5 rare utløsende faktorer av migrene: trykk, lys og mer

Å forstå de utløsende faktorene i migrene har blitt komplisert. Tilstanden er uforutsigbar og utløsere kan endres over tid. Med så mye usikkerhet kan det være anstrengende nok til å ta grunnleggende beslutninger. C’Det er alltid en etablerende trussel om at noen mat jeg spiser eller aktiviteter jeg bestemmer meg for å delta, kan utløse en episode av migrene.

Det er frustrerende. Ofte gjør mine utløsere ikke mye fornuftig! De kan være rart og tilfeldige. Det kan også være at den minste og mest angitte tingen utløser A’migrene som forbereder seg på dager. Jeg vet aldri hva jeg kan forvente

Det jeg vet er at jeg må være spesielt kritisk på mine beslutninger for ikke å utfordre lykken og utløse mine symptomer på migrene.

Her er en titt på noen av mine underlige utløsende faktorer i migrene:

Trykkendringer

Når det barometriske trykket endres, føler jeg det og er smertefullt. Dette er min mest intense utløser, og det er noe jeg ikke har kontroll. Jeg synes å være på et fly som opplever en’ekstrem turbulens.

Når jeg lærer at den eksterne temperaturen vil falle eller øke betydelig, vet jeg at det kommer en migrene på 8217; migrene. Noen ganger kan jeg til og med føle trykket for å forandre seg på forhånd.

Lys

Lyset gjør vondt. Enten det er sollys eller l’interiørbelysning, mine øyne pierces meg og hjernen bier. Det verste er L’fluorescerende belysning (typen av belysning som brukes i de fleste arbeidsplasser, i medisinske studier og sykehus). Det er utrolig svekkende.

Jeg må også være spesielt oppmerksom på noe blinkende lys. Det gjør meg til å pulsere hodet ditt og noen ganger kan det være det som tar meg fra de første prodromiske fasene av A’Fullstendig angrep.

Hvis jeg er på en konsert eller ser på en film, og ting viser ting, må jeg dekke øynene mine. Den samme regelen gjelder for ethvert bevegelige kjøretøy som jeg kan møte med sine blinkende lys.

Jeg prøver å holde hvert rom der jeg finner meg så mørkt som mulig. Jeg hater å innrømme det, men jeg foretrekker de mørke og triste dagene fordi hodet mitt vanligvis føles bedre i disse forholdene.

Parfymerte produkter

Hvis jeg er rundt og føler lukten av noens duft, gjør det vondt.

Parfymen er ikke den eneste skyldige, men ethvert produkt av skjønnhet parfymert for hudpleie kan utløses for meg. For eksempel er alle sjampo, lotioner, såper og scrubs for den duftende kroppen forbudt.

Av denne grunn prøver jeg å jobbe på steder med parfymefrie retningslinjer, og jeg unngår parfymer-delen i en butikk eller kjøpesenter.

Fysisk aktivitet

Før jeg begynner å lide av migrene, var jeg en konkurransedyktig idrettsutøver. I disse dager kan jeg ikke engang kjøre en hel blokk uten utløsere A’migrene.

Enhver form for fysisk aktivitet som øker hjerteslaget eller innebærer raske bevegelser, er en utfordring for meg. Jeg kan ikke engang lage noen hoppekontakter uten å forårsake smerte.

Er frustrerende, men jeg lærte at det er bedre å unngå helt kardioaktiviteten for å redusere smerten av # 8217; migrene.

Ingenting

Det er sannheten. Noen ganger får jeg migrene uten en åpenbar grunn. Selv om jeg unngår alle mine kjente utløsere, spiser jeg godt og sover mye, jeg kan fortsatt prøve et migreneangrep. Mesteparten av tiden, virker det helt ut av min kontroll.

Jeg er ikke alene

Jeg var nysgjerrig på å vite hva andre underlige utløserfaktorer har folk med migrene, så jeg spurte migrene samfunnet for å dele med meg. De tingene de nevnte inkluderer:

 • regn
 • sjokolade
 • kanel
 • Vindklokker
 • deodorant
 • kirsebær
 • sollys
 • mandler
 • Hvite plater
 • Gjærede matvarer
 • LIMES
 • spekemat
 • iført en hestehale
 • kjønn
 • Kunstige søtningsstoffer
 • eplejuice
 • bananer

Er trøstende vet at de ikke er alene, og at mange mennesker står overfor den samme utfordringen for å unngå så mange utløsende faktorer i migrene.

Ta bort

Andre merkelige ting som utløste mine migrene i fortiden, inkluderer:

 • chai te melk
 • myk iskrem
 • Soda diett
 • Lyden av en bilalarm
 • Fylte bil runder
 • Bratte utflukter
 • skuffelse etter en stressende ulykke

Selv om det kan være vanskelig å holde seg positiv når du bor sammen med migrene, søker jeg alltid nye verktøy eller triks som kan hjelpe meg med å få mer kontroll over min tilstand.

Jeg kan fortsatt ikke tilbringe en enkelt dag uten å manifestere symptomene på # 8217; migrene, men jeg var i stand til å gjøre mine episoder mer håndterbare ved å bringe noen justeringsjusteringer.

Danielle Newport Fancher er en forfatter, supporter av’migrene og forfatter av & # 8220;10: En memoir av migreneoverlevelse. & # 8220; er lei av stigmaet som migrene er & # 8221; Bare en hodepine og laget av hans oppdrag for å forandre den oppfatningen. Fancher deltok på Skidmore College, hvor han fikk en grad i ledelse og virksomhet. Han bor for tiden på Manhattan, og i fritiden kan han bli funnet å skrive i sin favorittkafé i Gramercy. Følg den opp Instagram, Twitter Og Facebook @Migraainewriter.