6 dietter for IBS: diett rik på fibre, eliminering diett og mer

Dietter for IBS

Syndromet til’irritabel tarm (IBS) er en irriterende lidelse preget av dramatiske endringer i tarmbevegelser. Noen mennesker lider av diaré, mens andre har forstoppelse. Kramper og magesmerter kan gjøre daglige aktiviteter uutholdelig.

L’Medisinsk intervensjon er viktig i behandlingen av IBS, men du visste at noen dietter kan forbedre symptomene dine? Utforsk de vanligste diettene som er tilgjengelige for å redusere irriterende symptomer og arbeider for å gjennomføre et sunt liv.

1. Diett rik på fibre

Fiberen legger til volum til avføringen, som hjelper til med å bevege seg. L’Gjennomsnittlig voksen bør spise fra 20 til 35 gram fiber om dagen. Selv om dette virker ganske enkelt, Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsesdykdommer og renali Anslår at de fleste spiser kun fra 5 til 14 gram om dagen.

Fiberrike matvarer, som frukt, grønnsaker og hele korn er næringsstoffer og bidrar til å forhindre forstoppelse. Men hvis du føler hevelse på grunn av et større fiberbidrag, prøv å konsentrere seg utelukkende på de oppløselige fibre som er tilstede i frukt og grønnsaker i stedet for korn.

2. Dårlig fiber diett

Mens fiber kan hjelpe noen mennesker med IBS, øker fiberinntaket, kan gjøre symptomene verre hvis du ofte har gass og diaré. Før du helt eliminerer fibrene fra dietten, konsentrert på kildene til oppløselige fibre funnet i matvarer, som epler, bær, gulrøtter og mel D’havre.

Den oppløselige fiberen oppløses i vann i stedet for å tilsette ekstra masse forbundet med uoppløselig fiber. Vanlige kilder til uoppløselig fiber inkluderer integrert frokostblandinger, valnøtter, tomater, rosiner, brokkoli og kål.

Du kan også vurdere rekruttering av anti-diarrrrene medisiner 30 minutter før du spiser fibre for å redusere effekter. Denne metoden er spesielt nyttig når du spiser i restauranter og reiser. Men du bør ikke ta vanen.

3. Glutenfri diett

Gluten er et protein tilstede i kornprodukter som brød og pasta. Protein kan skade tarmen i folket som er intolerante mot gluten. Noen mennesker med en gluten følsomhet eller intoleranse selv lider av IBS. I disse tilfellene kan en glutenfri diett redusere symptomene.

Eliminere L’bygg, rug og hvete fra kostholdet ditt for å se om gastrointestinale problemer forbedres. Hvis du er en fanatiker av brød og pasta, C & # 8217, er fortsatt håp. Du kan finne glutenfrie versjoner av favorittprodukter i naturlige matbutikker og i mange matbutikker.

4. Eliminering diett

Et slettingsdiett fokuserer på # 8217; unngå visse matvarer i lengre tid for å se om symptomene på’IBS forbedret. Det internasjonale grunnlaget for funksjonelle gastrointestinale sykdommer (IFFGD) Anbefal for å eliminere disse fire vanlige synderne:

 • Kaffe
 • sjokolade
 • Uoppløselig fiber
 • valnøtter

Men du bør gi opp mat du mistenker. Fullstendig eliminerer en mat fra kostholdet ditt i 12 uker om gangen. Vær oppmerksom på eventuelle forskjeller i symptomene på syndromet til Dell’irritabel tarm og gå til neste mat på listen din.

5. Lavt fett diett

Kronisk forbruk av fettrike matvarer er en kjent bidragsyter til en rekke helseproblemer, som fedme. Det kan imidlertid være spesielt vanskelig for de med IBS forverret symptomene.

Fettmatvarer er generelt dårlig i fiber, som kan være problematisk for forstoppelse relatert til IBS. I følge Cleveland Clinic, Fet mat er spesielt skadelige for mennesker med blandet IBS, som er preget av en kombinasjon av forstoppelse og diaré. Ta et fettfattig diett godt for hjertet og kan forbedre irriterende tarmsymptomer.

I stedet for å spise stekte matvarer og animalsk fett, konsentrert på magert kjøtt, frukt, grønnsaker, frokostblandinger og meieriprodukter med lavt fett.

6. Lav fodmap diett

FODMAPS er karbohydrater som er vanskelige å fordøye for tarmen. Fordi disse karbohydrater tiltrekker seg mer vann i # 8217; tarmene, kan folk med IBS oppleve flere gasser, hevelse og diaré etter å ha spist disse matvarene.

Akronymet er for & # 8220; gjærbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler & # 8221;. Grense eller midlertidig begrense FODMAP Rich Foods i seks-åtte uker kan forbedre symptomene på # 8217; IBS.

Det er viktig å merke seg at ikke alle karbohydrater er fodmap. For det beste resultatet må du fjerne de riktige mattyper. Matvarer som skal unngås inkluderer:

 • Laktose (melk, iskrem, ost, yoghurt)
 • Noen frukter (fersken, vannmelon, pærer, mango, epler, svisker, nektariner)
 • belgfrukter
 • Maissirup med høyt fruktosenivå
 • søtningsmidler
 • Hvetebrød, frokostblandinger og pasta
 • Cashewnøtter og pistachios
 • Noen grønnsaker (artisjokker, asparges, brokkoli, løk, brusselspirer, blomkål, sopp)

Husk at mens denne dietten eliminerer noen frukter, valnøtter, grønnsaker og meieriprodukter, eliminerer ikke alle matvarer fra disse kategoriene. Hvis du drikker melk, velger du laktosefri melk eller andre alternativer som ris eller soya melk.

For å unngå overdreven restriktive måltider, snakker han med en diettist før han starter denne dietten.

Ditt beste diett

Noen matvarer kan hjelpe L’IBS, men hver er annerledes. Undersøk symptomene dine og snakk med legen din før du starter et nytt kosthold. Forblir i tråd med måten kroppen din reagerer på visse dietter, siden du kanskje må endre maten du spiser.

Ifølge National Institutes of Health, bør du drikke mye vann, trene regelmessig og redusere koffeininntaket for å fremme regelmessighet og minimere symptomene på # 8217; IBS.