6 effekter av overgangsalder på kroppen din

For noen kvinner kan overgangsalderen være en velkommen fase i deres liv. Forekommer rundt Alder 51 I gjennomsnitt betyr overgangsalder at dine perioder har fullstendig avbrutt i minst 12 måneder.

Totalt kan overgangsalderen vare syv år i gjennomsnitt. Noen ganger kan det oppstå lengre tid.

Bortsett fra # 8217; fravær av menstruasjon, innebærer overgangsalderen en hel rekke effekter på kroppen. Noen av dem kan være ubehagelige (hei, hot blits!), Mens andre kan gå ubemerket.

Finn ut nøyaktig hvordan overgangsalderen kan påvirke kroppen din og noen av de vanligste symptomene.

Del på Pinterest

Effekten av overgangsalderen på kroppen

Østrogener og progesteron er de viktigste kvinnelige hormonene knyttet til reproduksjon. Når eggstokkfunksjonen minker med alderen, oppstår eggløsningen ikke regelmessig. Dette fører til uregelmessige eller ubesvarte perioder.

Til slutt slutter eggstokkene alt som åpnes og syklusen stopper helt. Dette oversetter til lavere nivåer av østrogenproduksjon og progesteron av eggstokkene.

Du er offisielt inntatt overgangsalderen når du har mistet 12 perioder på rad. Denne fasen av naturlig liv starter vanligvis rundt deg fra midten av året’40 til midten av årene’50 og kan vare i flere år.

Mens overgangsalderen betyr at du ikke lenger vil ha perioder, og du ikke lenger vil være gravid, har reduksjonen i østrogen også mange andre effekter på kroppen.

Reproduktivt system

Mens perioden din kan ha endret seg de siste årene i løpet av perimenopausen, må du ikke nå overgangsalderen til din månedlige syklus har stoppet helt. Dette betyr at kroppen din slutter å produsere egg for befruktning.

Uten shedding av et ikke-befruktet egg hver måned, er det ikke mer menstruasjon.

Overgangsalderen kan også slå andre deler av det reproduktive systemet. Når du ikke lenger går gjennom de månedlige syklusene, kan du ikke ha noen fortykning av cervical slim mot midten av syklusen, et symptom som ofte indikerer eggløsningen.

I overgangsalderen kan det også forekomme generell vaginal og mangel på libido, men de må ikke være permanente. Et benk smøremiddel kan hjelpe.

Din gynekolog kan også hjelpe deg med å finne andre måter å øke ditt seksuelle ønske om du opplever denne effekten fra overgangsalderen.

Endokrine system

Endokrine systemet inneholder hormonene som er ansvarlige for reproduksjon. Disse inkluderer menopausale hormoner, eller i dette tilfellet mangel på det: østrogen og progesteron.

Varmen blinker er blant de mest diskuterte effektene av overgangsalderen. Disse oppstår fra mangel på østrogen. De kan også vare noen år etter overgangsalderen.

Varmen blinker forårsaker plutselige varmefølelser, kombinert med rødmet hud og svette. De kan vise seg alt og plutselig når som helst på dagen eller natten. De kan vare bare noen få sekunder eller flere minutter om gangen.

Endringer i livsstil er ekstremt viktig for å hindre og håndtere varme blinker. Dette kan inkludere å unngå koffein og varme drikker.

Teknikkene for bevissthet, som meditasjon og hypnose, kan bidra til å lindre Selv varme blinker.

Overgangsalderen får kroppen til å reservere mer energi, noe som betyr at du ikke vil brenne kalorier og fett med samme letthet. Dette kan føre til en vektøkning. Menopausale kvinner er enda mer tilbøyelige til å øke vekten rundt sin median linje.

Nervesystemet

Overgangsalderen kan påvirke ditt generelle humør. Du kan føle deg glad og som deg selv en dag, men så den neste.

Du kan også oppleve svinger D’humør som forårsaker irritabilitet. Det er viktig å konsultere legen din hvis du fortsetter å prøve angst eller depresjon i løpet av et par uker. Overgangsalderen kan være en avtrekker depresjon.

Søvn kan også være vanskelig i overgangsalderen. En dråpe i østrogen kan forårsake flammer av varme og nattesvette som holder deg våken om natten. Disse effektene gjør det også vanskelig å sovne.

Av ukjente grunner sier vi også at overgangsalderen påvirker minnet. Tapet av minne er mer vanlig med alderen, men det er ikke klart hvis det er en nær tilknytning til overgangsalderen eller hvis en «8217; andre underliggende årsak kan være på spill her.

Immun- og ekskretsystemer

En dråpe i østrogen nivåer kan også føre til tap fra blæren, også kalt inkontinens. Du kan finne at uriner oftere eller du mister når du ler, trener eller nyser. Hyppig vannlating kan også forstyrre søvn.

Sirkulasjonssystem

Østrogenøvelse En kardioprotektiv effekt på kroppen og lavere nivåer av østrogen kan øke risikoen for kardiovaskulær sykdom. Lavere nivåer av østrogen påvirker selv kroppskolesterol, som kan øke risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Legen kan anbefale hormon erstatningsterapi for å motvirke noen av disse endringene.

Skjelett og muskulære systemer

Overgangsalderen har mistet tetthet til bein. Dette kan øke risikoen for beinfrakturer. Overgangsalderen kvinner har også høyere risiko for å utvikle osteoporose.

Et tap av muskelmasse kan også forekomme under overgangsalderen høyere rente før. Leddene kan også bli stive og vondt. L’Regelmessig trening kan bidra til å redusere tap av bein tetthet og muskelmasse. Det kan også redusere symptomene på ledsmerter.