5 tegn og symptomer du kan ha hyperkalemi

L’Hyperkalemi er en tilstand som oppstår når du har for mye kalium i blodet. Kalium er et mineral som gjør at nervene, celler og muskler skal fungere skikkelig.

Alle trenger kalium. Selv om mineralet er viktig for generell helse, kan for kalium i blodet være farlig. Et normalt nivå av kalium i blodet er mellom 3.5 og 5.0 millimol per liter (mmol / l).

Kalium er tilstede i mange matvarer, inkludert frukter og grønnsaker. Den anbefalte mengden kalium som skal konsumeres er Milligram 4,700 (mg) per dag.

Men noen mennesker kan forbruke kalium i større mengder. Du kan ta kaliumtilskudd mens du følger en diett rik på kalium.

Eller du kan ta et stoff som induserer nyrene dine for å holde ekstra kalium. Dette gjør at næringsstoffet kan akkumulere i blodet.

Kaliumnivået ditt kan også øke hvis du lider av en tilstand som påvirker nyrefunksjonen, som en kronisk nyresykdom eller diabetes. Dette kan gjøre det vanskelig for nyrer å filtrere overflødig kalium fra blodet.

L’hyperkalemi er farlig fordi det kan påvirke muskler som styrer hjerteslag og puste. Dette kan forårsake komplikasjoner som pusteproblemer, uregelmessig hjerterytme og lammelse.

Det er viktig å gjenkjenne symptomene på et høyt kaliuminnhold så snart som mulig. Noen mennesker har ingen symptomer i det hele tatt. Men når symptomene oppstår, inneholder vanligvis følgende.

1. Muskel svakhet

For mye kalium i blodet påvirker ikke bare hjerte muskler. Det kan også påvirke kroppens muskler.

Du kan utvikle muskelmasse eller muskel svakhet på grunn av høye kaliumnivåer. Enkle aktiviteter som å gå kan få deg til å føle deg svak.

Musklene dine kan også miste muligheten til å fungere skikkelig, med følgelig utmattelse. Du kan også oppleve døve smerte og kontinuerlige muskler. Det kan synes å ha fullført en anstrengende aktivitet eller trening, selv om du ikke gjorde det.

2. Nummenhet og prikking

Har for mye kalium i blodet påvirker også nervøsiteten.

Kalium hjelper nerve å sende signaler til hjernen. Men dette blir vanskelig når C & # 8217, det er for mye kalium i blodet.

Du kan gradvis utvikle nevrologiske symptomer som nummenhet eller en prikkende følelse og # 8220; spilter og nåler & # 8221; Limb.

3. Kvalme og oppkast

L’Hyperkalemia kan også ha en negativ innvirkning på helsen til å fordøye systemet. For noen mennesker har for kalium blitt assosiert med oppkast, kvalme og magesmerter. Det kan også forårsake myke avføring.

4. Uregelmessig hjerterytme

En alvorlig bivirkning av # 8217; hyperkalemi er risikoen for å utvikle en uregelmessig hjerterytme. Dette skjer når de oppstår skade på musklene som styrer hjertet ditt.

Et uregelmessig hjerterytme er når hjertet ditt slår for fort eller for sakte. Dette kan forårsake hjertebanken, brystsmerter og til og med ta med til en «hjertesvikt».

Hjertebanken kan virke som om hjertet ditt hadde mistet et slag. Hjertet ditt kan til og med slå sterk eller slå.

Denne følelsen føles ikke bare i brystet. Noen mennesker føler hjertebanken selv i nakken og halsen.

Hvis du har et problem i hjerterytmen, kan du føle deg sterkt press i brystet som utstråler armene og nakken. Andre symptomer kan også oppstå som fordøyelsesbesvær eller halsbrann, kald svette og svimmelhet. Hvis disse symptomene oppstår, ring 911 eller kontakt en nødsituasjon umiddelbart.

5. Pust

Mangel på pusten eller en og en pust og nr. 8221; Det er et annet symptom på et høyt nivå av kalium.

Dette symptomet utvikler seg når hyperkalemi begynner å slå musklene som styrer pusten. Lungene dine mottar ikke nok oksygen på grunn av den reduserte kapasiteten til hjertet ditt for å pumpe blod.

Du kan ha problemer med å plukke opp pusten eller føle en følelse av undertrykkelse til brystet. I de mest alvorlige tilfellene kan du føle deg som å velge. Ring legen din og søk medisinsk hjelp så snart som mulig hvis dette skjer.

Hvordan behandle hyperkalemi

Hvis du har høy kaliuminnholdssymptomer, kontakt legen din umiddelbart. En blodprøve kan bekrefte et høyt nivå av kalium i blodet, på det tidspunktet vil legen diskutere behandlingsalternativer.

For noen mennesker, reduser du høyt kalium medfører å følge et dårlig kalium diett og begrense eller unngå visse typer matvarer. Legen din kan lede deg til en dietiker som kan utvikle et matprogram for deg.

Sammen med et lavt kalium diett kan legen foreskrive et vanndrivende middel for å stimulere vannlating slik at du kan frigjøre overflødig kalium.

De kan også foreskrive et kaliumbindemiddel. Dette stoffet binder til ekstra kalium i tarmene. Kaliumet forlater deretter kroppen din gjennom avføringen.

Legen din vil trolig også spørre din medisinske historie. Noen stoffer kan forårsake kraftverk i blodet. Disse inkluderer legemidler for behandling av Dell’hypertensjon som beta-blokkere og ACE-hemmere.

Legen må kanskje redusere dosen eller endre medisiner for å behandle hyperkalemi. Stoppet et kaliumtilskudd kan også opprettholde tallet i et sunt intervall, samt behandle dehydrering.

L & # 8217;

L’hyperkalemi kan være en seriøs og farlig medisinsk tilstand for livet. Det er viktig å holde kaliuminntaket i et moderat og sunt intervall.

Å spise for mye eller for lite kan være farlig, spesielt hvis du lider av diabetes eller nyresykdom. Spør legen din eller diettens råd om riktig mengde kalium for å beskytte helsen din.