6 Husholdningsartikler for urinveisinfeksjoner (UTI)

Urinveisinfeksjoner påvirker millioner av mennesker hvert år.

Selv om de tradisjonelt er behandlet med antibiotika, er det også mange tilgjengelige hjemmets rettsmidler som bidrar til å behandle dem og forhindre at de gjentas.

Cos’er en’urininfeksjon?

A’urinveisinfeksjon (UTI) er en infeksjon som påvirker en hvilken som helst del av urinveiene, inkludert nyrer, urreterier, blære eller urinrør.

Bakterier i blæren er den vanligste årsaken til urinveisinfeksjoner, men også sopp og virus kan forårsake en & # 8217;.

De to stammene til bakterier Escherichia Coli og Staphylococcus Saprophyticus representerer ca. 8217; 80% av tilfellene.

De vanlige symptomene på en UTI inkluderer:

  • En brennende følelse under urinering
  • hyppig urinering
  • Stribid eller mørk urin
  • Urin med en sterk lukt
  • En følelse av ikke å være i stand til å tømme blæren helt
  • bekken smerte

Selv om jeg kan slå noen, er kvinner mest utsatt for infeksjoner. Dette skyldes at urinrøret, røret som bærer blæren urinen, er kortere hos kvinner enn hos menn. Dette gjør det lettere for bakterier å komme inn og nå blæren.

Faktisk vil nesten halvparten av alle kvinner få en IVU på et tidspunkt i deres liv.

Antibiotika brukes til å behandle urinveisinfeksjoner og noen ganger brukes langsiktig ved lave doser for å hindre gjentakelse av Dell’infeksjon.

Det er også mange naturlige måter å beskytte seg mot infeksjoner og redusere risikoen for tilbakefall.

Uten videre forsinkelse, her er de 6 beste hjemmemedisinene for å bekjempe urininfeksjoner.

1. Drikke mange væsker

Hydreringsstatusen har vært knyttet til risikoen for urininfeksjon.

Dette skyldes at urinering regelmessig kan bidra til å eliminere urinveisbakterier for å forhindre infeksjon.

En studie undersøkte deltakerne med langsiktige urinekateter og fant at en lav produksjon av urin var forbundet med økt risiko for å utvikle en IVU.

Et 2003-studio undersøkte 141 jenter og viste at den flytende ansettelsen av lave væsker og sjeldne urinering var forbundet med tilbakevendende urinveisinfeksjoner.

I en annen studie har 28 kvinner overvåket sin hydreringsstat med en sonde for å måle urinkonsentrasjonen. De oppdaget at 8217; økning av væsker reduserer hyppigheten av urinveisinfeksjoner.

For å holde seg hydrert og tilfredsstille ditt flytende krav, er det bedre å drikke vann i løpet av dagen, og når du er tørst.

2. Øk L’vitamin C-antagelse

Noen tester viser at økende vitamin C-inntaket kan beskytte deg mot urinveisinfeksjoner.

Det antas at vitamin C virker ved å øke surheten i urinen, og dermed drepe bakteriene som forårsaker infeksjonen.

Et 2007-studio på urinveisinfeksjoner hos gravide undersøkte effektene av # 8217; 100 mg vitamin C-antagelse hver dag.

Studien fant at vitamin C har en beskyttende effekt, og reduserer mer enn halvparten av risikoen for urinveisinfeksjoner hos de som tar vitamin C sammenlignet med kontrollgruppen.

En annen studie undersøkte atferdsfaktorer som påvirket risikoen for urinveisinfeksjoner og fant at A’høy inntak av vitamin C reduserer risikoen.

Frukt og grønnsaker er spesielt rike på vitamin C og er en god måte å øke rekruttering på.

Røde paprika, appelsiner, grapefrukt og kiwi inneholder den totale anbefalte mengden vitamin C i en enkelt del.

3. Drikk usøtet tranebærjuice

Drikke usøtet tranebærjuice er en av de mest populære naturlige rettsmidler for urinveisinfeksjoner.

Blåbærens rolle er å forhindre at bakterier stikker til urinveiene, og dermed forhindrer en infeksjon på 8217;.

I en nylig studie har kvinner med en ny historie om urinveisinfeksjoner drukket en 8-unse-del (240 ml) blåbærjuice hver dag i 24 uker. De som drakk tranebærjuice hadde mindre episoder av UTI sammenlignet med kontrollgruppen.

En annen studie har vist at forbruket av produkter basert på tranebær kan redusere antall urinveisinfeksjoner på et år, spesielt for kvinner som lider av gjentakende urinveisinfeksjoner.

En 2015-studie viste at en behandling med kapsler av rød tranebærjuice ekvivalent med to 8-porsjoner blåbærjuice kunne halvere risikoen for urinveisinfeksjoner.

Imidlertid tyder noen andre studier at tranebærjuice kanskje ikke er like effektivt for å forhindre urinveisinfeksjoner.

En revisjon analyserte 24 studier med totalt 4,473 deltakere. Selv om noen mindre studier har oppdaget at røde tranebærprodukter kan redusere hyppigheten av urinveisinfeksjoner, har andre bredere studier ikke funnet noen fordel.

Selv om testene er motstridende, kan tranebærjuice være nyttig for å redusere risikoen for urinveisinfeksjoner.

Husk at disse fordelene gjelder bare for usøtet tranebærjuice, ikke Sugary Brands.

4. Ta probiotika

Probiotika er gunstige mikroorganismer som forbrukes med mat eller kosttilskudd. De kan fremme en sunn bakteriebalanse i # 8217; tarmene.

Probiotika er tilgjengelige i form av et supplement eller finnes i gjæret mat, som kefir, kimchi, kombucha og probiotisk yoghurt.

L’Bruk av probiotika har vært knyttet til fordeler som spenner fra forbedring av helsen til DigStive System for å forbedre immunfunksjonen.

Noen studier viser også at noen stammer av probiotika kan redusere risikoen for urinveisinfeksjoner.

En studie fant at Lactobacillus, en vanlig belastning av probiotika, bidrar til å forhindre urinveisinfeksjoner hos voksne kvinner.

En annen studie viste at inntaket av probiotika og antibiotika er mer effektiv for å forhindre gjentatte urinveisinfeksjoner med hensyn til bruk av antibiotika.

Antibiotika, hovedlinjen for forsvaret mot urinveisinfeksjoner, kan forstyrre nivåene av intestinale bakterier. Probiotika kan være effektive for å gjenopprette bakterier etter antibiotikabehandling.

Noen studier har vist at probiotika kan øke gode bakteri nivåer og redusere bivirkningene forbundet med antibiotika;.

5. Øv disse sunne vanene

Forebygging av urinveisinfeksjoner begynner med praksis med gode hygieniske og badevaner.

Først av alt, er det viktig å ikke holde urinen i lang tid. Dette kan forårsake akkumulering av bakterier, noe som resulterer i infeksjon.

Urinering etter å ha sex kan også redusere risikoen for urinveisinfeksjoner som hindrer diffusjonen av bakterier.

Også de som er utsatt for urinveisinfeksjoner, bør ikke bruke spermicidale, siden det er relatert til urinveisinfeksjonene.

Til slutt, når du bruker på badet, sørg for at du rengjør fra forsiden til baksiden. Rengjøring bakfra betyr at bakterier sprer seg i urinveiene og er forbundet med økt risiko for å utvikle urinveisinfeksjoner.

6. Prøv disse naturlige kosttilskuddene

Flere naturlige kosttilskudd kan redusere risikoen for å utvikle en IVU.

Her viser vi deg noen kosttilskudd som har blitt studert.

  • D-Mannosio: Det er en type sukker som er tilstede i blåbær og har vist seg å være effektiv i behandlingen av urinveisinfeksjoner og gjentakelse forebygging.
  • Hawthorn Berries forlater: Også kjent som druer. En studie viste at en kombinasjon av hagtorn bærer blader, løvetannrot og blad reduserte gjentakelser av urinveisinfeksjoner.
  • Tranebærekstrakt: Som saften av tranebær, virker ekstraktet ved å hindre at bakteriene festes til urinveiene.
  • Hvitløkekstrakt: Det har blitt vist at hvitløk har antimikrobielle egenskaper og kan blokkere veksten av bakterier og forhindre urinveisinfeksjoner.

Kort oppsummert

Ivus er et vanlig problem, og å håndtere kan være frustrerende.

Hold deg imidlertid hydrert, praktisere noen sunne vaner og integrere diett med ingredienser som bekjemper urinveisinfeksjoner, er alle gode måter å redusere risikoen for å utvikle dem.

Les l’element på engelsk