5 tips for å håndtere stress i ferien Healthline

Mange ser frem til juleferien og # 8217; start av et nytt år. Ofte gir det mulighet til å tilbringe kvalitetstid med familien, ta noen dager med ferie fra jobb eller gå til en vinterferie.

Mens ferien kan være et morsomt og gledelig øyeblikk, kan det også være veldig stressende. Den kombinerte innsatsen for å handle, delta i sosiale arrangementer og underholdende gjester, kan raskt bli for mye til å administrere. En undersøkelse av’American Psychological Association viser det 8 personer ut av 10 Forutse økt stress i ferien. I noen tilfeller, stigningen av stress og # 8217; angst kan til og med føre til depresjon. De Mayo Clinic Rapporterer at depresjon ofte er en uvelkommen gjest i ferien.

Selv om juleferien kan være en vanskelig og stressende periode, er det flere måter å minimere stress og # 8217; angst slik at du fullt ut kan nyte denne festlige perioden på # 8217;.

Sett et forbruksbudsjett

Julferier og utgifter går hånd i hånd. Mellom L’Kjøpe gaver til barna dine, ektefelle og slektninger, du kan miste hundrevis av dollar mellom svart fredag ​​og juledag. En 2015 Galllup-undersøkelse rapporterte at kjøpere i USA hadde til hensikt å bruke i gjennomsnitt $ 830 På gaver i ferien.

Selv om å bruke penger i løpet av juleferien kan være uunngåelig, kan du sjekke hvor mye du bruker. En del av stress du føler i ferien kan ha mye å gjøre med økonomisk press. For å forhindre stress for penger, plan på forhånd, gjennomgå økonomien din og finn et realistisk budsjett for gaver. L’Kjøp av gaver bør ikke påvirke evnen til å betale regninger, og det skal heller ikke koste kostbare kredittkort gjeld.

Ikke la andre presse deg til å bruke mer enn du har råd til. Bruke et kredittkort er fristende, men det kan også komplisere ting. Det kan ta flere måneder eller år å senke balansen. Bestemme et maksimumsbeløp og respekterer det budsjettet. Du kan til og med diskutere med venner og familie og akseptere å bruke bare opp til et visst beløp. Du kan også være kreativ og tenke på gaveideer som ikke impliserer penger. En venn eller et familiemedlem kunne sette pris på gave av tid bedre enn et ekte objekt. For eksempel, kanskje du kan tilby deg å se en venns sønn for en helg, slik at den kan tilbringe tid alene med sin partner.

Gjør mye trening

Når du løper rundt i juleferien, kan øvelsen være den siste tingen du tror. Hva du ikke kunne innse, er imidlertid at det skal være aktivt, kan forbedre humøret ditt og hjelpe deg med å takle stress.

L’Øvelse og andre typer fysisk aktivitet stimulerer produksjonen av endorfiner i hjernen. Endorfiner er kjemikalier i hjernen som fungerer som naturlige smertestillende midler. De kan utløse en positiv følelse i kroppen, øke stemningen og redusere følelser av angst og stress.

Forståelig, kan du være opptatt og ha liten tid for den fysiske aktiviteten i løpet av ferien. Det tar imidlertid ikke lang tid å opprettholde en rolig mental tilstand. Mål i minst 30 minutters fysisk aktivitet minst tre ganger i uken. Finn en’virksomhet egnet for deg og din livsstil. Du kan vurdere:

  • Stående
  • jogge
  • jeg svømmer
  • sykkel
  • Spiller sport
  • aerobic

Hold det enkelt

Feriesesongen er spesielt stressende når du har for mye å gjøre. Dette kan være tilfelle hvis du er innbydende gjester utenfor byen og organiserer familiefester. Du trenger ikke nødvendigvis å kansellere dine planer, men sørg for at du ikke etablerer urealistiske forventninger for deg selv. Ikke alt må være perfekt, og du trenger ikke å gjøre alt alene. Involvere din familie og delegere den. For eksempel, i stedet for å anta ansvaret for å forberede et helt måltid alene, be alle om å ta med en tallerken. Eller, hvis du tror at hosting en hendelse i ditt hjem er for mye, ikke føl deg forpliktet til å underholde slektninger og venner. Kjenn dine grenser og lær å si & # 8220; ingen & # 8221;.

Ta litt tid for deg selv

Ta fra tiden for deg selv er en annen flott måte å håndtere stress i løpet av ferien. Med så mange ting som skjer, kan du ikke ha et øyeblikk alene. Det er imidlertid viktig å finne tid for deg selv, slik at du kan ta en pause og frigjøre ditt sinn. Selv passere bare 15 minutter alene kunne gjøre en forskjell. Utføre aktiviteter du liker kan hjelpe deg med å holde helsevesenet ditt mens du dusting mellom familieforpliktelser, sosiale arrangementer og julekjøp. Du kan prøve å ta en tur, høre på avslappende musikk eller få en massasje for å ta deg bort fra din liste over ting å gjøre.

Velg dine kamper

Stå tett med noen medlemmer av familien din i lange perioder kan være stressende for seg selv. Alle dere har din personlighet. På grunn av forskjellene dine, kan det være lett å gni deg l’andre på feil måte. Husk at hvis du forlater hver observasjon, skriv inn huden din, vil du være ulykkelig og stresset hele tiden. Sett forskjellene dine til side og bli enige om ikke å være D & # 8217;. Dette er lettere å si enn å gjøre. Men hvis du kan lære å slippe og velge dine kamper, vil du ha mindre angst. Ikke la aksjene av andre frata deg om din glede.

Selv om du er en rolig og harvest person, kan juleferien fortsatt være en vanskelig tid. Stressnivået ditt kan fortsatt stå opp til stjernene. Disse praktiske tipsene kan minimere stress og # 8217; angst og hjelpe deg med å gjøre det. Men ikke å være redd for å snakke med en lege eller en psykisk helsepersonell hvis du går gjennom en vanskelig tid. De kan hjelpe deg med å forbedre dine håndteringsferdigheter, slik at du kan overvinne juleferien med et smil på leppene dine.