6 forslag til trening og fitness for psorialasica artritt

Psoriasis artritt og trening

L’Øvelse er en fin måte å bekjempe felles smerte og stivhet forårsaket av Leddgikt Psorialasica (PSA). Selv om det er vanskelig å forestille seg å trene når du har smerte, vil en slags trening hjelpe.

Det må ikke være slitsomt, og du vil ikke gjøre noe som kan forverre dine symptomer. Høye effektøvelser legger til stress på ledd, men enkle og lavvirkningsøvelser kan forbedre bevegelsen og lindre stivhet.

A’vanlig fysisk aktivitet kan også bidra til å redusere stress og forbedre din følelse av velvære. Nøkkelen er å være klar over treningsrutinen din og lytte til kroppens signaler.

Hvis du er ny i # 8217; trening eller du bare gjenoppretter, starter med noe enkelt og bygg sakte. Snakk med legen din før du starter en ny rutine. Kan gi deg noen forslag til å starte eller tilby råd om hvilke bevegelser som skal unngås.

Her er seks tips for å trene for å lindre symptomene på AP.

1. Oppvarming

Oppvarming før noen form for trening kan forhindre både smerte og skade. Det er spesielt viktig hvis du har leddgikt.

Stretching er en viktig del av oppvarming og kan beskytte både muskler og ledd. Forlengelser kan føre til vedlikehold av en stilling i 15-30 sekunder. Det kan også føre til dynamisk strekking, som er aktiv og holder kroppen beveget seg under strekk, som kirkelen på hoften.

Konsentrert på alongasjoner som ikke har stor innvirkning på leddene som betaler deg mer ubehag, men sørg for å strekke problemområdene for å unngå ytterligere smerte og skade.

Strekking kan ikke bare hjelpe deg med å forhindre skader, men kan også forbedre ytelsen og resultatene du får fra treningen din.

2. Gå

Vandring er en sann og prøvd lav-konsekvensøvelse. Hvis leddgikt treffer føttene, må du sørge for at du bruker sko som sokker riktig, gi god støtte og ikke klemme tærne. Du kan også få spesielle innleggssåler for større beskyttelse.

Ta en 20 minutters spasertur hver dag eller legg til korte turer hvor du kan. Å legge til å gå i din daglige rutine:

 • Velg parkeringsplassen ytterligere og gå den ekstra avstanden.
 • Stå opp og gå til hjemmet eller i hagen flere ganger om dagen.
 • Gjør den lengste måten og legg til noen andre trinn når det er mulig.
 • Gå rundt’isolert eller bruk en tredemølle.

Mens du går, vær oppmerksom på hvordan du skal flytte leddene. Legg til noen flere bevegelser hvor som helst du kan. Flytt leddene som er berørt til maksimum av deres potensial flere ganger om dagen.

3. Vekt trening

Sterke muskler bidrar til å hjelpe leddene og # 8217; vekt trening kan bidra til å holde muskler sterke og sunne.

Prøv å styrke øvelsene et par ganger i uken eller på alternative dager. Vi anbefaler deg å gi musklene dine litt & # 8216; hvile mellom treningsdager.

Eksempler på treningsøkt med vekter som er nyttig for psoriasis artritt inkluderer:

 • Holder en vekt på 5 pund direkte fra kroppen din på en avstand av en arm
 • Masker med vekter du kan klare
 • Squats og lunges
 • Pilates

Fjernet fra # 8217; tvinge trening i noen dager hvis du utvikler hevelse eller smerte. Sjekk med legen din før du tar bilder hvis det fortsetter å forårsake et problem.

Hvis du for tiden føler smerte på grunn av leddgikt, bruker han isometriske øvelser for å styrke musklene, tending dem uten å flytte leddene.

4. Aerobic

At du lider eller ikke av leddgikt, l’aerobic trening er bra for hjertet. Forbedrer generell helse og øker energinivået. L’Aerob trening hjelper også med vektkontroll, som igjen bidrar til å lindre press på leddene.

Det er mange morsomme måter å gjøre aerobic trening, for eksempel:

 • rask gange
 • sykkel
 • jeg svømmer
 • Bruker elliptiske maskiner
 • AcquaGyM
 • Tai Chi
 • bruker en robåmaskin

Hvis du ikke har vært aktiv nylig, starter den sakte. Gradvis øker hastigheten og treningstid til du gjør det i ca 20-30 minutter, tre ganger i uken. Hvis leddene ikke klarer å tåle den tidsrammen, del den i 10 minutters segmenter i løpet av dagen.

5. jeg svømmer

En annen morsom måte å gjøre trening går til bassenget.

Svømming utøver noen ledd og gir aerob aktivitet. L’Vann støtter leddene som jobber hardt og er lettere å gjøre øvelser for ben og armer i bassenget. Videre kan et oppvarmet basseng lindre leddsmerter og muskelstivhet.

Eksempler på øvelser gjort lettere i vann inkluderer:

 • Armen fremover når. Løft en eller begge armer mot toppen så høyt som mulig, som begynner med armene nedsenket i # 8217; vann.
 • Arm sirkler. Lag sirkler med armer under’vann.
 • Benoscillasjoner. Holder bassenget veggen for å holde balansen, om nødvendig, sving benet foran deg og deretter tilbake bak deg.

For de fleste med Ptil, forverrer bassenget ikke hudproblemer. Du kan imidlertid bruke en fuktighetsgivende lotion etter svømming for å lindre hudens tørrhet.

6. Ro deg ned

Kjøling etter en treningsøkt kan bidra til å forhindre smerte og skade, akkurat som oppvarming kan gjøre. Også i dette tilfellet kan strekk være nyttig under standardperioden.

Stretching kan hjelpe deg med å holde smidig, slik at spenningen som kan føre til skade etter en treningsøkt. Prøv noen eksempler på gode kjøleøvelser, for eksempel:

 • Ligge på ryggen og retter et ben over deg for å strekke de bakre lårmusklene.
 • Stå rett, feste fingrene bak ryggen, rette armene dine og løft haken mot taket.
 • Ta venstre hæl mot venstre bak. Så endre benet.

Andre øvelser

Komplementære terapier, som yoga og Tai Chi, bidrar til å fremme tankekobling. Lent og delikate bevegelser kan forbedre balansen og koordinasjonen.

Konsentrasjonen og dype pusteteknikker knyttet til yoga kan bidra til å lindre stress. Disse praksisene utføres vanligvis i en gruppekontekst, som også kan opprettholde motiverte.

Noen komplementære praksiser som akupunktur og meditasjon kan bidra til å redusere stress og fremme avslapping.

Når’trening gjør vondt

Uansett hvilken favorittaktivitet, kan det være øyeblikk når du bare ikke er alle & # 8217;. Husk å høre på kroppen din og ta deg fri dager. Tvinge de bette leddene i aksjon kan forårsake en enda verre forverring.

Men du kan fortsatt utøve kroppene i kroppen som ikke føler seg vondt. For eksempel, hvis hendene trenger en pause, prøv å gå eller trene i bassenget. Hvis du har skadet tærne, kan du fortsatt utøve armene og skuldrene dine.

En ispakke kan bidra til å redusere felles hevelse. Noen forslag inkluderer:

 • Påfør en i 10 minutter hver annen time, men legg ikke is direkte på huden.
 • Bruk en innpakket isbryte i et håndkle.
 • Vent minst 1 time blant ispakker.

Hvis du finner ut at glasuret forverrer artrittet, spør legen din andre tips.

Smerten som varer mer enn noen få timer etter at treningen kan indikere at du presser for mye. Neste gang slapp av mens jeg trener for en mer slitsom trening.

Muskel smerte vil være tydeligere når en ny type trening starter for første gang. Selv om det vil senke over tid, er det litt \ 0016; av smerte under treningen er normal. Noen ganger tar det oss fra 24 til 48 timer å føle seg dårlig, som også er normal.

Ta bort

Bevegelsen er bra for kroppen, men vi anbefaler å velge enkle ledd for ledd. Fremfor alt, velg aktivitetene du liker, så det er mer sannsynlig å beholde dem.

Hvis du har moderat til alvorlig leddsmerter under øvelsen, avbryter du umiddelbart. Dette kan være et tegn på betennelse i artikulasjonen, noe som kan forårsake felles skade.

Hvis du føler en vedvarende moderat smerte som ikke forsvinner 24 timer etter presentasjon og hjemmebehandling, kontakt legen din for å sikre at det ikke er felles skade.