5 trykkpunkter for nakken: Behandler nakkesmerter på en helhetlig måte

Akupressur

Muskelspenning og # 8217; tilbake tretthet er vanlige årsaker til nakkesmerter. Selv de slitte leddene og skadet brusk kan være en faktor. Nakke smerte fokuserer vanligvis på en posisjon i nakken, men det kan også dispergeres. Denne typen smerte kan ta form av stivhet eller spasmer.

I århundrer har folk vendt seg til refleksologi og akupressur for å lindre nakkesmerter. Akupressur identifiserer kroppens punkter som kan masseres og stimuleres til å lindre helsemessige forhold.

Behandlingen av smerte i nakken med refleksologi er fortsatt i evalueringsfasen for sin kliniske effekt, men anekdotiske tester tyder på at det fungerer for noen mennesker. Fortsett å lese for å lære mer om trykkpunkter som kan lindre nakkesmerter.

Vitenskap bak trykkpunkter og nakkesmerter

L’akupunktur har vært allment studert Som en behandling for nakkesmerter. Til C’Noen tester at akupunkturet fungerer for nakke smerte, akupressur er ikke universelt akseptert som en behandling for nakke smerte. Forskere blir spurt, for eksempel hvis nålene på Akupunkturen stimulerer kjemikaliene i kroppen som gir smertelindring. Hvis dette egentlig er tilfelle, vil stimulerende trykkpunkter med massasjen i stedet for nåler ikke gi samme smertelindring.

Men dette betyr ikke at akupressur bør utelukkes som en helhetlig behandling for nakkesmerter. Stimulerende trykkpunkter kan lindre nakkesmerter og berolige vondt muskler. Sekund noen vurderinger av vitenskapelig litteratur, svaret er at vi ikke vet.

Trykkpunkter for nakkesmerter

For å teste akupressuren for å lindre nakkesmerter, følg disse trinnene:

 • Slapp av og inhalerer dypt. Husk å velge et komfortabelt og fredelig miljø for å øve behandlingen av akupressur.
 • Bruk et avgjørende og dypt trykk for å massere trykkpunktene du identifiserte for å behandle nakkesmerter. Det er bedre å rotere fingrene med en sirkulær eller opp og ned bevegelse i tre eller fire minutter på hvert punkt, med fokus på en om gangen. Hvis du føler en kraftig økning i smerte hvor som helst i kroppen under behandlingen, stopp umiddelbart.
 • Gjenta massasjen om dagen hvis du tror de er effektive. Ikke C’er begrenset til antall ganger om dagen som du kan øve akupressur.
 • Nedenfor er en liste over trykkpunkter for forskjellige typer nakkesmerter. Husk at i refleksologi L’hele kroppen er sammenkoblet. Dette betyr at det ikke er sjeldent å stimulere en del av kroppen for å aktivere eller justere en «8217 en annen del av kroppen.

  Jian Jing (GB21)

  Jian Jing er i skuldermuskulaturen, omtrent halvveis mellom nakken og det punktet hvor armene begynner. Dette punktet ble brukt i vellykkede akupunkturstudier på hodepine og muskel spenning. Jian Jing kan også med hell behandle smerten av en irritert eller stiv nakke. Merk at stimulerende dette punktet kan indusere arbeidskraft, så ikke stimulere det for å lindre nakkesmerter under graviditeten.

  Han oj (L14)

  Poenget han ligger på bringen av huden & # 8220; Spider Web & # 8221; mellom tommelen og # 8217; indeksen. Reflekser hevder at stimuleringen av dette punktet kan lindre smerte i mange forskjellige deler av kroppen, inkludert nakken. Merk: Hvis du er gravid, unngå å stimulere dette punktet.

  Vindbasseng (Feng Chi / GB20)

  Feng som ligger bak lobeet på # 8217; øre, mot den øvre delen av nakken og bunnen av skallen. Reflekser bruker dette punktet til å behandle alt fra tretthet til hodepine. Stimulerende dette trykkpunktet kan forbedre den stive nakken forårsaket av å sove i en ubehagelig posisjon.

  Zhong Zu (TE3)

  Zhong Zu-punktet ligger i knoklene over lillefingeren og ringen og # 8217;. Dette trykkpunktet kan stimulere forskjellige deler av hjernen når den aktiveres, favoriserer sirkulasjonen og spenningen av spenningen. Stimulerer dette punktet for å lindre nakkesmerter forårsaket av spenning eller stress.

  Paradis søyle

  Dette punktet er plassert på begge sider av nakken, ved bunnen av skallen og omtrent to inches fra den øvre delen av det punktet hvor ryggraden begynner. (Det er bare over skuldrene dine.) Kan stimulere dette punktet Slipp overbelastningen og utvidelse av lymfeknuter som kan forårsake nakkesmerter.

  Trykkpunkter for nakkesmerter

  Ta bort

  Akupressur og refleksologi kan integrere andre effektive hjemmemedisiner for å lindre nakkesmerter, for eksempel en varm pakke, strekkøvelser og mot-topp smertestillende stoffer. Den gode nyheten er at med hvile og selvhjelp, mest nakke smerte løser alene innen en dag eller to.

  Søkers smerte kan tyde på et problem med sovende innkvartering eller mengden stress i livet ditt, eller det kan være et resultat av å gjøre øvelser feil. HOLD D’ØYE ELEs smerte Du prøver å kontakte legen din dersom den hele tiden dives eller forverres.

  Hvis du er gravid og lider av nakkesmerter, snakk med legen din om behandlingsalternativer før du prøver akupressuren på deg selv.

  Hvis smerten i nakken er resultatet av en ulykke eller en bilulykke, må du ikke prøve å behandle det alene med refleksologi eller et annet middel. Pass på at du får dokumentasjon og omsorg fra en lege og følg en anbefalte test eller fysioterapi.