5 trinn for å behandle blødning og psoriasis slots

Beskrivelse

Psoriasis er preget av tykke, squamous, prurdiginøse og noen ganger smertefulle skader som dannes på overflaten av huden. Også kjent som psoriasisplater, kan disse lesjonene variere fra mild til alvorlig. Svært ofte slår de hodebunnen, ansiktet, albuene, skinker og knær, men de kan formatere hvor som helst på kroppen.

I de mest alvorlige tilfellene av psoriasis, kan platene bryte og bløe, noe som forårsaker slots og sår åpner på huden. Psoriasis Fissures og åpne sår kan være smertefullt og utsatt for infeksjoner. For noen mennesker kan de også være en kilde til mental og følelsesmessig ubehag.

Hvis du bor med psoriasis og noen ganger du manifesterer disse symptomene, er det en god ide å vite noen enkle førstehjelpsteknikker for å beskytte huden din. Denne kunnskapen kan hjelpe deg med å unngå infeksjonen og bedre administrere tilstanden din over tid.

Husk at hvis du utvikler jevnlig fissures og sår åpen, kan forholdene dine ikke være godt kontrollert. Pass på at du informerer legen din dersom du manifesterer disse psoriasis symptomene på hyppig basis.

Førstehjelp for behandling av psoriasis og åpne sår

Hvis du utvikler psoriasisplaques som åpner og forårsaker sprekker i huden, er det viktig å bruke de grunnleggende førstehjelpsteknikkene for å unngå infeksjoner og hjelpe sårene til å helbrede raskere.

Her er hva du skal gjøre:

 • Først av alt, før du gjør noe annet, vask hendene med varmt vann og såpe for Minst 20 sekunder. En rask sminke for å estimere denne tiden er SING & # 8220; gratulerer med dagen & # 8221; til slutten. Selv etter å ha vasket hendene dine, evaluer å bruke engangs latexhansker, hvis du har dem tilgjengelig. På denne måten kan du unngå å berøre såret med fingrene.
 • Hvis pesten eller sporet bløder, avbryter blødningen, blødning ved å påføre et konstant trykk med en gasbind eller en ren klut i flere minutter.
 • Når blødningen stoppet, skyll såret med varmt vann eller saltoppløsning. Fjern eventuelle rester, for eksempel fluff av klær, smuss eller sminke fra pesten.
 • Rengjør forsiktig området med varmt vann og såpe og tørk det med en ren klut.
 • Lukk pesten eller sporet med medisinsk tape, limbandasje eller flytende bandasje. Du kan kjøpe disse førstehjelpsrekvisitaene i de fleste apotek eller online. Tetning såret vil bidra til å beskytte det mot smuss og bakterier og vil hjelpe hudvevet til å reparere.
 • Hvis du beveger deg, og du ikke har tilstrekkelige verktøy for å rense og ta vare på din pest, la den stå åpen til du har tilgang til førstehjelpsartikler eller bruk leppebalsam eller vaselin på den. Lukningen av et skittent sår med et bandasje eller en klut kan fange smuss, bakterier og rusk og kan forårsake infeksjoner.

  Når du ser etter medisinsk hjelp til psoriasis gjerder

  I mange tilfeller kan grunnleggende førstehjelpsteknikker forhindre infeksjonen i psoriasis sårene og hjelpe såret til å helbrede raskere.

  Hvis du begynner å utvikle tegn på infeksjon, kontakt legen din så snart som mulig. Tegn på infeksjon kan inkludere:

  • sårhet
  • rødhet
  • opphovning
  • Drenering fra pesten
  • feber

  Det er også viktig å konsultere legen din dersom såret ikke ser ut til å helbrede. Legen din vil kunne evaluere og rense sårene dine og kunne tilby ytterligere behandlingsalternativer.

  Enkle måter å beskytte huden din på

  I tillegg til førstehjelpspleie og reseptbelagte behandlinger, er det en rekke enkle, men effektive måter å lindre ubehag forbundet med psoriasis lesjoner.

  Her er tre enkle måter å ta vare på huden din:

  • Ta et varmt bad, ikke varmt! & # 8211; Vann for å myke sårene, fjerne overflødige flak og fukte huden. Prøv å legge til mel d’beroligende kolloidale havre, delikate badoljer og uten parfyme eller epsom salter til badet ditt for en ytterligere lettelse fra kløe.
  • Bruk fuktighetskrem basert på salve og uten parfyme på huden umiddelbart etter badekar eller dusj. Dette vil hjelpe huden til å holde tilbake sin fuktighet.
  • Spor og kontroller utløserne dine og hindre skade. Hvis dine raketter utløses av stress, kan du for eksempel prøve å trene, meditere eller til og med lytte til din favoritt sang for å holde stress under kontroll.

  Husk: Enkel Livsstilsendringer kan gjøre en stor forskjell når det gjelder hudens helse.

  Hva er årsakene til psoriasis lesjoner?

  Forhindre psoriasisplater og unngå utløsere at det er den mest effektive måten å holde lyd, komfortabel og lesjonsfri hud. Men det som faktisk fører til utvikling av psoriasis skader?

  Det er allment akseptert at psoriasis har en genetisk komponent. Faktisk, Psoriasis-genet & # 8221; Det er mer utbredt enn du kanskje tror. Av 10 prosent av mennesker i den generelle befolkningen har en predisponering til psoriasis, men bare 2 prosent 3 faktisk utvikle tilstanden.

  Det er derfor: slik at psoriasis er positivt, må genet aktiveres av noen miljøfaktorer, også kjent som utløsere.

  Hva er de vanlige utløserne av psoriasis?

  Selv om psoriasis utløsere er forskjellige for alle, inkluderer noen vanlige re-oppkjøp utløsere:

  • Sår hals. Psoriasis guttata, en type psoriasis som minner om polka-prikkene på huden, var tilkoblet til hals Streptococcus infeksjoner i tidlig barndom.
  • Skinnskader. Selv små lesjoner, som solenergi solbrenthet, kan irritere huden og forårsake utvikling av skade på nettstedet.
  • Allergier. Vanlige allergener som støv, pollen, kjæledyrhår og hår, mugg og gress kan utløse et psoriasisangrep.
  • Utmattelse. En ekstremt vanlig utløserfaktor for psoriasis, det var også stress tilkoblet All’betennelse i hele kroppen og andre kroniske forhold.

  Overvåk og forstå de utløsende faktorene til psoriasis kan hjelpe deg aktivt og forhindre dannelse av plaketter.

  L & # 8217;

  Et åpent sår eller en spalte i huden kan være smertefullt og for noen mennesker, en kilde til bekymring. Med tilstrekkelig omsorg og førstehjelpsteknikker kan du redusere risikoen for infeksjon og hjelpe huden helbrede.

  Pass på at du snakker med legen din om eventuelle hudproblemer, spesielt åpne sår. Hvis du oppstår regelmessig åpne eller åpne sår, kan legen din vurdere ulike behandlingsalternativer for å sikre at tilstanden styres på den mest effektive måten.