpen-blandingen, hvorav Reishi har sin rette andel. Disse forbindelsene som stimulerer L’humøret kan lindre angst, lindre Depresjonog oppmuntre til Sov bedre, Som sett i mus. MA L’Positiv effekt av triterpener på nervesystemet stopper ikke her. Reishi Can fremme helbredelse Og det forretter også fokuset.

Reishi kan hjelpe deg

 • søvn
 • angst
 • Depresjon
 • Brann

Prøv det: bruk en spiseskje med reishi pulver for å forberede en kopp varm og helbredende te eller legge den til din favoritt Sjokolade søtsaker. (Egentlig, folk sverger på denne kombinasjonen.)

Prøv løvenes mane for å stimulere hjernen

Del på Pinterest

Ugly Case of Cerebral Fog? Prøv Lions mane for naturlig mental klarhet. Denne soppen & # 8220; pom-pom & # 8221; Pennuto er rik på antioksidanter og styrker immunsystemet som de fleste medisinske sopp. Men Mane-måten er sjelden, da den favoriserer produksjonen av bioprotein Nervøs vekstfaktor (NFG) og myelin (en isolasjon rundt nervefibre).

Om NFG og myelin De er helt avgjørende for hjernens helse. En ubalanse i dem kan bidra til nevrologiske sykdommer som L’Alzheimers og flere sklerose. Dette gjør manen til å manisere en ekte mat for sinnet! Denne mirakuløse sopp har også blitt demonstrert forbedre kognisjonen I et lite human studio, Minne i mus, Øk konsentrasjonen og Lindre le’angst og irritabilitet.

Leone mane kan hjelpe

 • Kognisjon
 • hukommelse
 • konsentrasjon

Prøv det: Legg en skje Lion Mane til din kopp Yerba Mate for en kopp full av antioksidanter av energi og psykisk luciditet.

Få din antioksidant dose med chaga bekjempe frie radikaler

Del på Pinterest

Chaga sopp er en kraftig antioksidant, som gjør dem gode konkurrenter for å bekjempe frie radikaler og # 8217; betennelse. Denne mørke, svarte soppen bekjemper oksidativt stress (som er bundet opp all «8217; aldring av huden), kan forhindre det eller sakte det Kreftvekst, Og det ble funnet Lav tetthet lipoproteiner (LDL), kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;. De fleste av studiene på Chaga utføres på menneskelige celler og mus, men tegnene indikerer at denne soppen er god og # 8211; inne og ute.

Chaga kan hjelpe med

 • aldring
 • betennelse
 • Senke LDL

Prøv det: Legg chagapulveret til morgenen smoothie eller skape en tåpelig og oppvarming Chaga chai melk.

Nå en shiitake venn av hjertet

Del på Pinterest

Hvis du allerede lager mat med shiitake på kjøkkenet ditt, så. Men denne berømte soppen har fordeler godt i tillegg til å gjøre Sautor enda bedre.

Disse soppene er spesielt gode for hjertet. Shitakes har vist seg å gjøre det Mindre LDL Hos mus og inneholder forbindelser som hemmer absorpsjonen og produksjonen av kolesterol i leveren. Disse elegante sopp inneholder også phitonutrients, bidrar til å hindre L’plaque akkumulering og, som vist i En studie på rotter, Hold blodtrykk og sunn sirkulasjon.

Shiitake kan hjelpe deg

 • Kolesterol
 • Hjertehelse
 • Blodtrykk og sirkulasjon

Prøv det: Legg til en spiseskje av shiitake pulver til deg Favorittoppskrifter For A’umamisk smakeksplosjon.

Hjelper med å bekjempe kreft med Turkey Tail

Del på Pinterest

Selvfølgelig viser de fleste medisinske sopp i vår liste anticancer egenskaper på grunn av deres høye mengder antioksidanter. Men Tyrkia-halen gjør et videre skritt fremover.

Tyrkisk køen inneholder en kalt forbindelse Polysaccharide-K (PSK) som stimulerer immunforsvaret. PSK er så effektiv at det er en fil Resept av anticancer narkotika godkjent i Japan. Har blitt vist at Tyrkias hale forbedrer overlevelsesgraden av mennesker med Noen typer kreft, kamp Leukemike cellerog forbedre den immunforsvar av folk som mottar kjemoterapi. (Selvfølgelig, ikke avbryt den foreskrevne antitumorbehandlingen uten å konsultere legen din.)

Tyrkisk køen kan hjelpe

 • Immunstøtte
 • Kreftforebygging
 • Antioksidanter

Prøv det: Legg til en kalkun hale skje for immunforbedring smoothie. Du føler deg eventyrlystne? Prøv å lage noen Tacchino hale øl!

Du trenger en stimulant? Cordyceps i redning

Del på Pinterest

Du har liten energi eller trenger en pre-workout push? Cordyceps er sopp for deg. Denne sopp er kjent for å være veldig stimulerende, både for energien som for libido.

Cordyceps kan hjelpe Kroppen bruker oksygen mer effektivt og forbedrer blodstrømmen. Dette kan være spesielt nyttig for idrettsutøvere eller for de som trener regelmessig. Denne soppen har vist ikke bare å forbedre trening Og atletisk opptreden, Men også akselerere post-trening muskel utvinning.

Cordyceps kan hjelpe med

 • makt
 • Atletisk ytelse
 • muskelgjenoppretting

Prøv det: Legg til en skje med Cordyceps til ditt favorittmåltid før eller etter treningen for en energiforsterkning eller en raskere utvinning.

Takeaway sopp

Legg til en skje med sopppulver til dine favorittoppskrifter er en fin måte å samle sine magiske helsemessige fordeler. Det er også bedre å holde dosen bare til det: en skje eller 1 eller 2 ss om dagen. Selv om du føler en økning i helsen din, er det aldri en god ide å øke rekruttering, spesielt fordi disse soppene fortsatt venter på videre bevis for å verifisere fordelene sine.

Snakker alltid med legen din på forhånd for å bekrefte om’å legge til medisinske sopp til kostholdet ditt er trygt, spesielt hvis du bruker bestemte stoffer eller du er gravid. Og gjør litt forskning på sopp som kaster fantasien din før du går inn. Noen sopp kan forårsake bivirkninger som magesmerter eller allergier.

Med alle disse fantastiske medisinske soppene å velge mellom, som du er mer entusiastisk om å prøve først?

Tiffany The Forge er en profesjonell kokk, oppskrift utvikler og matforfatter som kjører bloggen Pastina og bakverk. Hans blogg fokuserer på ekte mat for et balansert liv, sesongmessige oppskrifter og tilgjengelige helsetips. Når han ikke er på kjøkkenet, elsker Tiffany Yoga, utflukter, reise, organisk hagearbeid og går ut med sin Corgi, Cocoa. Besøk det på bloggen din eller opp Instagram.