6 måter å kvitte seg med hvite strekkmerker

Røde strekkmerker vs hvitt

Strekkmerker er fargede linjer eller striper som vises på huden på grunn av økningen eller vekstveksten. De er i hovedsak tårer på huden, men de er ikke en helseproblem med et helseproblemer.

Strekkmerker begynner ofte som røde eller lilla tegn og sakte forsvinne i hvitt eller sølv over tid. Fargeforskjellen skiller L’varemerker alder. Selv om de aldri helt forsvinner helt, kan behandlingen lette fargen på skiltene og redusere dem. I andre tilfeller forsvinner strekkmerker alene.

De siste strekkmerkene og med røde nyanser (Striae Rubra) er enklere å behandle. De begynner å bli røde fordi blodkarene er tilstede under huden. Tilstedeværelsen av å fungere blodkar gjør det mulig for røde strekkmerker å være mer reaktive for behandling.

De hvite strekkmerkerne (Striae Alba) er eldre og vanskeligere å behandle. Over tid krympes blodårene, noe som gjør det vanskelig å stimulere kollagenproduksjonen. Behandlingsresultatene kan ikke være således drastiske sammenlignet med de av røde strekkmerker, men det finnes muligheter for å hjelpe dem med å falme mer naturlig og i et raskere tempo.

Fjern de hvite strekkmerkerne

1. Exfoliate

En enkel måte å behandle hvite strekkmerker er gjennom en «8217; vanlig eksfoliering. Dette fjerner overflødig død hud fra kroppen din og ny hud fra strekkmerker.

L’Exfoliation sammen med andre behandlingsmetoder kan også forbedre resultatene. Fjernelse av død hud fra strekkmerker gjør det mulig for andre hudbehandlinger å trenge inn i mer dypt og jobbe raskere.

2. Aktuelle behandlinger

Krem og salver for aktuell bruk er mer praktiske metoder for å redusere utseendet på hvite strekkmerker. Noen kremer er tilgjengelige fra disken, mens andre er foreskrevet av en lege.

Brukes regelmessig, aktuelle kremer kan lette strekkmerker tone, men kan ikke helt fjerne dem helt. Før du bruker noen aktuell behandling, diskuter risikoen med legen din. Noen kremer kan utløse en allergisk reaksjon eller kan ikke være sterk nok til å behandle tilstanden din.

3. Microdermabrasion

Microdermabrasion er en smertefri prosedyre for å redusere det hvite strekkmerkeutseendet. Denne prosedyren er rettet mot det øvre laget av huden (epidermis) og virker ved å stimulere huden til å stramme kollagen og elastinfibre.

I prosedyren sprayes små eksfolierende krystaller på det berørte området eller en spesiell tipsvandring gnidd på # 8217; område. Ved å bruke en styggformet enhet, fjernes krystallene forsiktig, som bærer den døde huden fra laget av # 8217; epidermis. For effektive resultater må microdermabrasion gjentas i en periode.

Etter prosedyren kan huden virke spent og tørr. Det kan være klage på grunn av eksfolieringen. Vanligvis tar det 24 timer for hudheling. Selv om det er effektivt, er denne prosedyren ikke garantert å fjerne strekkmerker helt. Alvorlighetsgraden av strekkmerkerne dine vil påvirke resultatene dine.

4. Mikronedling

Mikronedling treffer dermis, mellomlaget i huden hvor strekkmerker dannes. All’Interiør i denne prosedyren er små nåler gjenget i huden for å utløse kollagenproduksjonen. L’økning i kollagen og # 8217; elastin favoriserer hudregenerering som kan forbedre hudens utseende og redusere strekkmerker.

For å effektivt behandle strekkmerker, må du delta i mer enn én behandling i # 8217;. Micronedling var viste Å være effektiv behandling for å redusere strekkmerker, spesifikt for pasienter med mørkere hud.

5. Laserterapi

Laserterapi er en vanlig behandlingsalternativ for å fjerne hvite strekkmerker. I prosedyren trenger lasere huden, utløser regenerering. Dette stimulerer vevet rundt strekkmerker for å helbrede raskere.

Laserterapi stimulerer melaninproduksjon på det berørte området, og aktiverer pigmentceller i huden. Dette betyr at strekkmerker er basert på normal hudtone. Selv om effektiv, krever laserterapi mer enn en økt for å merke resultatene.

Det er flere laserterapier som brukes til å behandle strekkmerker og andre hudproblemer. Diskuter alternativene dine med hudlege.

6. Kosmetisk kirurgi

Hvis andre behandlinger er vellykkede, er estetisk kirurgi en alternativet «8217. Dette dyre, men effektive alternativet kan permanent fjerne de hvite strekkmerkene fra kroppen din. Det er imidlertid viktig å forstå at kirurgi kan forlate sine egne arr.

L’Abdominoplastikk, kjent som et medisinsk synspunkt Som abdominoplastikk, er en kosmetisk prosedyre som ikke bare fjerner strekkmerker, men fjerner også hud og overflødig fett fra # 8217; Abdomen. Denne prosedyren gir huden og alle «12217, Abdomen et mer flatt og kompakt utseende. Imidlertid innebærer en kirurgisk prosedyre en rekke helserisiko. Før du foretar denne behandlingen, diskuter dine alternativer med legen din.

Outlook

Strekkmerker er et veldig vanlig hudproblem. De hvite strekkmerker er eldre hudar som er vanskeligere å behandle enn de siste strekkmerkerne. Det er imidlertid alternativer tilgjengelig for å redusere L’aspektet av arrene dine, hvis du ønsker det.

Før du fortsetter behandlingen, forstår det C’Det er muligheten for at strekkmerker ikke forsvinner helt. I tilfelle av spørsmål eller tvil om behandling eller potensielle bivirkninger, planlegg et besøk med en hudlege.