5 produkter for rengjøring av vagina som gynekologer ikke hater

Del på PinterestAlexis Lira Design

Vagina erobrer verden av skjønnhets- og hudpleieprodukter.

Et forhold predice at markedet dell & # 8221; kvinnelig hygiene & # 8221; & # 8211; som inkluderer hygieniske absorbenter, swabs, seamballs og skjold, interne vaskemidler, sprayer og engangs razors & # 8211; Det vil vokse opp til $ 42.7 milliarder kroner med 2022.

Som Dr. Kimberly Langdon, Ob-Gyn, Medisinsk konsulent på Blande seg, Et digitalt helsefirma basert i California, sier: «Det ser ut som om vi er midt i en’stor bølge av produkter for vagines og vulvinger & # 8221;.

Din vagina trenger ikke spesielle produkter, men vulvaen din kan dra nytte av det

Markedsføring kan bruke de to vilkårene som er utskiftbare, men skjeden og vulvaen er to separate deler av kroppen.

Vaginaen trenger ikke å bli vasket fordi skjeden er et selvrensende organ & # 8221; forklarer Dr. Renjie Chang, Ob-Gyn og grunnlegger av Neueve, En oppstart av kvinners seksuelle helseprodukter. & # 8220; En sunn vagina har en «8217; effektiv økologi av bakterier som hjelper deg med å holde den rette pH.& # 8221;

Det ville være en pH-verdi mellom 3.5 og 4.5, som er litt syre. På denne pH kan våre vagines forhindre spredning av bakterier & # 8220; dårlig & # 8221; forklarer Chang.

Vask innvendig eller irrigere skjeden kan avbryte denne naturlige balansen, som kan forårsake irritasjon, bakteriell vaginose eller gjærinfeksjoner. Også, sier Langdon, & # 8220; Douching øker faktisk risikoen for å presse ist mot de mislykkede rørene og kan forårsake bekkenbetennelse (PID) som kan forårsake ufruktbarhet og.

Derfor må vulvaen vaskes? Jepp.

Vulva rengjøring bør være en del av din daglige hygieniske rutine & # 8221; sier Sherry Ross, MD, OB-GYN og kvinners helsepersonell i Santa Monica, California.

L’Varmt vann er alt du trenger for å rense vulvaen din riktig. Det er imidlertid produkter som du kan bruke hvis du virkelig vil rengjøre, fukte eller friske opp mellom en dusj og den andre.

Alt du bruker på vulvaen kan enkelt gå inn i den superfølsomme vagina, slik at innholdet i produktet er viktig. Det er viktig å minimere ingrediensene som parfymer som kan forårsake tørrhet og endre pH i skjeden, som fører til irritasjon eller infeksjoner & # 8221; sier New York Hostetric and Gynekolog Dott. Kameelah Phillips. Dessuten er det ikke nødvendig å dekke den naturlige lukten av skjeden din med parfymer.

Hvis du investerer i såpe, kluter eller andre produkter til dine nedre stykker, velger du noe som er den mest delikate mulige. Ideelt sett bør det være dermatologisk testet, hypoallergenic og parfyme uten parfyme.

Her er 5 produkter godkjent av gynekologen du kan prøve:

1. Bathbars for den følsomme huden på due

Generelt vil du bruke et produkt som er minst giftig og med mindre sannsynlig å inneholde potensielt allergifremkallende ingredienser rundt vulva og vagina, sier Dr.SSA Mary Jane Minkin, Ob-Gyn ved Yale-New Haven Hospital og klinisk professor i obstetrik, gynekologi og reproduksjonsvitenskap ved Yale School of Medicine.

Jeg oppfordrer pasientene til å bruke luktfri såpe som såpen hvor og å bruke minst mulig mengde såpe og «8221; sier. Det er duft.

Kostnad: $ 13.99/6 barer, tilgjengelig på Amazon

Langdon anbefaler også andre delikate og parfyme såper:

  • Eucerin
  • Aveeno bar såpe uten parfyme
  • Basis sensitiv hud bar
  • Grunnleggende forestillinger om sammensetningen
  • Neutrogen flytende vaskemiddel

2. Klær for rengjøring av dagen på sommeren;

Jeg er til fordel for kvinnelige hygieniske kluter og noen selskaper gjør det bedre enn andre & # 8221; sier Ross. & # 8220; Jeg er en stor fan av sommeren som de pleier å bli formulert spesielt for ikke å forstyrre pH-balansen i skjeden.& # 8221;

Vinklene er også produsert med fargestoffer og parabener og har blitt testet av gynekologen.

Når du skal bruke dem? Ifølge Ross, når du endrer absorbentene eller innvendige absorbenter.

«Bruk absorbenter hver dag kan gi uønskede bakterier i dette svært følsomme og delikate området. Disse klutene kan brukes til å rense blod fra vulva, enten du er hjemme og reiser. & # 8221; Du kan også bruke dem etter en treningsøkt for å tørke den inguinal svette.

Kostnad: $ 3.60 / pakke, tilgjengelig på Amazon

Merk: Summer & # 8217s Eva har også duftende versjoner av dette produktet, men duft kan være irriterende for den delikate huden på vulvaen. & # 8220; Ikke noe galt i den naturlige duften av en vagina eller sunn vulva & # 8221; sier Dr. Jessica Shepherd, MD. «Hvis du føler en sterk eller ubehagelig lukt, vil du ikke dekke den. Du møter faktisk problemet. & # 8220;

Foreslår et besøk til gynekologen eller legen din.

3. Vagisil sensitive pluss fuktighetskrem vaskemiddel

Vagisil har en linje med intimt vasker spesifikt for leppene som er formulert uten ingredienser for å avbryte den normale balansen mellom pH i skjeden & # 8221; sier Ross. Antyder å bruke det bare for å rengjøre leppene.

Er balansert pH, hypoallergenic og testet av dermatologer og gynekologer. Husk at dette produktet inneholder en duft som kan være irriterende for spesielt følsomme mennesker eller gjenstand for gjærinfeksjoner.

Kostnad: $ 10.00 / flaske, tilgjengelig på Amazon

4. Pelsolje

Måten du velger å behandle dine pubic hår er ditt valg. Hvis du bestemmer deg for å holde noe eller alt ditt skamhår, gir pelsen en god fuktighetsgivende olje.

Dine pubic hår trenger PUBE olje? Nei. «Dine puber er ikke utsatt for elementer som hår på hodet vårt. Dette betyr at det mottar mye fuktighet og sebum for å holde det sunt & # 8220; sier Langdon.

Du kan imidlertid være interessert i å holde området hydrert. Fur Oil har blitt testet både av dermatologen og gynekologen, som hjelper kjøperen å vite at det er et trygt kjøp & # 8221; sier Ross. For å bruke den, bruk en eller to dråper på fingrene, og skyv den gjennom puben. Det har også vitamin E til å nærme tørr hud, Cllarea Sage frøolje for betennelse og manglende parabener og parfymer.

Vennlig advarsel: «L’olje inneholder Meleuca olje og peppermynte, som har både astringent egenskaper. Så hvis huden er ødelagt eller en barberingsskrape kan forårsake brennende og irritasjon og «8220, sier Phillips.

En måte å teste som du kan reagere huden din er å sette en dråpe på den indre albuen, dekke den med en bandasje og hold den der hele natten for å sikre at det ikke er noen reaksjon før du bruker den.

Kostnad: $ 46.00/2 oz, Tilgjengelig på Ulta

5. Lola vaskemiddelservietter

Disse kluene ser lovende og # 8221; sier Phillips. Ingrediensene er delikat og inkluderer ikke vanlige vaginale irriterende stoffer.& # 8221;

Hva er de gjort? 100 prosent av bambus gjennomvåt med en enkel renset vannløsning. Produktet er uten alkohol, og det er ingen parabener, sulfater, syntetiske konserveringsmidler, fargestoffer eller parfymer.

Kostnad: $ 10.00 / boks, Tilgjengelig på Mylola.com

Husk, alltid test produktet og avbryte L’bruk hvis det på grunn av problemer

Spørsmål å spørre før du kjøper noe for din vulva:

  • Det er gratis av parfyme?
  • Denne hudlege og gynekologen er testet?
  • Dette produktet eller markedsføringen bruker skam for å overbevise deg om å kjøpe den?
  • Det er ingredienser som jeg ikke kan uttale seg?

Hvis du er interessert i å prøve et nytt produkt, må du sørge for at du lager en oppdateringstest på armen først for å sikre at du ikke har allergier eller reaksjoner på en ingrediens.

Hvis du begynner å prøve irritasjon, rødhet eller overdreven tørrhet på vulva eller vagina etter bruk av et produkt, avbryter du umiddelbart L & # 8217;. Snakker alltid med gynekologen din hvis du er i tvil.

Gabrielle Kassel er en velværeforfatter basert i New York og Crossfit Level 1 Trainer. Det har blitt en marina person, prøvde hele 30-utfordringen og spiste, full, børstet, vasket og vasket med kull, alt i navnet på journalistikk. På fritiden kan du finne lese selvhjelpsbøker, flatbenk eller poledans. Følg den opp Instagram.