6 Husholdningsartikler for Psorialasica Arthritis: Trening, kosthold og mer

Beskrivelse

L’psorialasica artritt (AP) er en kronisk tilstand som krever kontinuerlig ledelse og mange aspekter av omsorg. Legen din kan anbefale å lindre symptomer som felles smerte og betennelse med en kombinasjon av behandlinger. I tillegg til narkotika er det aktiviteter du kan prøve hjemmefra.

Her er et hjem rettsmidler for å lindre symptomene på AP.

1. Lav effektøvelse

Du kan utføre mange former for trening med lav innvirkning hjemmefra. Trening når du har L’AP kan bidra til å løsne stive ledd, redusere betennelse og smerte, forbedre humøret og hjelpe med vektkontroll.

Å gå i nabolaget ditt kan være en god måte å trene deg regelmessig. Du kan også følge en yoga video fra komforten i stuen din for å flytte kroppen din og slappe av. Andre lavvirkningsøvelser inkluderer sykling eller inn i et lokalt basseng for å svømme.

Gjør det du føler for rolig. Legen kan også gi deg råd om øvelsene som passer for deg basert på alvorlighetsgraden av symptomene.

2. Sunn diett

Din vekt og kostholdet ditt kan få stor innvirkning på symptomene på AP. Å holde en sunn vekt kan redusere stress på leddene og et balansert kosthold kan holde kroppen din drevet med de riktige vitaminer og mineraler.

Det medisinske råd fra National Psoriasis Foundation anbefale At de som er overvektige eller overvektige, mister vekt etter en kalori diett. Rådet nevner også at vitamin D-kosttilskudd kan være nyttige for de med PSA.

Her er noen måter å opprettholde et sunt kosthold med PSA:

  • Spis en rekke matvarer, inkludert frukt, grønnsaker og proteiner. Du kan spise karbohydrater og fett, men vurder å forbruker dem i moderasjon.
  • Inkorporere omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt for å redusere betennelse.
  • Spise anti-inflammatoriske og antioksidant matvarer og kosttilskudd som grønne bladgrønnsaker, brokkoli, blåbær og gurkemeie. Du kan inkorporere gurkemeie i kjøkkenet ditt eller ta det som et supplement.
  • Unngå å spise for mye sukker eller salt.
  • Unngå gluten hvis du har cøliaki eller en gluten følsomhet.
  • Unngå å spise mat eller drikke drinker som utløser symptomene dine eller forstyrrer stoffene dine.

3. Tilstrekkelig hvile

Ta vare på kroppen din hvis du lider av PSA, inkluderer nok hvile. Du bør legge plass til ditt daglige program for døde tider og bryter for å unngå tretthet;. Smerte og # 8217; betennelse kan bidra til tretthet, så vel som stoffene du tar for din tilstand.

Du kan bestemme deg for å gjøre pauser mellom arbeidsblokker eller trene noen ganger om dagen i korte perioder i stedet for å fylle timer og timer med produktivitet. Å ha et komfortabelt sted å hvile hjemme kan gjøre pausene dine mer attraktive.

Psoriatisk leddgikt

Hvordan står du overfor psoriasisartrittet?

Svar med 5 enkle spørsmål for å få en umiddelbar evaluering av hvordan du styrer den følelsesmessige siden av Psoriasis artritt, sammen med ressurser for å støtte ditt mentale velvære.

DET BEGYNNER

4. Beskyttelsesenheter

Du vil kanskje bruke ulike hjemmebeskyttelsesenheter for å lindre trykk og spenning til leddene. Disse kan hjelpe deg med å fullføre mange av dine daglige aktiviteter.

Iført foresatte og lameller kan lindre ubehag og beskytte kroppen din når du beveger deg. Legen din kan gi deg det beste for dine behov.

Konfigurer kontoret ditt hjemme for å bedre imøtekomme din PSA. Husk den ergonomiske stillingen hvis du sitter foran en datamaskin i lange perioder. Dette kan inkludere kjøp av en mer komfortabel kontorstol, reposisjonering av skjermen eller [8217; bruk av media for tastatur og mus.

Komfortable støtter og saker for smarttelefoner og tabletter kan lindre innsats på hender og armer hvis du bruker dem ofte. Hold disse enhetene i lengre perioder kan gjøre leddene stive og ubehagelige.

Endelig utstyrer du kjøkkenet ditt med gadgets som letter bruken av leddene. Kjøp et verktøy som hjelper deg med å åpne øyelokkene lettere. Disse kan også lindre innsats på hender og håndledd.

Videre, kjøp kniver med ergonomiske håndtak og erstatt våte kluter med svamper for ikke å skutte hånden når du rengjør falske tak.

Legen din eller en spesialist som en fysisk eller ergoterapeut kan ha andre tips om å gjøre hjemmet ditt mer innbydende.

5. Meditasjon og bevissthet

Meditasjon og bevissthet er to måter å bekjempe stress i livet ditt og lindre symptomene på # 8217;. Stress kan fungere på to måter hvis du har PSA.

For det første kan stress utløse symptomene dine. Dette skjer fordi immunforsvaret ditt reagerer for mye for å stresse og sender for mange kjemikalier i kroppen din som svar på stressnivået ditt. For det andre kan ubehag som følge av symptomene forårsake stress og innflytelse mental helse.

Du kan finne at meditasjon bidrar til å lindre stress i livet ditt, og du kan øve det regelmessig hjemme. Meditasjon hjelper deg med å roe deg og regulere dine følelser og tanker. Du kan finne et meditasjonssenter for å hjelpe deg med å lære prosessen, eller du kan bruke A’app på smarttelefonen din for å hjelpe deg med å veilede deg under praksis.

Bevissthet er en bestemt type meditasjon som kan hjelpe med stress og smerte. Øvelse av bevissthet er prosessen for å roe deg og være oppmerksom på hva som skjer i og ut av kroppen. Du kan øve bevissthet på bare 15 minutters sittende, lukke øynene og konsentrere deg om pusten din.

6. Essensielle oljer

L’Bruk av essensielle oljer kan bidra til å lindre PSA symptomer, selv om ytterligere søk er nødvendig for å bestemme effektiviteten;. Du kan bruke essensielle oljer med aromaterapi eller inkorporere essensielle oljer i stoffer som skal brukes direkte på huden.

Lavendel essensielle oljer kan forbedre humøret og hjelpe med betennelse og smerte. Det antas at eukalyptus, kanel og ingefær også har antiinflammatorisk kvalitet.

Pass på at du alltid fortynner essensielle oljer før du bruker dem. Legg til noen dråper med vann i en diffusor eller bland med en luktfri vektorolje som fraksjonert kokosnøttolje eller # 8217; jojobaolje.

Bruk essensielle oljer med forsiktighet fordi de kan forårsake bivirkninger. Husk at essensielle oljer ikke er regulert av mat- og stoffadministrasjonen, så deres varierte kvalitet.

Ta bort

Forvaltningen av Ptil innebærer mye mer enn det enkle legemiddelinntaket. Det er mange måter du kan ta vare på symptomene dine uten å forlate hjemmet, fra stress med meditasjon til å spise sunne matvarer. Pass på at du snakker med legen din hvis du prøver en sterk smerte som ikke stopper for stoffet og omsorg for deg selv.