5 setninger deaktiverte mennesker er veldig lei av å høre

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

& # 8220; det er så hyggelig å se deg uten din pinne!& # 8221;

L’Jeg har allerede hørt før, og det gjør vondt hver gang. Min pinne er ikke noe som går hvor som helst, og hvis det bidrar til å støtte meg, fordi det skal? På en eller annen måte er de mindre enn å bruke det?

Jeg har Ehlers-Danlos syndrom, en genetisk sykdom av permanent bindevev. For meg oversetter det til ustabilitet, dårlig balanse og koordinering og kronisk smerte.

Det er dager jeg trenger eller vil bruke min pinne. Men de dagene er ikke mindre vakre, og jeg håper du er fortsatt begeistret for å se meg.

Handikappede er lei av å høre de samme offensive micro aggressions & # 8211; Daglige fornærmelser, ofte ufrivillig som kommer fra mangel på bevissthet rundt’levde erfaring med en marginalisert person & # 8211; Som disse gjentatte ganger fra folk normodotata.

Disse offensive utsagnene kan unngås, med litt «8216; av utdanning.

Det er derfor Danielle Perez & # 8211; en kabaretist, skuespillerinne, amputert og rullestolbrukere & # 8211; ble invitert til å snakke om fem setninger som du (og mange andre funksjonshemmede) er lei av å føle seg i denne episoden av MTV-dekodet & # 8221;.

1. & # 8220; hvordan har du sex?& # 8221;

Dette er et vanlig spørsmål som personer med fysiske funksjonshemminger får. Personer med funksjonshemmede delta, har romantiske partnere og har sex, akkurat som alle andre. Men dyktige mennesker ser sjelden det som er representert i populærkulturen og i stedet forutsetninger.

Dette spørsmålet antar at bare fagfolk kan være attraktive eller sexy, eller det er trist, skammelig eller smertefullt for funksjonshemmede å ha sex. Det kunne ikke være lenger fra sannheten.

Denne stereotypen har en tendens til å ha en uforholdsmessig innvirkning på personer med fysiske funksjonshemninger, spesielt på folk som regelmessig bruker hjelpemidler for mobilitet eller rullestoler, som meg, legger til Danielle.

Funksjonshemmede kan og ha sex og, som alle andre, detaljer er personlige og er ikke din virksomhet.

2. & # 8220; ikke virke deaktivert & # 8221;.

Denne erklæringen er problematisk av flere grunner.

Noen prøver å bruke det som et kompliment, sier at det faktum at noen ikke virker deaktivert, er en positiv ting. Men det er ikke et kompliment, fordi du er absolutt ingenting galt med å se på & # 8211; og være & # 8211; funksjonshemmet. Når du foreslår det motsatte, kan det virke som om du snakker med noen.

«Faktisk hadde jeg folk som fortalte meg at de er» 8216; for pen’Å holde på en rullestol. Uhøflig! Jeg er søt og bruker en rullestol «, sier Danielle.

På korte ord? Ikke slett funksjonshemmede bare fordi det får deg til å føle deg bedre.

Andre bruker det setning som A’anklage, som antar at funksjonshemmingene du ikke kan se, er mindre alvorlige eller helt illegitime. Men folk med fysiske funksjonshemminger trenger kanskje ikke hjelpemidler for mobilitet konsekvent og ser noen på en rullestol på eller bruker bena ikke betyr at de ikke trenger en rullestol.

L’bruk av hjelp til mobilitet kan variere for personer med fysiske funksjonshemninger. Jeg bruker en pinne, men jeg trenger ikke det hver dag; Hjelp når jeg har smerte eller trenger mer stabilitet og balanse. Bare fordi jeg er ute uten min pinne, betyr det ikke at funksjonshemmingen min er falsk.

3. & # 8220; Jeg kjenner noen med funksjonshemming og noe som hjalp ham, var & # 8230; & # 8221;

Som Danielle understreker, antar denne setningen at hver person med en bestemt funksjonshemming vil bli hjulpet på samme måte.

Men funksjonshemmingene er ikke en monolitt, og du kan ikke anta at den levede opplevelsen av noen andre vil være relevante for en annen person bare fordi han deler et funksjonshemning eller en kronisk tilstand.

Selv to personer med samme identiske tilstand kan oppleve deres funksjonshemming (og deres behandling) på en helt annen måte. Derfor, i stedet for å tilby uønsket råd, la medisinske beslutninger til den personen som bor i den kroppen og kjenner det bedre.

4. & # 8220; Jeg skulle ønske det var en kur for deg.& # 8221;

Du kan, men de gjør det? Ikke alle funksjonshemmede ønsker eller trenger å bli kurert, og forslaget om at følelsen som gjør funksjonshemmede, ser ut som & # 8211; og ved forlengelse, kroppene deres og til og med deres identiteter & # 8211; Et problem som må være «Solved & # 8221;.

Men det er en god sjanse for at funksjonshemmede med hvem du snakker om, ikke deler denne følelsen. Faktisk har mange funksjonshemmede bekymringer om’tilgang til omsorg og verden som omgir dem som langt overskrider deres bekymringer for kroppen deres.

Denne mentaliteten [Healing] antar at funksjonshemming er en vekt og pålegger funksjonshemmede l’byrden for å justere i stedet for å vurdere måtene vi som samfunn kan gjøre vår verden mer inkluderende & # 8221; sier Danielle.

Utdanning, media og infrastruktur er alle designet for å tjene de samme personene: dyktige mennesker. Men fokuserer på en inkluderende design tuffs alle. Så hvorfor ikke prioritere det?

5. & # 8220; Jeg er så lei meg.& # 8221;

Funksjonshemmede er mennesker. Vi kan være syke eller deaktiverte og lykkelige, og noen annen måte.

La oss prøve en rekke følelser. Lagre dine unnskyldninger og tristhet når det er hva personen du snakker med faktisk trenger og vil ha deg.

Hvis du sa en av disse tingene, er du ikke en forferdelig person. Alle begå feil. Og nå som du har utdannet på disse vanlige mikro-aggressjonene, er det en feil du kan sørge for at du ikke gjentar.

Så neste gang du ser meg uten min pinne, behandle meg hvordan du ville gjøre hvis du ikke har # 8217;. Gratulerer med min lange lilla jakke eller til min Betsey Johnson Phone Bag, spør meg hvordan kattene mine er eller snakker med meg om bøker. Dette er alt jeg virkelig vil ha, hold deg til å stikke: bli behandlet som om jeg var meg.

Alaina Leary er redaktør, Social Media Manager og Boston Writer, Massachusetts. Han er for tiden serverredaktør av like WED Magazine og Social Media Editor for L’Ingen profittorganisasjon Vi trenger flere bøker.