6 måter å få venner når du har sosial angst

Del på Pinterest

Få venner er vanskelig, spesielt som en voksen. Men å få venner kan være enda vanskeligere for folk som lider av forstyrrelse D’sosial angst.

Det er normalt at det er et større nivå av angst når du møter nye mennesker, men det er en forskjell mellom angst som vi alle prøver fra tid til annen og # 8217; sosial angst.

Hva er hjertet av’sosial angst?

L’Sosial angst kommer fra # 8217; å ha en’overdreven frykt for å bli dømt av folk, om bekymringen er at du ikke vil like det, eller at du vil gjøre noe som ydmykende.

For personer med lidelse D’sosial angst, L’daglig sosial interaksjon, selv med konsoliderte venner, kan forårsake angst.

Når det gjelder å få nye venner, kan folk med sosial angst bli lammet, frykt for å si feil ting eller å bli dømt hardt.

Selv om de vet at disse fryktene er irrasjonelle, utløser sosiale situasjoner fortsatt symptomene på # 8217;. De kan gå ut, trekke seg tilbake eller bli betydelig nervøs.

For de som har sosial angst, men ønsker å få nye venner, er det noen teknikker som kan hjelpe deg med å føle deg mer rolig i sosiale situasjoner, åpne opp til nye tilkoblinger.

1. Godtar ikke å være D’enighet med dine negative tanker

En av de første forsvarslinjene når det gjelder sosiale situasjoner for folk med sosial angst, er å straks øke en vegg av negative tanker, som for eksempel «8220; Jeg vil ydmyke & # 8221;. Det er en automatisk reaksjon.

Lær å akseptere ikke å være D’Avtale med disse innledende reaksjonene kan være en måte å overvinne dem og til slutt minimere negative overbevisninger. Dette kalles trening til nysgjerrighet.

«Måten det fungerer på er at noen med sosial angst vil lytte til disse tankene og vil ikke dømme dem, men det vil sette dem i bakgrunnen i deres sinn. Bli en bakgrunnsstøy mens de sosialiserer slik at de kan ansette en nysgjerrig mentalitet og sier Dott. Sterk allison, PhD, professorassistent på Wake Forest University.

Dette betyr at det er nysgjerrig på hva folk sier, i stedet for å absorbere det som en evaluering.

2. Kjempe, ikke fucke

Det er naturlig å ønske å unngå de tingene som skremmer deg. Men unngå situasjoner som utløser du kan faktisk forverre L’langsiktig angst.

& # 8220; Jo mer vi avslører for situasjonene vi frykter, desto mer føler vi oss trygge i surfing & # 8221; sier psykologen Dr. Victoria Shaw.

«Du trenger ikke å bli gal og møte din større frykt alle på en gang. Det er faktisk bedre å starte med situasjoner som bare er litt ubehagelige og deretter jobber gradvis opp til de som kunne ha sendt deg til en total panikk & # 8220; forklarer Shaw.

For eksempel kan du ta deg gjennom disse målene hvis du har en tendens til å stille når du møter nye mennesker:

  • Etablere visuell kontakt med en fremmed
  • Smil til noen du ikke vet
  • presentere til noen igjen
  • Still et spørsmål til noen du nettopp har møtt
  • Lag et kompliment til noen igjen

Arbeide med en terapeut kan hjelpe til med å identifisere hvorfra du skal begynne og gradvis utvide din komfortsone.

3. Overvåk teknologiinntaket ditt

Teknologi er en ny måte å komme i kontakt med folk, men kan også fortsette den sosiale angsten.

& # 8220; er en’dobbelt-skjære våpen & # 8221; sier Dr. Sterk. Det er så lett å sosialisere med folk gjennom våre telefoner som blir en måte for noen med sosial angst for å si: Jeg trenger ikke å endre. Jeg kan ha alle vennene jeg trenger på datamaskinen min. & # 8220; & # 8221;

Så hvorfor sette telefonen ned? Personforbindelser kan ofte være mer tilfredsstillende sammenlignet med de på nettet.

Ja, online sosiale forbindelser er bedre enn noen forbindelse. Men still spørsmålet: bruker du teknologi for å unngå sosiale situasjoner? Eller du liker det og gjør livet litt & # 8216; bedre, til tross for å være balansert med personinteraksjoner?

4. Prøv et testløp

L’Sosial angst kan noen ganger være ødeleggende og ukjente situasjoner med nye mennesker kan gjøre situasjonen verre.

For å lindre følelsen av suppeals, prøv en prøvekjøring før en flott begivenhet, slik at minst en del av rutinen er kjent.

For eksempel, utøvet for å gjøre pendleren, se i stolpene i nærheten av destinasjonen eller besøke stedet for’forhåndsaktivitet for å kunne identifisere et punkt hvor du kan legge et øyeblikk hvis du føler deg for engstelig.

5. Åpen for CBT-terapi

Ordterapi er alltid en «8217; alternativ for behandling av uorden d’angst. Når du snakker om sosial angst, er adferdskognitiv terapi (CBT) den mest effektive behandlingen.

CBT er full av teknikker som kan hjelpe deg med å håndtere dine tanker, følelser og til og med fysisk svar på sosiale situasjoner.

En teknikk som en terapeut kan bruke er en eksponeringsmetode. Utsetter pasienter til fryktede situasjoner og antyder måter å håndtere frykt for.

For eksempel kan du starte med en 3 minutters visning av et bestemt sosialt scenario eller interaksjon som frigjør # 8217; angst. Over tid kan du legge til flere visningstid, eksportere til situasjonen til små doser (tenk: hilse på bartenderen) og endelig bytte til flere skremmende situasjoner.

Når du viser deg sakte til disse fryktene, vil de ha mindre og mindre makt om dine følelser.

6. Husk alltid omsorgen for deg selv

Selvbehov er viktig for alle, men fremfor alt for folk med angst.

Husk å være snill mot deg selv og kjenne dine grenser, og prøv å ikke presse deg utover brytepunktet. Sov nok og spis sunt og vanlige måltider.

Prøv å gå sakte med alkohol. Noen ganger er det vanlig at folk kan stole på alkohol i sosiale situasjoner som en måte å slappe av, men til slutt forverrer dette faktisk # 8217;.

Sunnere måter å holde en drink i hånden

  • Prøv den enkelte metoden for å bytte en alkoholholdig drikke og et glass D & # 8217;.
  • Lag en Mocktail du vet hvordan du skal elske. Legg til en bit & # 8216; Smak ALL’Musserende vann med bitter, sitronskiver eller et sprut av juice.

Alle sliter med noe i livet. Hvis du bare holder deg halvparten av festen, er det fortsatt en seier mens du fortsetter å jobbe på din angst.

Jo mer du er snill mot deg selv, flere invitasjoner andre til å følge eksemplet; Eksempel.

Meagan Drillinger er en reise- og velværeforfatter. Hans mål er å få mest mulig ut av opplevelsen, samtidig som du opprettholder en sunn livsstil. Hans skrifter dukket opp på spenning, menns helse, reise ukentlig og tid ut New York, blant andre. Besøke deg blogg eller Instagram.