6 behandlinger for reaktiv leddgikt

Behandling av’reaktiv leddgikt

For å behandle den reaktive artrittet, vil legen sannsynligvis foreslå en tilnærming til flere fronter. L’leddgikt oppstår når immunforsvaret er rettet dårlig for å angripe leddene, forårsaker hevelse og smerte.

L’Reaktiv leddgikt er en type inflammatorisk leddgikt som kan utløses av en infeksjon i kroppen din i kroppen din. Denne infeksjonen forårsaker dårlig adressert immunsystem.

Det er ingen kur mot den reaktive artrittet. Men symptomene kan gå til remisjon og ikke kreve behandling, med mindre en etterfølgende eksacerbation oppstår. Behandlinger for den reaktive artrittet kan bidra til å lindre symptomene.

1. Medisiner for å behandle hovedinfeksjonen

Fordi den reaktive artrittet er en autoimmun reaksjon, kan antibiotika ikke behandle leddbetennelse.

Hvis du har åpenbare tegn på en bakteriell infeksjon i urinveiene eller i mage-tarmsystemet, kan antibiotika hjelpe deg med å klargjøre. L’antibiotika du tar vil avhenge av hvilken type bakteriell infeksjon du har. Legen din må kanskje ta tester for å finne ut. Virale og soppinfeksjoner er vanskeligere å behandle.

2. Fans for hevelse og leddsmerter

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) kan bidra til å lindre smerte og # 8217; betennelse forårsaket av leddgikt. Bench fans inkluderer:

  • Ibuprofen (Advil, Motrin IB)
  • Naproxen (Aleve, Anaprox, Naprosyn)
  • Diclofenac (Voltaren)

Hvis disse ikke virker, kan legen foreskrive forskjellige fans, for eksempel Indomethacin (Tivorbex) eller Celecoxib (Celebrex).

Fans kan forårsake mageblødninger, så fei dem alltid med mat. Legen din kan hjelpe deg med å evaluere eventuelle risikoer.

3. Steroider for hevelse

Hvis fansen ikke er nok til å holde betennelse under kontroll, kan legen foreskrive kortikosteroid injeksjoner. Steroider undertrykker immunforsvaret ditt, senker kroppen din. Imidlertid senker steroider ikke utviklingen av selve leddgikt.

4. Dmard for å beskytte leddene

For å behandle artrittet direkte, kan legen foreskrive antirefaktiske legemidler som modifiserer sykdommen (DMARD), slik som sulfasalazin (azulfidin) eller metotreksatet. Dmards hjelper ikke direkte smerte eller # 8217; betennelse, men kan redusere progresjonen av leddgikt.

Siden leddgikt ødelegger leddene sakte over tid, kan DMARD-inntaket bidra til å beskytte leddene mot denne skaden.

L’bruk av DMARD for reaktiv leddgikt betraktes som bruk av off-label-stoffer. L’Bruk av off-label-stoffer betyr at et stoff som er godkjent av FDA for en hensikt, brukes til et annet formål som ikke er godkjent.

Imidlertid kan en lege fortsatt bruke stoffet til dette formålet. Dette skyldes at FDA regulerer tester og stoffene, men ikke hvordan legene bruker narkotika til å behandle sine pasienter. Så legen din kan foreskrive et stoff som du anser det bedre for din omsorg.

Disse stoffene blokkerer delvis immunforsvaret ditt. De senker sitt angrep mot kroppen din, men de hindrer også at kroppen din forsvarer seg riktig av infeksjoner.

Du kan bli immunkompromittert, noe som betyr at du er sårbar for infeksjoner som de fleste kan motstå. Av denne grunn er immunosuppressor-stoffene ikke ofte brukt til å behandle reaktiv leddgikt.

5. TNF blokkere

Blokkerne av tumor nekrosefaktoren (TNF) er A’et annet alternativt behandlingsalternativ. TNF er et protein som er en del av den inflammatoriske responsen på kroppen din i # 8217; leddgikt. TNF-blokkere forstyrrer dette proteinet, som lindrer smerte og stivhet og hjelper hovne eller ømme ledd.

TNF-blokkere inkluderer Etanercept (Enbrel) og infliximab (Remicade). Hver TNF-blokkering virker annerledes, så hvis man ikke hjelper, kan en annen.

Selv L’TNF-blokkere Inntaket for reaktiv leddgikt anses som en bruk av off-label-stoffer.

6. Fysioterapi og trening

L’trening kan bidra til å forbedre fellesfunksjonen. En fysioterapeut kan gi deg treningsrutiner for å øke din styrke.

Styrke musklene rundt leddene bidrar til å støtte dem. Mobilitetsøvelser forbedrer fleksibiliteten og reduserer stivhet. L’Vannøvelse kan være en god måte å trene uten å forårsake stress til ledd.

Selv kald og kald terapi kan hjelpe: Varme reduserer smerte og # 8217; ømhet og kaldt bidrar til å redusere hevelse.

Når skal du ringe legen din

Symptomene på’reaktiv leddgikt forekommer vanligvis i tre grupper. Felles smerte, stivhet og smerte smerte eller achilles tendon er vanlige. Du kan ha blæresymptomer, inkludert en brennende følelse under urinering eller trenger å urinere oftere. Du kan også kontrakt eller hovne øyelokk. Dette kan ledsages av rødhet, kløe eller brennende og sekresjon.

Selv om ingen behandling kan kurere den reaktive artritt, kan behandler symptomer bidra til å redusere ledsmerter. Snakk med legen din om en behandlingsplan som fungerer for deg.