6 BlackBerrys helsemessige fordeler som du ikke kan ignorere

Beskrivelse

Blackberries tilbyr mange helsemessige fordeler, inkludert:

 • Full av vitaminer og mineraler som C, K og Mangan
 • fiber
 • Det kan øke hjernens helse

Fordeler for helsen til bjørnebær

Søte brombær, men hard er en grunnleggende mat på sommeren. Men fordelene med disse vakre bærene skjønnhetene går langt utover deres deilige smak. Blackberries har også betydelige helsemessige fordeler.

1. De er fulle av vitamin C.

Den har bare en kopp rå mer Milligram 30.2 vitamin C. Det er halvparten av den anbefalte daglige verdien. Vitamin C er en integrert del av kollagenformasjonen i bein, bindevev og blodkar. Vitamin C kan også hjelpe deg:

 • sår
 • Regenerere huden
 • Bekjempe frie radikaler (molekyler frigjort fra toksiner) i kroppen
 • absorbere jern
 • forkort forkjølelsen
 • Hindre skjørbyen

Videre forskning er nødvendig, men noen utdanning Foreslå at vitamin C bidrar til å redusere dannelsen av kreftfremkallende stoffer i kroppen. Vitamin C fungerer som en antioksidant som til og med kan redusere oksidativt stress i kroppen som kan føre til kreft.

2. De er rike på fiber

De fleste mottar ikke nok fibre i ditt eget kosthold. Dette er et problem: En dårlig fiber diett har vært knyttet til fordøyelsesproblemer som hevelse, forstoppelse og magesmerter. Og andre 2013 studie, Ikke ansette nok fibre kan øke risikoen for hjertesykdom.

En diett rik på fiber kan hjelpe deg:

 • redusere kolesterolet
 • Fremme regelmessige tarmbevegelser
 • Kontroller blodsukkernivået som senker sukkerabsorpsjonshastigheten
 • miste vekt å få deg til å føle deg falsk lenger
 • Gi drivstoff til å mate sunne intestinale bakterier

For en bær så liten, er bjørnebærene rike på fibre. En kopp rå bjørnebær har nesten 8 gram.

3. Utmerket font av vitamin K.

Vitamin K er grunnen til at jeg ikke bløder rikelig når du kutter dem: Hjelp blodet til å koagulere. Vitamin K spiller også en rolle i beinmetabolisme. Vitamin K-mangel kan føre til beinfortynning og beinfrakturer. Det kan forårsake enkle blåmerker, rikelig menstrual blødning og blod i avføringen eller urinen.

Bare en kopp rå bjørnebær gir nesten Mikrogram 29 & # 8211; over en tredjedel av anbefalt daglig verdi & # 8211; vitamin K.

Hvis du tar blodfluidisering, sørg for at du spiser en betydelig mengde vitamin K-rike matvarer som flere, grønne bladgrønnsaker, soya og gjærede meieriprodukter.

4. Høyt manganinnhold

Du hører ikke mye om mangan som andre mineraler, men det er viktig for sunn beinutvikling og et sunt immunsystem. Det hjelper også kroppen din til å metabolisere karbohydrater, aminosyrer og kolesterol. Som vitamin C spiller mangan en nøkkelrolle i kollagenformasjonen. Og «8217; enzymet som hjelper manganet til å danne kollagen, prolidase, hjelper også sår å helbrede riktig.

Manganet kan bidra til å forhindre osteoporose, administrere blodsukkernivåer og redusere epileptiske kriser.

En kopp rå bjørnebær inneholder MILIGRAMS 0.9 av mangan, nesten halvparten av den anbefalte daglige verdien. Husk imidlertid at for mangan kan være giftig.

Det er imidlertid lite sannsynlig at du mottar for mye mangan i mengde mat, med mindre du har en tilstand som forhindrer at kroppen din eliminerer overflødig mangan, som en kronisk leversykdom eller # 8217; anemi.

5. Det kan øke hjernens helse

Å spise ville bær som brombær kan forbedre hjernens helse og bidra til å forhindre tap av minne forårsaket av aldring, andre til Forskning Revisjon I Journal of Agricultural and Food Chemistry. Revisjonen konkluderte med at antioksidanter i bærene bidrar til å bekjempe frie radikaler og forandre hvordan hjernens neuroner kommuniserer på. Dette kan bidra til å redusere hjernens betennelse, noe som kan føre til kognitive problemer og fellesmotorer med aldring.

6. Hjelper til å støtte oral helse

Ifølge en 2013 studie, Du vil kanskje legge til mer i ditt daglige dental regime. Studien fant at BlackBerry Extract har antibakterielle og antiinflammatoriske ferdigheter mot noen typer bakterier som forårsaker munnsykdommer. Forskere advarer om at videre studier trengs, men tyder på at BlackBerry Extract kan bidra til å forhindre og kontrollere gingival sykdommer og karies.

Ernæringsmessige opplysninger om BlackBerry

Blackberries er en «8217; flott alternativ for å tilfredsstille ditt ønske om søtsaker hvis du vil gå ned i vekt eller hvis du har en lav karbohydrat mat plan. En kopp av rå mer enn 62 kalorier, 1 gram fett og bare 14 karbohydrater. Dette gjør dem enkle å legge til en sunn matplan.

Blackberries har også en lav glykemisk indeks (IG), som når 25. L’Ig rangerer måten matvarer som inneholder karbohydrater, kan påvirke blodsukkerresponsen. En 55 eller lavere score anses å være mindre sannsynlig å øke blodsukkernivået.

Den glykemiske belastningen (GL) tar hensyn til Dell & Grams karbohydrater i en typisk del. GL regnes som en mer nøyaktig vurdering av hvordan en mat kan påvirke blodsukkeret. Blackberries er bare 4, som er veldig lav.

Ta bort

C’er et emne som skal pådras for å ringe mer superfood. De er rike på vitaminer og mineraler fordeler, fibre og antioksidanter. Jeg er lav i kalorier, karbohydrater og fettstoffer. Blackberries er også allsidige og enkle å legge til kostholdet ditt.

Mens flere studier er nødvendig for å avgjøre om Blackberries definitivt bekjemper kreft og bidrar til å forhindre hjertesykdom, søk så langt er spennende. Vi vet at det er betydelig bevis for å støtte en diett rik på planter for kreftforebygging og mange andre fordeler.

Nyt bjørnebær og fordeler i en smoothie, en yoghurt semifreddo eller over en’grønn salat.