5 tegn og symptomer på nyrekreft

Hva c’ligger bak tegnene og symptomene på nyrekreft

Nyrekreft Symptomer vises på steder som L’urin eller nedre rygg. De fleste symptomene har å gjøre med nyrefunksjon og tumorvekst.

Nyrene er to bønneformede organer, flott som et slag under baksiden av thoraxburet. De hjelper dem:

 • Filter avfall fra blodet ditt
 • Lag urinen
 • Kontroller blodtrykket
 • Skape røde blodlegemer

Kroppen din kan normalt fungere med bare en nyre. Men når C’Det er en voksende svulst, kan de normale funksjonene til nyrene bli avbrutt.

Nyrekreft, også kalt Renal Cell Carcinoma (RCC) er en av de 10 mest vanlige svulstene både hos menn og kvinner. Men symptomene ser ikke ofte ut til de påfølgende faser eller til svulsten ikke er stor. Rene kreft er mer vanlig diagnostisert hos mennesker over 60 år. Det er ofte per tilfelle under rutinemessige bildebehandlingstester.

Blod i urinen

L’hematuri, eller blod i urin, er en av de vanligste symptomene. Det vises i 40-50% av personer med nyrekreft, ifølge Nyrekreftforening.

Selv en liten mengde blod kan forårsake en fargeendring som rose, brunette eller til og med rødt. Tilstedeværelsen av blod kan være inkonsekvent og vises hver annen dag. Noen ganger er mengden blod så lite at det bare kan oppdages under en Urinanalyse på 8217.

Andre vanlige årsaker til blod i urin inkluderer blære eller nyreinfeksjoner, nyrestein, cyster eller lesjoner til nyrer. Kontakt alltid en lege hvis du oppdager blod i urinen.

Lumbal ryggsmerter

Ryggsmerter er vanlig hos mennesker over 40 år. Dette skyldes vanligvis muskuloskeletale lesjoner eller disk degenerasjon. Ryggsmerter er også mindre vanlig et symptom på nyrekreft. Om lag 41% av personer med RCC rapporterer ryggsmerter. Men de fleste føler ikke ryggsmerter til kreften er i de senere stadiene.

Smerte kan variere fra døve smerte til en akutt stab på den ene siden av siden eller under ribben på baksiden. Din side er området mellom nedre rygg og den nedre delen av ribbenene. Det kan også virke smerte for siden for noen mennesker.

Den type smerte som er forbundet med RCC, kan variere. Noen rapporterer et trykk i stedet for en smerte eller akutt smerte. Kontakt lege hvis du har en plutselig smerte som er vedvarende og varer mer enn noen få dager. Nevner andre symptomer under ditt besøk for å hjelpe legen din å bestemme den sannsynlige årsaken.

En masse eller en knutepunkt rundt # 8217; Abdomen

En masse eller en knutepunkt i # 8217; Abdomen, på siden eller ryggen kan også være et tegn på kreft til nyrer. Det kan virke som en hard, tykkere eller utstikkende fremspring under huden. Omtrent 45% av personer med RCC har en bukmasse.

Men nyreknappene er vanskelige å føle seg, spesielt i de tidlige stadiene. Dette skyldes at nyrene er i dybden i # 8217; Abdomen. Du kan ikke engang se eller føle knutepunktet mens svulsten vokser.

Hvis en nodule er oppdaget, vil legen sannsynligvis bestille diagnostiske tester. Vanligvis en 4217; ultralyd eller en tac. Disse testene kan bidra til å bestemme årsaken til nodulen. I de fleste tilfeller vil det være nødvendig med en biopsi for å bekrefte diagnosen.

Husk at ikke alle klumper er kreft. Snakk med legen din hvis du er bekymret for en knutepunkt rundt # 8217;.

Anemi og tretthet

Tretthet er et av de vanligste symptomene på enhver type kreft, spesielt i løpet av behandlingene. Ca 70-100% av folk som gjennomgår bilkreft forhold utmattelse. Mange syke mennesker i kreft sier at tretthet er en av de vanskeligste symptomene å håndtere.

L’tretthet på grunn av kreft er forskjellig fra å føle seg trøtt på grunn av mangel på søvn. L’Kreft relatert tretthet er vedvarende og forstyrrer daglige aktiviteter. Det kan også intensivere over tid.

Om lag 21% av personer med nyrekreft har anemi eller et lavt antall røde blodlegemer. Normalt rapporterer nyrene til kroppen din for å produsere røde blodlegemer. Kreft kan forstyrre den signalering. L’anemi kan også forårsake en forverring av tretthet, mangel på pust, svimmelhet og hud fra # 8217; blek utseende.

Fikse en avtale med legen din hvis du føler deg uvanlig sliten. De kan utføre tester for å diagnostisere årsaken og finne riktig behandling.

Uventet vekttap

Om lag 28% av personer med nyrekreft rapporterer vekttap. Dette skjer vanligvis raskt, siden svulsten sprer seg til andre organer. Du kan plutselig miste interessen for mat, selv når du ikke prøver å gå ned i vekt. Dette tapet av appetitt kan bidra til vekttap.

Feber alene er vanligvis et symptom på nyrekreft, men de kan være tilbakevendende og uforklarlige feber. Disse feberene er vanligvis ikke forårsaket av en infeksjon og ofte kommer og kommer.

Risiko og forebygging

Noen individer er mer sannsynlig å utvikle nyrekreft enn andre. Risikofaktorer inkluderer:

 • Alder (når du blir eldre, øker sjansen for nyrekreft)
 • røyk
 • fedme
 • Høyt blodtrykk
 • Behandling for nyresvikt
 • Noen genetiske eller arvelige faktorer
 • maskulin

Du kan ta noen tiltak for å hindre eller redusere risikoen for nyrekreft. For eksempel kan du klare hypertensjonen med livsstilsendringer og narkotika.

Hold vekten og et sunt kosthold og røyking. Unngå den hyppige eksponeringen for skadelige kreftfremkallende stoffer kan også redusere sjansene for å utvikle nyrekreft.

Legen din informerer deg om du har en personlig eller familiehistorie som inkluderer kreft. Dette kan bidra til å bestemme risikofaktorene for utviklingen av RCC.

Diagnostiske tester

I tilfelle av nyrekreftsymptomer, vil legen foreskrive tester for å bestemme årsaken. Mulige tester inkluderer en «8217; avgjørende og blodanalyse og blodprøver for å sjekke anemi. Hepatiske og nyrefunksjonen vil også bli analysert og andre metabolske funksjoner.

Hvis legen din finner en knute, kan du bruke Imaging Tests, for eksempel ultralyd, tac eller magnetisk resonans. Hvis en knutepunkt eller en masse oppdages i bildeprøver, vil du sannsynligvis trenge en biopsi for å avgjøre om du har eller ikke kreft.

Kommende trinn

Det er viktig å kjenne tegn og symptomer på RCC, spesielt hvis du har en familiehistorie eller andre risikofaktorer. De fleste nyrekreft symptomer kan være resultatet av andre mindre alvorlige problemer. Men disse symptomene bør ikke ignoreres, spesielt hvis du har mer enn en.

Fikse en avtale med legen din hvis du har en av disse symptomene.

Nyrekreft viser ofte ikke tegn på følgende faser, så det er viktig å konsultere en lege så snart symptomene oppstår. Med en tidlig diagnose kan du øke sjansene for vellykket behandling og forbedre de langsiktige utsiktene for tilstanden din.