6 måter å hjelpe andre mennesker sameksistere med psoriasis

Psoriasis er en kronisk tilstand av huden som er preget av kløe, rødhet, tørrhet og ofte et skumlet og skjønt utseende. Denne sykdommen har ikke en kur og utvikler seg når et hyperaktivt immunsystem forårsaker raskere cellevekst enn normalt. For folk som bor med psoriasis, kommer nye hudceller hver tredje eller fire dager (i motsetning til hver 28-30 dager for alle andre).

Psoriasis kan være følelsesmessig og stressende for de som lider, spesielt når sykdommen er utbredt og dekker store områder av kroppen. Hvis du kjenner noen du bor med det, kan din støtte og oppmuntring gjøre en forskjell. Hvis du ikke vet mye om denne tilstanden, kan du spørre deg om hvordan du tilbyr støtte. Selv om dine kjære vil sette pris på alt du gjør, er det en titt på seks spesifikke måter å hjelpe de som bor med psoriasis.

1. Informert om sykdommen

Del på Pinterest

Psoriasis blir ofte misforstått. Hvis du ikke vet mye om tilstanden, kan du formulere hypoteser eller upreside kommentarer. Feil tips og ufølsomme observasjoner er frustrerende for de som bor med psoriasis og kan få dem til å føle seg verre for deres forhold. Kanskje du tror at psoriasis er smittsom, så hold avstandene for å unngå å kontrahere sykdommen. Å gjøre forskning på sykdommen, men du vil lære at det er en autoimmun sykdom som ikke kan overføres av person til person.

Jo mer du forstår, det vil være lettere å gi praktisk hjelp og hjelpe de syke til å takle forveringene. Folk som bor med psoriasis trenger et sterkt støttetettverk. De vil kanskje ikke diskutere sin sykdom 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx, men de kan ønske dine spørsmål hvis de er plassert i en passende kontekst. Men ikke bombe deg spørsmålene dine. Det er ditt ansvar å gjøre din forskning.

2. Ikke fikse huden deres

Rehancies of Psoriasis varierer fra person til person og alvorlighetsgraden av sykdommen kan variere fra mild til grav. Noen som lever med psoriasis utvikler symptomer bare på kroppsområder lett skjult i sikte. Derfor kan sykdommen ikke ha en klar sosial eller følelsesmessig innvirkning på dem. Andre har et mer alvorlig tilfelle og psoriasis kan dekke en større del av kroppen.

For å støtte noen som lever med denne sykdommen, gjør en bevisst innsats for ikke å sette huden din. Jo mer du gjør, mer foruroligende blir det sykdommen for dem, spesielt hvis de allerede er vanskelig. Sett deg i klærne sine. Hvordan du vil føle hvis alles øyne var på huden din under en forverring?

Utdanner også barna dine til denne hudsykdommen. Snakk om tilstanden og forklarer at det ikke er smittsomt. Dette er viktig hvis barnet ditt har en venn eller en relativ påvirket av sykdommen. Videre lærer han barn ikke å sette eller gjøre kommentarer til tørkede flekker eller squamosa lær.

3. Oppmuntre aktivitet på utendørsaktiviteten;

Del på Pinterest

Sollys, i begrensede doser, kan berolige symptomene på psoriasis. Dessuten kan passeringstid til åpen tid hjelpe noen som lever med denne sykdommen. I stedet for å sitte hjemme, oppfordrer aktivitet på den solfylte dagen; åpne på en solrik dag. Foreslå Ta en tur sammen, en’utflukt eller sykkeltur. L’Aktivitet All’åpen, gir ikke bare en sunn dose av naturlig vitamin D, men kan avlede tankene dine fra sykdommen, styrke immunforsvaret og øke energinivået.

4. Bli involvert fra medisinsk synspunkt

Du kan ikke sørge for at en «8217 en annen person på jakt etter hjelp til hans psoriasis, men du kan oppmuntre til behandling. Selv om du ikke bør klage eller være påtrengende, er det greit å dele rettsmidler eller informasjon du finner for å lindre symptomene. Vær perceptisk og unngår å passere grensene eller for å gi for mange uvanlige tips. Pass på at alle råd fra å komme fra en pålitelig kilde og oppfordrer personen til å snakke med legen din før du opplever naturlige rettsmidler eller urte kosttilskudd.

Medisinsk engasjement inkluderer også L’tilbyr dem til avtaler fra legen. Din tilstedeværelse kan være en kilde til følelsesmessig støtte, det er også en’muligheter for deg å kjenne behandlingene for psoriasis, bivirkninger og mulige komplikasjoner.

JOin Healthline’S som bor hos Psoriasis Community Group Lær mer »

5. Redusere stressfaktorer

Del på Pinterest

Flere faktorer kan utløse en psoriasis forverring, inkludert kalde temperaturer, røyk, solbrenner og noen stoffer. Selv stress er en kjent utløserfaktor. Vi alle behandler daglige stressfaktorer. Men hvis mulig, søk etter måter å redusere stressfaktorer i livet til en elsket.

Virker overveldet eller på’burnout hem? I dette tilfellet, gi en hånd og la sinnet slappe av og befri. Dette kan redusere stressnivået og forhindre eller redusere varigheten av en eksacerbasjon. Tenk på andre måter å gi praktisk hjelp. For eksempel, gi deg å hjelpe hjemme, lage provisjoner eller se barna sine i noen timer i uken. Du kan også oppmuntre til aktiviteter som reduserer stress som yoga, meditasjon og dyp pusting.

6. Lytt til deres bekymringer

Selv om du vil tilby støtte, kan du føle deg ubehagelig i å løfte psoriasisargumentet, spesielt hvis du ikke vet hvordan de vil svare. Dette er helt normalt. Det er hundrevis av andre emner du kan snakke om, og psoriasis bør ikke være styrke. Hvis du ikke vet hva du skal si, eller hvis du er redd for å si feil ting, snakk om litt’andre. Hvis de øker sykdommen, gir du et lytteør. Selv om du ikke kan gi råd, vil de ofte sette pris på L & # 8217, lytter til pasient så mye som noe annet. Noen ganger trenger folk med psoriasis bare å snakke. Når det er sagt, kan du også foreslå å delta i en lokal støttegruppe med dem.

Konklusjon

Det er ingen kur mot psoriasis. Siden dette er en permanent tilstand, kan de som den diagnostiseres, tåle rehabilitering gjennom livet. Er uforutsigbar og frustrerende, men din støtte og dine hyggelige ord kan gjøre det lettere for noen å gjøre det.

Valencia Higuera er frilansskribent som utvikler innhold av høy kvalitet for personlig og helsefinansieringspublikasjoner. Han har mer enn et tiår med profesjonell skriving erfaring og skrev for flere kjente online salgspunkter: gobankingrater, penger Crashers, Investopedia, Huffington Post, MSN.com, Healthline og Zocdoc. Valencia har en grad på engelsk på Old Dominion University og bor for tiden i Chesapeake, Virginia. Når jeg ikke leser eller skriver, liker du å frivillig, reise og tilbringe tid på’friluft. Du kan følge den på Twitter: @vapahi