5 sjeldne hudsykdommer: levere hydrosadenitt og andre

Beskrivelse

Millioner amerikanere lever med minst en hudtilstand. Du er sikkert kjent med de vanligste som L’eksem og rosacea. Faktisk er det en god sjanse for at du har en selv.

C’Det er også et bredt spekter av flere sjeldne hudsykdommer som du kanskje ikke er oppmerksom på. De kan variere fra mild til farlig for livet. I noen tilfeller kan de påvirke livskvaliteten til de som utvikler dem.

Fortsett å lese for en kort oversikt over noen av disse mindre kjente forholdene.

Levere hydradenitt

L’Supperativ hydrosadenitt (HS) er en kronisk inflammatorisk tilstand som forårsaker skade på kroppsdelene der huden berører huden. De vanligste områdene hvor utsalgsstedene forekommer er armhulene, inguinen, baken, den øvre delen av lårene og brystet.

Selv om årsaken til # 8217; HS er ukjent, er det sannsynlig at hormoner har en rolle i utviklingen fordi den generelt begynner rundt puberteten. Det er mer vanlig i overvektige eller røyke mennesker, og kvinner har en trudge tre ganger større enn å delta på mennene. Immunsystemet antas også å være en faktor.

De første symptomene på’HS er utbrudd som ser ut som kviser eller koker. Disse unblocks forblir på huden eller er klare og deretter dukker opp. Hvis ikke behandlet, kan det oppstå mer alvorlige symptomer, for eksempel arr, infeksjoner og utbrudd som bryter og avgir en stinkende væske.

For tiden er det ingen kur for HS, men mange behandlingsalternativer er tilgjengelige for å hjelpe til med å håndtere symptomer. Disse inkluderer aktuelle salver, antiinflammatoriske legemidler (inkludert organisk), hormonbehandling og i alvorlige tilfeller kirurgi.

Omvendt psoriasis

Ligner på’hs, revers psoriasis (noen ganger kalt intertriginous psoriasis) skaper røde lesjoner på kroppsdeler der huden berører huden. Disse lesjonene er ikke varme, men de virker glatte og skinnende. Mange mennesker med omvendt psoriasis har også minst en annen type psoriasis et annet sted i kroppen.

Fordi huden i disse områdene av den høye friksjonslegemet har en tendens til å være sensitiv, kan behandlingen av tilstanden være vanskelig. Steroid kremer og aktuelle salver kan være effektive, men forårsaker ofte smertefull irritasjon hvis det blir misbrukt.

Folk som bor med mer alvorlige tilfeller av omvendt psoriasis, kan også trenge ultrafiolett lysterapi (UVB) eller injiserbare biologiske stoffer for å klare sin tilstand.

Harlequin ictosis

L’Harlequins ictosis er en sjelden genetisk sykdom som gir barn med en hard og tykk hud som danner diamantformede skalaer gjennom kroppene sine. Disse platene, skilt av dype sprekker, kan påvirke formen på øyelokkene, munn, nese og ører. De kan også begrense bevegelsen av lemmer og brystet.

Tilstanden er forårsaket av en mutasjon i ABCA12-genet, som gjør at organismen gir et essensielt protein for den normale utviklingen av hudceller. Mutasjonen forhindrer transport av lipider ALL’epidermis og oversetter til skalerte plater, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere tapet D’vanntemperaturregulering og kjempe mot infeksjoner.

Den vanligste behandlingen for Harlecchinos ICTOs er et strengt regime av mykningsutstyr og hudreparasjon av fuktighetsgivende kremer. I de mest alvorlige tilfellene kan muntlig retinoid også brukes.

Morgellons sykdom

Morgellons sykdom er en sjelden tilstand hvor små fibre og partikler kommer ut av sårene i huden, noe som skaper følelsen av at noe kryper på huden. Little man vet om tilstanden. Noen leger mener at det er et psykologisk problem fordi hans symptomer ligner en psykisk lidelse som heter delirious angrep.

Morgellons er mer utbredt i middelaldrende hvite kvinner. Dens vanligste symptomer er hudutslett eller pruriginøse sår, svart fibrøst materiale inne og på huden, angst, tretthet og depresjon.

Fordi Morgellons sykdom ikke er helt inkludert, er det ingen standard «standardbehandlingsalternativ. For folk med Morgellons anbefaler vi generelt at du holder deg i nær kontakt med helsepersonellet ditt og ser etter behandling for bivirkninger som angst og depresjon.

Elastoderma

L’elastoderma er en sjelden tilstand som er preget av større hudnedsletthet på bestemte områder av kroppen, noe som gjør eller henger huden i løse folder eller henger. Det kan forekomme på en hvilken som helst del av kroppen, men nakken og ender, spesielt rundt albuene og knærne, er de mest berørte områdene.

Den eksakte årsaken til elastoderma er ukjent. Det antas å være et resultat av overproduksjonen av et protein som kalles elastin som gir strukturell støtte til organer og vev.

På grunn av tilstanden i tilstanden er det for tiden ingen standardbehandling for elastoderma. Noen mennesker vil lide kirurgi for å fjerne interessert område, men flaccid hud returnerer ofte etter operasjonen.