6 nøkler for suksess for blodsukkerovervåking

Beskrivelse

Blodglukosetesten er en viktig del av ledelsen og kontrollen av diabetes.

Kjenner raskt blodsukkernivået kan hjelpe deg med å varsle deg når nivået ditt har gått ned eller steg utenfor # 8217; målintervallet. I noen tilfeller vil dette bidra til å forhindre en nødsituasjon.

Du vil også kunne registrere og spore blodsukkermålinger over tid. Dette vil vise deg og legen din som øvelsen, mat og medisiner påvirker nivåene dine.

Ganske enkelt, kan blodsukkernivået testen utføres nesten hvor som helst og når som helst. Ved hjelp av en blodsukkermåler eller en glykemi-skjerm hjemme, kan du teste blodet ditt og ha en lesing på mindre enn et minutt eller to. Mer informasjon om valg av glukometer.

Hvordan teste blodsukkeret

Enten du kjører testen flere ganger om dagen eller bare en gang, følg en testrutine, vil hjelpe deg med å forhindre infeksjonen, returnere virkelige resultater og bedre overvåke blodsukkeret. Her er en trinnvis rutine du kan følge:

 • Vask hendene med varmt vann og såpe. Tørk dem godt med en ren klut. Hvis du bruker en buffer gjennomvåt i alkohol, må du sørge for at du lar det helt tørke området før du utfører testen.
 • Klargjør en ren hånd ved å sette inn en ren nål. Dette er en vårenhet som holder nålen og er hva du vil bruke til å stikke fingeren på fingeren.
 • Fjern en svingstrimmel fra flasken eller stripe-boksen. Pass på at du lukker flasken eller boksen helt for å unngå å forurense de andre stripene med smuss eller fuktighet.
 • Alle moderne målere inkluderer stripen som setter inn i måleren før du samler blodet, slik at du kan legge til blodprøven til stripen når den er i måleren. Med noen eldre meter legger du blodet på stripen først og legger deretter stripen i måleren.
 • Fest siden av fingertuppen med hånden. Noen blodsukkermaskiner gir deg mulighet til å utføre tester fra forskjellige kroppssteder, som armen. Les håndboken til enheten for å sikre at du tar blodet ditt fra riktig punkt.
 • Rengjør den første dråpe blodet, så samle en dråpe blod på den reaktive stripen, slik at du har et tilstrekkelig beløp for lesing. Vær forsiktig med å la bare blodet, ikke huden din, trykk på stripen. Mat- eller medisineringsrester kan påvirke testresultatene.
 • Stopp blødende blødning som holder en ren bomullspute eller gasbind på området der hånden ble brukt. Påfør trykk til blødningene har stoppet.
 • Seks råd for å lykkes med å overvåke glukose

  1. Hold alltid instrumentet og forsyninger med deg

  Dette inkluderer hender, alkoholknapper, reaktive striper og alt annet du bruker til å overvåke blodsukkeret.

  2. Hold styr på de reaktive stripene

  Pass på at stripene dine ikke er utløpt. Det er ikke garantert at de utløpte stripene returnerer virkelige resultater. Gamle striper og upresent resultat kan påvirke det daglige registeret av glukose tall i blodet og legen kan tro at det er et problem når det er i virkeligheten ikke C’er.

  Også, hold stripene vekk fra sollys og # 8217; fuktighet. Det er bedre å holde dem ved romtemperatur eller ferskeste, men ikke frys dem.

  3. Etablere en rutine for hvor ofte og når du skal teste blodsukkernivået

  Samarbeide med legen din for å planlegge rutinen din. De kan foreslå at du sjekker det mens de faste, før og etter måltider eller før du går i dvale. Situasjonen for hver person er annerledes, så det er viktig å bestemme en avtale som fungerer for deg.

  Når du setter dette programmet, gjør blodkontrollen din del av din daglige rutine. Bygg det på dagen din. Mange meter har alarmer du kan angi for å minne deg om å ta testen. Når testen blir en del av dagen, er det mindre sannsynlig å glemme.

  4. Ikke ta for gitt at måleren er riktig

  De fleste meter leveres med en kontrollløsning som lar deg teste presisjonen av måleren og stripene.

  Ta med glukometeret til neste avtale av legen. Sammenlign dine resultater med de av bilen for å se om det er uoverensstemmelser.

  5. Lag en dagbok for å ta opp blodsukker hver gang du prøver det

  Apps er også tilgjengelige som kan hjelpe deg med å holde oversikt over denne informasjonen og opprettholde en oppdatert telling av ditt medium blodsukkernivå. Du kan også registrere dagen når du kjører testen og hvor mye tid har gått fra # 8217; Siste gang du spiste.

  Denne informasjonen vil hjelpe legen med å holde styr på blodsukkernivået og kan være viktig for diagnosen av det som forårsaker blodsukkerens topp.

  6. Vedta tiltak for å forhindre infeksjon

  For å unngå infeksjonen, praktiserer strategiene som anbefales av Sentre for sykdomskontroll og forebygging For sikre injeksjoner. Ikke del glykemiovervåkingsutstyret uten andre, kast hånden og stripen etter hver bruk og vær forsiktig med å vente på at fingeren skal stoppe blødningen for å fortsette aktivitetene.

  Hindre vondt leker

  Hyppige og gjentatte tester kan forårsake smerte i fingertuppene. Her er noen forslag som kan bidra til å forhindre dette:

  [Produksjon: Formater følgende som en lang liste]

  • Ikke bruk en hånd. De kan bli ugjennomsiktig, som kan gjøre fingeren mer smertefull.
  • Sørg for å slå på siden av fingeren, ikke lageret. Pinging finger tipset kan være mer smertefullt.
  • Selv om det kan være en attraktiv måte å produsere mer blod raskt, må du ikke stram fingerens punkt kraftig. I stedet henger hånden og armen ned, la blodet akkumulere på fingertuppene. Dessuten:
   • Du kan bidra til å øke blodstrømmen ved å håndtere hendene med varmt vann.
   • Hvis du fortsatt har for mye blod, kan du stramme fingeren, men starter fra delen som er nærmest håndflaten og går ned til du har nok.
   • Ikke utfør testen på samme finger hver gang. Som en del av rutinen, etablere hvilken finger du vil bruke og når. På denne måten vil jeg aldri gjenta testen på samme finger i samme dag.
   • Hvis en finger fortsatt blir sår, unngå å forlenge smerte som ikke bruker det i flere dager. Hvis mulig, bruk en annen finger.
   • Hvis du har kronisk smerte i fingrene etter testen, kontakt legen din for å endre glukosemonitorer. Noen skjermer kan bruke blodet trukket fra andre deler av kroppen.

  Ting å være oppmerksom på

  Legenes forespørsel om å overvåke glukose nivåer er en viktig del av diagnostisk prosess. Husk at mange ting kan påvirke blodsukkernivået, inkludert:

  • Hva og når du spiste l’forrige gang
  • På hvilken tid på dagen styrer blodsukkernivået
  • Dine hormonelle nivåer
  • Infeksjon eller sykdom
  • Din medisinering

  Vær oppmerksom på & # 8220; # 8217; ALBA & # 8221; A’bølge av hormoner som oppstår rundt 4:00 for de fleste. Dette kan også påvirke glukose nivåer.

  Snakk med legen din om enhver tvil eller spørsmål du har før du starter Glycaemia-overvåkingsrutinen. Hvis resultatet av blodsukkeret er svært annerledes hver dag til tross for den sammenhengende oppførselen til testen, kan det være noe galt med skjermen eller i måten du tester på.

  Hva skjer hvis glukosenivåene dine er unormale?

  Helsemessige forhold som diabetes og # 8217; hypoglykemi vil åpenbart ha stor innvirkning på blodsukkernivået. Graviditet kan også påvirke nivået av blodsukkeret, som noen ganger oversetter til svangerskapsdiabetes for varigheten av graviditeten.

  L’American Diabetes Association understreker at blodsukkernivået som anbefales av hver person, er forskjellig og er basert på forskjellige helsefaktorer. Men generelt, Målområdet for glukose nivåer i diabetes er mellom 80 og 130 milligram / decilitre (mg / dl) før de spiser og mindre enn 180 mg / dl etter et måltid.

  Hvis glukosenivåene ikke er i # 8217; normalt intervall, må du og legen din ta en plan for å bestemme årsaken. Ekstra tester kan være nødvendig for diabetes, l’hypoglykemi, noen medisinske forhold og andre endokrine problemer for å identifisere hvorfor blodsukkernivået er for høyt eller for lavt.

  Fortsett å overvåke blodsukkernivåer mens du venter på avtaler eller testresultater. Hvis du manifesterer et av følgende symptomer, fortell legen din umiddelbart:

  • Uforklarlig svimmelhet
  • Plutselige utbruddet migrene
  • opphovning
  • Tap av følsomhet overfor føtter eller hender

  Ta ut mat

  Personlig overvåke blodsukkernivået er ganske enkelt og lett å gjøre. Selv om ideen om å trekke en prøve av ditt eget blod hver dag, gjør noen squeamish folk, gjør de moderne vårhendene prosessen enkel og nesten smertefri. Opptaket av blodsukkernivåer kan være en del av et sunt vedlikehold av diabetes eller en diettrutine.