6 Risikofaktorer for endometriose

L’endometriose er en tilstand hvor et stoff som ligner på det som normalt er dannet på # 8217; livmor interiør vokser på andre punkter i kroppen, mer vanlig i bekkenområdet.

Symptomer på’endometriose varierer fra person til person. Noen mennesker med endometriose har en enorm smerte og redusert livskvalitet, mens andre ikke har noen symptomer.

L’endometriose treffer mer enn 11 prosent av menstruerte kvinner i USA i alderen mellom 15 og 44 år. Selv om det kan skje med noen kvinne som har begynt å ha syklusen, er det risikofaktorer som øker sjansene dine for å utvikle denne tilstanden.

1. Familie historie

Hvis noen i familien din har endometriose, er risikoen for å utvikle den Fra 7 til 10 ganger høyere Sammenlignet med de uten en familiehistorie av tilstanden.

L’endometriose i nære slektninger, som din mor, bestemor eller søster, setter deg i høyeste risiko for å utvikle tilstanden. Hvis du har fjerne slektninger som fettere som CE L’de har, øker dette også sjansene dine for å bli diagnostisert.

L’endometriose kan overføres både modne og faderlig.

2. Egenskaper av menstruasjonssyklusen

Jo større menstruasjonseksponeringen, desto større er sjansene for å utvikle endometriose. Faktorene som øker menstruasjonseksponeringen, og inkluderer derfor risikoen din:

 • Å ha 27 dager eller mindre mellom hver gang
 • Start den første perioden før 12 år
 • levende perioder som varer i syv dager eller mer hver måned

Graviditet, som reduserer antall ganger du har syklusen, reduserer risikoen. Hvis du har L’endometriose og du er i stand til å bli gravid, kan symptomene dine forsvinne under graviditeten. Det er normalt at symptomene kommer tilbake etter barnets fødsel.

3. Forhold som forstyrrer den normale menstruasjonsflyten

En av teoridene på årsakene som er forbundet med endometriosisen, er retrograd menstruasjonsflyt, eller flyt som beveger seg alle’tilbake. Hvis du har en medisinsk tilstand som øker, blokkerer eller omdirigerer menstruasjonsflyten, kan dette være en risikofaktor.

Betingelsene som kan forårsake en retrograd menstrual flyt inkluderer:

 • Økt østrogenproduksjon
 • Uterinvekst, for eksempel fibroids eller polypper
 • Strukturell anomali Dell ‘# 8217; livmor, livmoderhals eller vagina
 • hindringer i livmorhalsen eller i skjeden
 • Asincrone uterine sammentrekninger

4. Immunforstyrrelser i immunforstyrrelser

Forstyrrelsene i immunsystemet bidrar til risikoen for endometriose. Hvis immunforsvaret ditt er svakt, er det mindre sannsynlig å gjenkjenne det endometriske stoffet ut av sted. Det sparsomme endometriske vevet får implantat på feil steder. Dette kan føre til problemer som skader, betennelse og arr.

5. Abdominal kirurgi

Noen ganger abdominal kirurgi som en keisersnitt (vanligvis kjent som en keisersnitt) eller L’hysterektomi kan feilaktig plassere endometrisk vev.

Hvis dette vevet ut av stedet ikke er ødelagt av immunsystemet, kan det bringe alle Endometriosis. Se på din kirurgiske historie med legen din når du snakker om symptomene på # 8217; endometriose.

6. Alder

L’endometriose innebærer uterine belegg celler, så noen ganske stor kvinne eller jente å få menstruasjon kan utvikle tilstanden. Til tross for dette er endometriosisen mer vanlig diagnostisert hos kvinner mellom 20 og 30 år.

Ekspertene teoretisere at dette er alderen der kvinner prøver å bli gravid og, for noen, # 8217; infertilitet er det viktigste symptomet på endometriosen. Kvinner som ikke har sterke smerter forbundet med menstruasjon, kan ikke kreve evaluering av legen din til de prøver å bli gravid.

Redusere risikoen

Til vi forstår bedre hva som fører til alle Endometriosis, er det vanskelig å si hvordan du kan hindre det.

Du kan sannsynligvis redusere risikoen ved å senke mengden østrogen i systemet.

En av funksjonene til østrogen er det å fortykkelse av belegget av livmoren; livmor eller endometrium. Hvis østrogenivået ditt er høyt, vil din endometrium bli oftere, noe som kan forårsake sterke blødninger. Hvis du har rikelig menstrual blødning, er du i fare for å utvikle endometriose.

Være i en sunn tilstand balansene hormoner. For å holde hormoner som østrogen på normale eller lavere nivåer, prøv disse strategiene:

 • Jevnlig.
 • Spis hele mat og mindre forseggjort mat.
 • Konsumere mindre alkohol.
 • Reduser L’koffeininntaket.
 • Snakk med legen din om prevensjonsmidler for å se om det er en type du kan gå, den inneholder mindre østrogen.

L & # 8217;

Å vite risikofaktorene for endometriose kan hjelpe deg med å administrere helsen din. Denne informasjonen gir ikke bare effektive risikoreduksjonsstrategier, men kan også hjelpe legen din til en mer nøyaktig diagnose.

Fordi endometriose er lett diagnostisert feilaktig, kan identifisere risikofaktorer for denne tilstanden begrense søket etter årsaken til symptomene.

Med en diagnose kommer løsninger, og diskuter deretter risikofaktorene dine for endometriose med legen din.