5 typer leger du måtte trenge å se

Beskrivelse

L’Liste over potensielle medisinske fagfolk du møter i løpet av livet ditt er lenge. Alle burde ha en familie lege eller en grunnleggende lege. I tillegg til dette kan det hende du trenger andre typer leger, avhengig av tilstanden din. Noen mennesker trenger å se bare en annen type lege av og til. Andre, som folk med kroniske sykdommer, må kanskje konsultere andre leger oftere.

Fortsett å lese for å lære mer om fem leger du vil trolig møte i livet ditt.

Dell’øre, nese og hals (orl)

Del på Pinterest

En orl-lege spesialiserer seg på forhold og lidelser som påvirker områdene inni og rundt ørene, nesen og halsen. Denne typen lege er også kjent som otolaryngologist.

Fordi du kanskje trenger å se en

Orl leger behandler folk som har kroniske forhold som hørselsproblemer, balanse eller humming problemer i ørene. De kan også bestille høreapparater, behandle akutte forhold som øreinfeksjoner og utføre kirurgiske prosedyrer på ører og bryster.

Hvordan kan du finne en

Hvis du tror du trenger å se en Orl-lege, spør din familie lege eller internist for å lede deg til en. En lege orl er en spesialist og noen medisinsk forsikring krever en henvisning fra din familie lege før du betaler dine besøk til spesialister.

Hvis din familie lege ikke har noen anbefaling for en ORL-lege, kan du også kontakte ditt lokale sykehus for en liste over tilknyttede leger. De American Board of Otorhinolaryngology Opprettholder en liste over Orl-leger som er sertifisert av Rådet. Du kan også sjekke listen over L & # 8217 med nettverksleverandører av forsikringsselskapet ditt for å begrense valgene dine. Du kan gjøre det ved å ringe leverandøren din eller lete etter leverandører på deres hjemmeside.

Dermatolog

Del på Pinterest

En hudlege er en lege som er spesialisert på behandling av forhold og lidelser som påvirker:

 • hud
 • hår
 • negler
 • membraner som belegg munnen, nesen og øyelokkene

Blant annet kan en hudlege gjennomføre en undersøkelse av hele kroppen og verifisere tilstedeværelsen av tegn på hudkreft, fjerne mistanke kreft og utfør en rekonstruktiv kirurgi for å skjule arr.

Dermatologer behandler også forhold som akne, plaketter psoriasis og hårtap. Noen dermatologer kan gi kosmetiske prosedyrer, for eksempel injeksjoner av onabotulinumtoksin (BOTOX) og hyaluronsyre (juvederm) og laserfjerning.

Fordi du kanskje trenger å se en

Årlig hudkontroll anbefales hvis du har:

 • En eksponeringshistorie for solen eller ultrafiolettlysene
 • En familiehistorie av hudkreft
 • Fortrekker av hudkreft

Du kan også konsultere en hudlege hvis du har en hudtilstand som trenger omsorg, så vel som din generiske lege kan gi.

Hvordan kan du finne en

Få råd til legen din. Chiadies en også til dine venner, familie og kolleger. Hvis de ikke har noen alternativer, se etter profesjonelle organisasjoner, som American Academy of Dermatology. Deres liste over dermatologer kan hjelpe deg med å finne de troverdige i ditt område.

Du kan også søke etter L’liste over dine favorittleger i ditt helseforsikringsselskap. Pass på at legen din er sertifisert av American Dermatology Council.

Nevrolog

Del på Pinterest

En nevrolog behandler forhold og forstyrrelser i nervesystemet. Nervesystemet er et stort nettverk som er ansvarlig for mange av hovedkroppene. Ditt nervesystem inneholder:

 • hjerne
 • ryggmarg
 • nerver
 • ører
 • øyne
 • hud
 • nese

Fordi du kanskje trenger å se en

En diagnostisk nevrolog og behandler forhold som kan påvirke alt, fra din evne til å gå og snakke, til din evne til å lukte. For eksempel ser folk som har et slag ofte en nevrolog som en del av deres utvinning. Neurologer behandler også andre forhold, inkludert:

 • Smerteforstyrrelser
 • Konvulsive lidelser
 • Neurodegenerative lidelser, for eksempel multippel sklerose og Parkinsons sykdom
 • Hodepine migrene

Hvordan kan du finne en

Din generiske lege kan lede deg til en nevrolog hvis du mistenker at problemet ditt er utenfor deres diagnose og behandlingskapasiteter. De fleste vil finne en nevrolog om legenes anbefaling.

Hvis du vil ha A’annet alternativ eller du ikke har en utsettelse, se først l’liste over dine favorittleger i forsikringsselskapet ditt. Sammenlign dine alternativer online med råd fra venner og kolleger. Ikke vær redd for å bruke online evalueringsgrupper som Healthtrades.com og bekreft at legen er sertifisert av American Council of Psychiatry og Neurology.

Podiater

Del på Pinterest

En diagnostisk podiater og omhandler forholdene til foten, ankelen, ben- og omkringliggende strukturer.

Podiatriste har en spesialisert opplæring for å ta vare på disse kroppsdelene på riktig måte. Betingelsene som behandles fra diabetiske infeksjoner og bein tap, til soppet i & # 8217;.

Fordi du kanskje trenger å se en

Hvis en tilstand som påvirker føttene, er ankler eller ben utover det du kan behandle din familie lege, det kan lede deg til denne typen spesialist. Podiatrists kan diagnostisere og behandle en rekke forhold og lidelser. De kan også utføre kirurgiske inngrep og rekonstruktive tiltak, om nødvendig.

Hvordan kan du finne en

Hvis din generelle utøver eller grunnleggende lege du ikke anbefaler eller lanserer deg til en bestemt podiater, begynner med å spørre folk du stoler på. Så sjekk listen over dine favorittleger i forsikringsselskapet ditt. Dette er L’Liste over leger som godtar din forsikring. Derfor må du kontrollere at legen eller legene du vurderer er sertifisert av styret i American Board of Podiatrisk medisin.

Fysioterapeut

Del på Pinterest

En fysioterapeut er en høyt kvalifisert og autorisert medisinsk profesjonell som gir mange forskjellige typer tjenester. Fysioterapeuter jobber med folk i alle aldre, størrelser og ferdigheter.

Fordi du kanskje trenger å se en

Fysioterapeuter er nødvendig for en rekke situasjoner. Du kan oppdage at du må se en mer enn en gang i livet ditt og av flere grunner.

Fysioterapeuter kan hjelpe folk:

 • mobilitet
 • redusere smerte
 • Gjenopprett normale funksjoner og evner
 • takle tapet av en lem eller i nærvær av en ny lem

Mange mennesker vil regelmessig se en fysioterapeut i kort tid. Når behandlingsperioden er ferdig, kan du ikke lenger trenge slike tjenester. Hvis du finner en fysioterapeut du liker, må du sørge for at du går fra det i tilfelle behov.

Hvordan kan du finne en

Hvis du trenger fysisk terapi etter en ulykke eller kirurgi, har din primære omsorgslege sannsynligvis en liste over fysioterapeuter som anbefaler. Ellers eller hvis du vil ha en annen mening, begynn å finne en liste over fysioterapeuter som dekkes av forsikringsselskapet ditt. Så sammenlign listen med sertifiserte fysioterapeuter med Federation of State fysioterapi organer. Spør også venner og familie råd. Du kan ende opp med å bruke mye tid med denne legen, så ta deg tid til å finne en som du liker, og du stoler på.

Ta bort

Du vil ha mange medisinske møter i livet ditt, og du vil nok møte en rekke medisinske fagfolk. Hvis du ankommer tiden du trenger en av disse legene, og du ikke vet hvem du skal kontakte, ikke bekymre deg. Et fellesskap av folk kan hjelpe deg med å komme i kontakt med din neste helsepersonell.