5 seksuelle bivirkninger av overgangsalderen

Beskrivelse

Som du vet, sex, lyst og seksuell tilfredsstillelse varierer fra en kvinne til den andre. Ditt seksuelle ønske kan alltid ha vært høyere enn vennene dine, eller du har kanskje funnet det lett å få sextilfredshet.

I alle fall kan overgangsalderen ofte forandre alt du tenkte på å vite sex.

TIL 2015 Studio I tidsskriftet for seksuell medisin oppdaget han at postmenopausale kvinner i gjennomsnitt har opplevd en større grad av seksuell dysfunksjon i forhold til sine jevnaldrende i Pre-Emausa. Dette skyldes at overgangsalderen kan utløse en rekke seksuelle bivirkninger.

Fortsett å lese for å lære om noen av problemene du kanskje har begynt å finne eller at du bør være klar til å eksperimentere i fremtiden.

1. Reduksjon av lyst

Sekund Nord-Amerika Menopause Society (Nams), Både menn og kvinner opplever en reduksjon av lyst med alderen. Men kvinner har to til tre ganger mer sannsynlig å høre den nedgangen i seksuelle impulser. Dette skyldes at nivåene av en kvinnes østrogenhormon endrer seg.

Det er viktig å huske at ønsket er også sterkt knyttet til de mentale og følelsesmessige aspektene av ditt velvære. Uansett, hvis du føler deg mindre interessert i sex nå at overgangsalderen er kommet, vet at du ikke er alene. Mer informasjon om sex og aldring.

2. Vaginal tørrhet

Variasjonen av østrogennivåer kan også være ansvarlig for en reduksjon i naturlig vaginal smøring. Den vaginale tørrheten er noen ganger årsaken til det mest smertefulle sexet, eller i det minste mer ubeleilig.

Mange kvinner finner lettelse ved hjelp av counter smøremidler (OTC) eller vaginale fuktighetskrem.

Kjøp vaginale fuktighetsgivende smøremidler og kremer.

3. Redusert nytelse

For noen kvinner kan vaginal tørrhet kombinere med en blodstrøm redusert til klitoris og på bunnen av skjeden. Dette kan føre til redusert følsomhet av dine erogene områder.

Av denne grunn er det ikke uvanlig å ha mindre orgasmer eller mindre intense orgasmer og kreve mer arbeid som skal oppnås. Og hvis du føler deg mindre glede med sex, er det fornuftig at ditt ønske også vil redusere.

4. Dolorøs penetrasjon

En annen vanlig sikkerhetseffekt av overgangsalderen er disparunia eller det smertefulle forholdet. Det kan være mange problemer som bidrar til denne tilstanden, inkludert vaginal tørrhet og tynning av vaginale vev.

For noen kvinner forårsaker dette en generell følelse av ubehag under forholdet. Andre føler seg sterke smerter, ømhet og brennende.

Og akkurat som en redusert glede kan bidra til et lavere seksuelt lyst, har det også en følelse av at det å føle mer smerte under forholdet kan føre til en disinterest for seksuelle møter.

5. Følelsesmessige distraksjoner

Den mentale tilstanden til å være for oss alle kan spille en viktig rolle i seksuell lyst, i # 8217; spenning og tilfredsstillelse. Overgangsalderen kan noen ganger bidra til en mer bekymret mental tilstand.

Du kan føle deg utmattet på grunn av dine hormonelle endringer og natt svette. Eller du kan være mer stresset og følelsesmessig enn normalt.

Alle disse følelsene kan potensielt flytte til soverommet, noe som betyr at dine seksuelle bivirkninger kan være fysiske så vel som mentale.

Behandlingsalternativer

Også med disse bivirkningene, husk at overgangsalderen ikke må avslutte sexlivet ditt.

Du vil kanskje begynne å gjøre forbedringer ved å prøve noen løsninger hjemme, for eksempel:

  • Bruke OTC smøremidler eller vaginale fuktighetskrem
  • Eksperimenter med variable stillinger
  • Prøv selvstimuleringen som en måte å øke ønske om

Du kan dra nytte av [8217; bruk av en vaginal dilator. Dette verktøyet bidrar til å strekke det vaginale vevet som har blitt tynt og tørt på grunn av overgangsalderen eller en lang abstinensperiode.

Kjøp vaginale dilatatorer.

Det er også behandlingsalternativer på reseptbelagte legen kan anbefale. Pass på at du diskuterer det med legen din, spesielt hvis hjemmeområder ikke gir forbedringer.

L & # 8217;

Husk at det er medisinske behandlinger og verktøy tilgjengelig for å hjelpe deg med å oppnå et sunt sexliv.

Snakk med legen din eller gynekologen for å lære mer om alternativene dine. De kan også gi deg råd om andre problemer eller utfordringer du kan møte.