5 typer leddgikt slående skulder

Det grunnleggende

Skuldrene dine er posisjonen til de mest mobile leddene i kroppen din. Skulderleddene har mye slitasje og har derfor potensial til å bli ustabil. Skulderartrittet er en spesielt smertefull tilstand som slår skulderleddene.

L’Leddgikt skader ikke bare musklene og senene, men også leddene og ledbåndene. L’Skulderartritt forårsaker generelt symptomer som leddsmerter og begrenset mobilitet. Men c’mer enn en type leddgikt bak. De American Academy of Orthopedic Surgeons (AAOS) identifisert fem tydelige former for skulderarthritis. Fortsett å lese for en serie symptomer på de fem typer leddgikt som slår på skuldrene.

Leddgikt

En vanlig form for skulderartritt er en autoimmun tilstand som kalles revmatoid artritt (RA). Du kan ha smerte på begge skuldrene på samme tid hvis du har ra. Du kan også oppleve:

 • Ømhet og varme i leddene
 • en følelse av stivhet bak, spesielt om morgenen
 • Reumatoid nodules, som er fremspring under huden i skuldrene eller armene
 • tretthet, vekttap eller feber

L’Ar treffer fellesbelegget og kan også forårsake felles hevelse. Det kan forårsake skulderbenet erosjon og skulderfeste deformitet over tid.

L’slitasjegikt

Den klassiske leddgiktsdannelsen forbundet med slitasje; slitasje er slitasjegikt (OA). Dette kan påvirke skuldre og andre ledd som knær, hender og hofter. De AAOS rapporterer at eldre mennesker (over 50 år) er mer sannsynlig å utvikle L & # 8217;.

Denne utfordrende leddgiktsskjemaet og nr. 8211; som er mer vanlig enn noen annen type, ifølge Mayo Clinic & # 8211; Det er preget av en kombinasjon av leddsmerter, smerte og stivhet.

Posttraumatisk leddgikt

Hvis du blir såret, kan du utvikle en form for leddgikt som kalles posttraumatisk leddgikt (PA). Fordi skulderlesjoner vanligvis på grunn av ustabiliteten til skulderleddet, kan skader som brudd og skulder dislokasjoner til slutt føre til PA. Selv sportsskader og andre ulykker kan forårsake denne tilstanden.

Skulderpa kan forårsake flytende oppbygging i # 8217; skulderleddet, smerte og hevelse.

Avasaskulær nekrose

En tilstand som kalles avaskulær nekrose (AVN) kan forårsake skulderartritt ved å ødelegge skulderens felles vev. Det er forårsaket når blod ikke kan nå beinet på Homer (L & # 8217, langben i overarmen). Dette kan føre til døden av cellen bein døden;.

Dette kan skje på grunn av felles dislokasjoner og beinfrakturer. Det kan også være et resultat av Steroider med høy doser og overdreven forbruk av alkohol.

L’AVN er en progressiv sykdom, noe som betyr at det blir verre over tid. Kan gradvis utvikle seg fra en asymptomatisk sykdom med en liten smerte og til slutt kan forårsake intens smerte.

Rotatorhodetelefonbryter Artropati

Skulderen din inneholder en rotatorhodetelefon, som forbinder scapulaen med overarmen gjennom en samling sener og muskler. Skaderne til rotatorens hodetelefoner er vanlige og kan føre til en form for skulderarthritis kalt rive artropati av rotatorhodetelefonen.

En tåre i rotatorhodetelefonen sener er generelt det som forårsaker denne tilstanden. L’leddgikt utvikler seg i skulderen når skulderbenene er skadet. Symptomer inkluderer intens smerte og muskel svakhet som kan gjøre løftet over hodet vanskelig.

Kirurgi og andre behandlinger

L’skulderartritt er behandlet. Snakk med din beste behandlingslege for din spesifikke tilstand. Avhengig av diagnosen, symptomene og utviklingen av sykdommen, kan legen anbefale:

 • Livsstilsendringer, for eksempel mobilitetsøvelser, fysioterapi eller hvile
 • narkotika som l’ibuprofen eller # 8217; aspirin for å roe betennelsen og redusere smerte
 • Skulderinjeksjoner med kortikosteroider (som kortison)
 • Kirurgi, hvis ikke-kirurgiske behandlinger ikke lindrer symptomene

Hvis legen anbefaler kirurgi for skulderartritt, er det mange kirurgiske inngrepene tilgjengelige. Avhengig av tilstanden din, inkluderer disse behandlingene:

 • Erstatning kirurgi i’artikulasjon: også kalt Arthroplasty, felles skulder erstatning innebærer å erstatte skulder deler som er skadet av leddgikt med A’kunstig prostetisk artikulasjon.
 • Arthroskopi: Noen flere små former for leddgikt kan behandles med en artroskopisk prosedyre. Dette innebærer en kirurg som lindrer felles smerte gjennom små graveringer og # 8220; renser & # 8221; L’artikulasjon. Et lite kamera er satt inn i # 8217; artikulasjon og dette kameraet styrer kirurgen.
 • Reseksjon Arthroplasty: Denne prosedyren innebærer kirurgisk fjerning av # 8217; bein fra kragebenet. På plass utvikler det arrvæv, som hjelper L’leddgikt med spesifikke ledd.

Utsikter for skulderartrittet

Snakk med legen din dersom du eller en kjære opplevde skuldersmerter eller andre symptomer som kan være relatert til leddgikt. Fordi smerten og stivheten forbundet med skulderartrittet kan bli verre over tid, er det viktig å ikke ignorere symptomene. Legen kan foreskrive flere tester for å diagnostisere skulderartrittet, for eksempel blodprøver og MR eller TC-skanninger.