6 matvarer som vil reparere og beskytte huden mot solskader

Alle vet å spre solen for å blokkere UV-stråler av solen, men C’er et avgjørende skritt som kan mangle i din solkremrutine: Frokost!

Kostholdet er en ofte oversett en del av måten vi tilpasser seg våre utendørs miljøer i sesongene. La oss ta en titt på grunnen til at det første måltidet på dagen kan forberede og beskytte din sunne sommerdesign.

Hvorfor spise disse ingrediensene i løpet av dagen er viktig

Det viser seg at vi har en & # 8220; sier Joseph S. Takahashi, PhD, president for nevrovitenskap ved Peter O’Donnell Jr. Brain Institute of Dell’University of the Texas Southwestern Medical Center. I hans 2017 Studio, Takahashi og hans team oppdaget at et enzym som reparerer huden som er skadet av UV-stråler, har en daglig produksjons syklus som kan endres ved å spise mat på uvanlige øyeblikk.

«Det er sannsynlig at hvis du har et vanlig matprogram, vil du bli beskyttet bedre av UV-stråler i løpet av dagen. Hvis du har et unormalt matprogram, kan dette føre til en ondsinnet endring i huden din, sa i en pressemelding.

Så i stedet for en midnattsmat, prøv å inkorporere disse matvarene som elsker huden i smoothies for å legge til en PO & # 8216; mer solbeskyttelse til kostholdet ditt:

1. Blåbær

Det skjer slik at vår favoritt sommerfrukter også er de som bidrar til å beskytte oss selv om sommeren.

Blåbær er Rik på kraftige antioksidanter bekjempe frie radikaler som kan skade huden på grunn av sol og stress eksponering. Blåbær er enda kraftigere hvis de er et vilt utvalg. De er også en god kilde til vitamin C, som kan bidra til å forhindre rynker etter en dag på stranden.

Rask frokost: Forbered dine måltider med frokost semifreddo forberedt med lag av Blåbær syltetøy 15 minutter, Kokosnøtt og mysli yoghurt.

2. Vannmelon

Tomater er kjent for å inneholde lycopen, en antioksidant som er ansvarlig for den røde tomatfargen. Men vannmelonene inneholder faktisk mye mer. Lycopen absorberer både UVA-stråling og UVB-stråling, selv om de kan være nødvendige i flere uker før huden blir mer fotoprotektiv på grunn av omsetningsraten, ifølge en 2012 studie.

Etter noen uker med det daglige forbruket av saftig vannmelon (ikke for vanskelig å klare når det er varmt!), Lycopen kan til slutt virke som en naturlig solkrem. Forskerne observerer imidlertid at det ikke nødvendigvis erstatter andre beskyttende tiltak, som SPF og solbeskyttende klær, mot solskader og hudskade. Men når det gjelder antiothermen, vil denne ekstra presset sikkert ikke dårlig.

Bortsett fra: Legg til en fruktig berøring til de neste massevis av sjetonger og fordypet at du tar med grillen med frisk, rik på vitamin C vannmelon saus.

3. Valnøtter og frø

Valnøtter, hampfrø, chia frø og sengetøy inneholder alle essensielle fettsyrer omega-3. Fisk og egg er også gode kilder til dette rene fetten og kjæresten i huden. Kroppen vår kan ikke produsere omega-3, så det er viktig å ta dem fra kostholdet vårt.

Hva gjør omega-3 for huden din? Bidra til å holde huden integritet og er også antiinflammatorisk. Omega-3 hjelper deg også med kroppen din til å takle naturlig å bruke for mye tid i solen.

Fast Snack: Trail Mix går aldri ut av mote, spesielt når du kan endre ting e Velg ditt eventyr når som helst.

4. Grønne blad gulrøtter og grønnsaker

Kroppen vår konverterer beta-karoten til vitamin A, som er viktig for hudhelsen. EN Meta-analyse 2007 Han fant ut at beta-karoten ga en naturlig solbeskyttelse etter 10 uker med vanlig integrasjon.

Å spise en rekke matvarer som er rik på dette næringsstoffet, gjør en liten & # 8216; lettere å få den daglige kvoten. Gulrøtter og grønne bladgrønnsaker som kål og spinat er gode tillegger rik på beta-karoten til måltidene dine, selv smoothies til frokost.

Spesielt er bladgrønnsaker rik på lutein og zeaxanthin antioksidanter. Disse Det har blitt funnet For å beskytte mot rynker, solskader og til og med hudkreft.

Salat Days: Dette Enkel svart kål salat Det er et fargerikt alternativ for lunsj toppet med gulrøtter og søte poteter for å tilby en ekte punch full av beta-karoten.

5. Grønn te

I en 2010 studio, Forskere har oppdaget at forbruket av grønn te har ført til færre tumorer indusert av UV-lys i mus. Dette skyldtes en flaval inneholdt i grønn og svart te kjent som EGCG.

En annen Animal studie På grønn te oppdaget han at han reduserer skade på huden forårsaket av UVA-stråler og beskytter mot nedgangen i kollagen. Kollagen er det rikeste proteinet enn kroppen vår. Det gir huden sin integritet og kompaktitet.

Nipper dette: Få mest mulig ut av sommerprodukter og rist en po & # 8216; av grønn te avkjølt med is, mynte forlater e Din favoritt sitrusfrukter.

6. Blomkål

Når det gjelder frukt og grønnsaker, er en generell helsepersonell å leve og foreta kjøp, å grave mot de mest livlige matene. Dette skyldes at det sannsynligvis vil ha flere antioksidanter.

Men ikke bli lurt av de bleke blomkålene blomster. Denne crucifera grønnsak er unntaket til regelen. Blomkål inneholder kraftige antioksidanter som bidrar til å bekjempe oksidativt stress av frie radikaler.

I tillegg til denne fordelen er blomkål også en naturlig beskyttende mat fra solen takket være # 8217; histidin. Denne alfa-aminosyren stimulerer produksjonen av urokaninsyre, som Absorbere UV-stråler.

GRID dette: Hvis du spiser rikelig med frokost, prøv blomkål biff med kremaktig chili og lime saus.

Super Summer Sunblock Smoothie

Hvem sier at du ikke kan drikke ditt solskjold? Denne smoothie hjelper deg med å bekjempe varmen og inneholder alle ingrediensene for beskyttelse av huden som er oppført ovenfor. Legg det til morgenrotasjon for en sunnere glød for hele sommeren;.

Del på PinterestKreditt: Kristen Ciccolini

Ingrediants

  • 1 kopp og en halv grønn te, avkjølt
  • 1 Cranberry Cup
  • 1 kopp vannmelon
  • 1/2 blomkål kopp
  • 1 liten gulrot
  • 2 spiseskjeer. Hamp hjerter
  • 1 ss. sitronsaft
  • 3-5 isbiter

Bruksanvisning

Sett ingrediensene i en blender. Bland opp for å få en homogen blanding. For en tettere smoothie, bruk 1 kopp grønn te.

Selv om disse hele matene og rik på næringsstoffer kan støtte helsen til huden din hvis du blir utsatt for UV-stråler, må du huske på at jeg ikke er en erstatning for solbeskyttelse. Påfør imidlertid solbeskyttelse hver dag for å hindre solskader og hudkreft. Tenk på disse matene som en liten mer forsikring hvis du tilfeldigvis absorberer solens stråler.

Kristen Ciccolini er en helhetlig ernæringseksperter basert i Boston og grunnlegger avGod heksekjøkken. Som en sertifisert kulinarisk ernæringskompetanse fokuserte det på matutdanning og lærer til kvinner som er engasjert som å inkorporere sunnere vaner i sitt daglige liv gjennom coaching, matprogrammer og matlagingskurs. Når du ikke tørker opp for mat, kan du finne den opp ned under en yoga leksjon eller med høyre side på et rock show. Følg den oppInstagram.