6 Puslespillfakta på vegetabilske dietter

Ernæringsrådgivning kan være en kilde til forvirring og bekymring. Vi ønsker å spise sunt for å mate kroppen vår, men hvor vi begynner? Myter gjør oss ofte snuble og holder oss til å gjette våre mat valg, så det er viktig å forstå hvordan det er sannheten og så’er & # 8230; Vel nei.

Da jeg oppdaget vegetabilsk-basert ernæring for første gang, og jeg lærte om hans helsemessige fordeler, følte jeg revet. Selv om jeg var spent på å prøve det, hadde jeg fortsatt mine reservasjoner: Disse var hovedsakelig på grunn av de mange mytene jeg hadde hørt om denne typen diett.

Fremfor alt følte jeg meg begrenset i det jeg kunne lage mat og oppgaven med å legge til mitt repertoar av oppskrifter virket skremmende. Som jeg lærte mer om denne typen ernæring, og jeg har utvidet mine kulinariske evner, innså jeg imidlertid at et vegetabilsk-basert diett er diversifisert, fargerikt, svært næringsrik og tilgjengelig.

Selv om jeg lærte alt dette uavhengig, vil det ikke være nødvendig. Nedenfor, jeg savnet seks vanlige myter på plantebasert ernæring. Fortsett å lese hvis du er i tvil om at du vil løse.

Myte 1: Du kan ikke ta fine proteiner med et vegetabilsk-basert diett

Del på Pinterest

Dette er langt den vanligste myten. Som legenes skribent (en lege personlige assistent) og personlig trener, er de mest presserende spørsmålene som møtes på plantebasert ernæring: hvor jeg skal ta mine proteiner?& # 8221; O & # 8220; Jeg må kombinere mat for å få tilstrekkelige proteiner?& # 8221;

De Anbefalt daglig ration (RDA) for proteiner For de fleste er det 0.8 gram protein for kilo sunn kroppsvekt. Dette er mulig ved å følge en vegetabilsk base. Det er en rekke proteinrike vegetabilske matvarer. Disse inkluderer:

  • tofu
  • Linser
  • bønner
  • valnøtter
  • frø
  • Helkorn

Selv folk som trenger flere proteiner, som voksne, eldre og svært aktive barn, kan vellykket øke rekrutteringen ved å konsumere disse matvarene.

Endelig gir proteinene til en rekke vegetabilske matvarer, spesielt stivelser som ris, bønner og mais, som forbrukes i løpet av dagen, tilstrekkelig mengde av alle essensielle aminosyrer. Til slutt å spise plantene i henhold til ditt hjerte ønske og ikke bekymre deg for å vite at du får proteiner mer enn tilstrekkelig hvis dine kaloribehov er fornøyd.

Myte 2: Vegetabilske dietter er for dyre

Folk tror ofte at, siden det fulgte en vegansk diett kan være dyrt, selv følge en diett basert på vegetabilsk mat er dyrt. Dette er imidlertid ikke nødvendigvis tilfelle. Vegetabilsk-basert ernæring fokuserer på minimalt bearbeidet mat. Så de veganske isene, oster og salat krydder, som kan koste en fin krone, er ikke det du vil konsentrere deg i denne dietten.

Deretter fra hvor besparelser kommer? Først av alt, frukt, grønnsaker og belgfrukter kan kjøpes frosset eller hermetisert: Prøv å velge alternativer med lavt natrium, hvor det er mulig. Ikke bare betyr dette å betale mindre, men disse versjonene kan lagres i lange perioder.

Mer spesifikt kan frukt og grønnsaker også kjøpes sesongmessig av bøndermarkeder til en lavere pris enn utenom sesongprodukter i dagligvarebutikker. Når det gjelder frokostblandinger og belgfrukter, kan disse kjøpes tørkes, løs og til og med lenge bevart.

Og hvis du legger til noen av dine favoritt krydder, kan alle disse alternativene forvandles til en rekke spennende og deilige retter.

Myte 3: Vegetabilske dietter er restriktive

Del på Pinterest

Som jeg sa før, da jeg fulgte et vegetabilsk-basert diett for første gang, visste jeg ikke hva jeg skulle spise. Ser tilbake, det er klart at kostholdet mitt hadde fokusert på kylling, meieriprodukter og høyt forvandlet mat som det jeg trengte, var en endring av perspektiv.

Nå synes jeg å ha en verden av alternativer for hånden. Kjøtt kan erstattes med sopp, tofu og belgfrukter i rettene. Alternativer til ost kan være hjemmelaget med valnøtter og krydder blandet. Søte desserter med datoer & # 8211; I motsetning til sukker eller sirupbaserte søtsaker & # 8211; De er rike og deilige.

Gjør deg komfortabel ved å smake på forskjellige grønnsaker, frukt og belgfrukter. Nylig prøvde jeg endelig stekt brusselspirer med en kremaktig Dijon dressing og var verdig besvimelse. Vær eventyrlystne, og du vil ikke bli skuffet.

Myte 4: Du vil miste muskelmasse med et vegetabilsk-basert diett

Denne myten følger tett den første. De av oss som elsker fitness, og kanskje til og med konkurrerer, er dypt bekymret for muskelvekst og fysisk ytelse. Forskning viser, Imidlertid er økningen i muskelmasse og kraft forbundet med proteiner uavhengig av kilden. Med andre ord, kan forbruket av proteinrike grønnsaksmatene bygge muskler like effektivt av animalske matvarer.

Faktisk følger konkurrenten Strongman Patrik Baboumian en vegansk diett rik på planter, så vel som atleten til ultra motstand, rik roll. Det er viktig å huske at muskulær vekst stimuleres av # 8217; styrketrening, ikke fra «-proteininntaket». Så, pumpe det jern og vurder å følge treningen din med grønne bladgrønnsaker, bønner og frø.

Myte 5: Du vil være sulten med et vegetabilsk-basert diett

Ofte ekspanderer kunder, pasienter eller venner store reserver på overgangen til et vegetabilsk-basert kosthold basert på frykt for å være sulten. Siden planter har lavt kalori tetthet, virker det subjektivt at de ikke kan være tilfredsstillende. Men siden frukt, grønnsaker, helkorn og belgfrukter er alle rike på fibre, som sannsynligvis vil få deg til å føle deg falsk, lengre, bør dette ikke være et problem.

Og mens bare 5 prosent Amerikanerne har nok, denne makronæringen var også koblet til en rekke andre fordeler, inkludert bedre tarmhelse og kontroll av blodsukkernivåer. Start dagen med havre og favorittfrukter, wrap av tofu og bakt grønnsaker til lunsj og nyt en middag med bønner og chili. Det blir ikke mer velsmakende eller mer tilfredsstillende enn.

Myte 6: Et vegetabilsk-basert diett gir ikke nok vitaminer og mineraler

Denne myten kunne ikke være lenger fra sannheten. Plantene er langt mest tett av næringsstoffer Mat vi kan spise. For eksempel er grønne bladgrønnsaker og belgfrukter rike på kalsium, jern og sink, bær er ekstremt rike på vitamin K og mangan og tropiske frukter som mango og # 8217; ananas er rik på vitamin C.Til slutt, jo større variasjon i kostholdet, det beste & # 8211; For ikke å nevne, utvide ganen din er spennende for smaksløkene dine.

Når det er sagt, bør vegetabilske eaters integrere med vitamin B-12, siden dette vitaminet kommer fra bakken. Dette er det eneste vitaminet du ikke kan ta med en vegetabilsk-basert diett.

Vegetabilsk-basert ernæring er næringsrik og bør ikke være kjedelig

Til tross for de vanlige myter, følg en vegetabilsk-basert diett, kan gi tilstrekkelige makronæringsstoffer og bør ikke være kjedelig eller koste deg innholdet i # 8217; hele lønnen. Så hvis du fortsatt vurderer en plantebasert diett, er det på tide å skrive en handleliste, investere i en kokebok (eller to) og begynne å lage mat!

Sara Zayed startet Posifitivy Instagram i 2015. Mens du arbeider på heltid som ingeniør etter eksamen, mottok Zayed vegetabilsk-basert ernæringsbeviset fra Cornell University og ble en sertifisert ACSM personlig trener. Han dro fra sitt arbeid for å jobbe for Ethos Health, et Lifestyle Medical Office, som en lege skriver i Long Valley, NJ, og som nå går på fakultetet for medisin. Han løp til åtte halv maraton, en komplett maraton og tror fast på kraften i integrert mat, vegetabilsk ernæring og livsstilsendringer. Du kan også finne den på Facebook og abonner på henne blogg.