5 personer deler deres favorittmat før Crohn og nå

Avhengig av hvordan Crohn påvirker kroppen, krever folk som bor med denne tilstanden et bredt spekter av dietter. Dette er personlige historier.

Hvis du bor sammen med Crohns sykdom, vet du hvor krevende, frustrerende og ubehagelig denne kroniske intestinale inflammatoriske sykdommen kan være.

Gjøre viktige endringer i kostholdet synes å være et faktum, siden disse endringene kan redusere forekomsten eller alvorlighetsgraden av smertefulle symptomer.

Imidlertid gir foreninger med spesifikke måltider oss en kulturelt, følelsesmessig og sosialt komfort, og gi opp maten du elsker, viser hvor forskjellig livet ditt er etter å ha mottatt denne diagnosen.

Healthline snakket med fem personer med Crohns sykdom på hva som var deres komfortmatvarer før diagnosen, fordi de ikke lenger kan spise sine favorittmåltider og med det de erstattet dem.

Del på Pinterest

Hva en valnøttelskere må ta?

Vernull Crohn ble diagnostisert i 1988, noe som betyr at han bor fra «Crohnie» i to tiår. Det er 20 år gammel klistret for å gi opp sine favorittmatvarer som meieriprodukter, solsikkefrø, jordnøtter, hasselnøtter, popcorn og cashewnøtter, bare for å nevne noen få.

Jeg likte å spise alle slags valnøtter og frø, men nå kan de forårsake en intestinal blokkade på grunn av stenose & # 8221; forklarer Laine.

Jeg savner også isen, men etter år gikk forbi for å unngå meieriprodukter av alle slag, mangler det virkelig yoghurt, så det er hans melk erstatning.

Og for hans hovedmåltid mangler Laine mer til Lasagne. & # 8220; C’er virkelig for mye oooy-goey ost & # 8221; sier. Dessverre har det ennå ikke oppdaget en erstatning, så godta noen ide!

Si farvel til pasta, brød og hjemmelaget italienske desserter

Diagnose av pre-crohn, Alexa Federico Han sier at han fant komfort i frokostblandinger som inneholder gluten som bagels, pasta og brød.

Jeg spiste disse matvarene i mitt første år med samlivet med Crohn, men siden jeg fortsatte å bli syk, spurte jeg en lege opplevd matfølsomhet & # 8221; forklarer Federico. & # 8220; lavt og se, gluten var en stor & # 8216; ingen’mat for meg.& # 8221;

Mens det var en velsignelse å oppdage at gluten forverret sine symptomer og betennelsen, ropte han også tapet av gluten i sitt daglige kosthold, spesielt siden han bare var 12 år gammel.

Heldigvis, siden glutenintoleransen og autoimmune sykdommene blir mer kjent, er produktene på markedet for å erstatte glutenholdige matvarer med de uten gluten, forbedrer det alltid.

Disse dager, når han ønsker karbohydratkomfort, har han en glutenfri pasta basert på integrert ris, kikærter eller linser eller et glutenfritt brød.

Jeg har alltid mitt skap fullt av glutenfrie mel / uten frokostblandinger som kokosnøtt, tapioka og arrowroot, som er nyttig, spesielt hvis jeg vil ha bakt produkter som bananbrød eller brownies & # 8221; legger til.

Finn andre måter å tilfredsstille ønsket om pizza

Ali feller Sykdommen i Crohn All & 8217 ble diagnostisert; alderen på syv år, så han aldri virkelig visste sitt liv uten det. Men når Feller er eldre, måtte han definitivt gjøre endringer i kostholdet hans.

I årevis har den nyeste komfortmatene vært pizza, makaroni og ost og en stor iskrem. Ingenting bedre, sant?

Men da han lærte hvilke matvarer rundt magen, er det umiddelbart og på lang sikt & # 8211; Det er meieri og gluten & # 8211; Han oppdaget at de matene ikke gir dem samme tilfredsstillelse som de var vant til.

; Hvis jeg virkelig vil ha pizza, er det heldigvis det er mange glutenfrie og melkefrie alternativer i den frosne delen av matbutikken & # 8221; sier feller. «De er overraskende som en stor del av New York? Ikke egentlig. Men gjør jobben. & # 8220;

& # 8220; Det er også mange gode varianter av iskrem uten meieriprodukter å velge mellom, så jeg føler meg aldri privat & # 8221; legger til. Og som for makaroni og ost: Feller sier at han ikke lenger vil ha ham fordi han gjør henne syk.

Gjør viktige endringer for å unngå opptak

Siden Crohn-sykdommen i 2009 har blitt diagnostisert, Troy Parsons Han sier at 8217; trening og # 8217; makt var de viktigste faktorene i # 8217; bidra til å kontrollere sin sykdom, bortsett fra medisiner.

& # 8220; Før diagnosen min spiste jeg alltid et godt balansert kosthold & # 8221; sier Parsons. «Det var bare da jeg ble syk at jeg måtte ta kontroll og være ekstremt forsiktig med kostholdet mitt og min livsstil. Hvis jeg hadde spist den gale tingen, ville han sende meg direkte til beredskapsrommet med en intestinal obstruksjon på 8217.

Etter å ha blitt innlagt på sykehus av utallige ganger, bestemte Parsons å radikalt endre kostholdet sitt, noe som medførte å følge et lavt gjenværende diett (et lavfiber diett) og eliminere de fleste grønnsaker, frukt, valnøtter, frø, fettstoffer og rødt kjøtt.

Og som for komfortmatene som en gang likte det, sier Parsons at biff, burger, Caesar salat og alkohol bare noen av de tingene som må unngå. Det tok mange års forsøk og feil å finne ut hva som fungerer spesielt for meg, men nå vet jeg hvilke matvarer som skal unngå å redusere risikoen for en annen hindring for en annen hindring.& # 8221;

Del på Pinterest

De er ikke måltider som jeg savner & # 8230; Jeg er min favoritt snacks

«Jeg er ikke så mye komfort mat som jeg ikke lenger kan spise; heller, de er snacks jeg likte & # 8220; sier Natalie Hayden Når du snakker om dine tidligere komfortmatvarer.

& # 8220; Jeg likte popcorn, valnøtter, # 8217; vannmelon og diettdrikker, men etter min diagnose av Crohns sykdom i juli 2005, kom en ernæringsfysiolog for å se meg i rommet mitt D & # 8217 ; sykehus og malt et veldig mørkt bilde & # 8221; aksjer.

Ernæringsfysiologen fortalte Hayden som aldri ville ha spist rå frukt og grønnsaker, stekt mat eller rå fôr, sier Hayden til Healthline.

Hayden forble åtte måneder uten å spise frisk frukt eller grønnsaker etter hans første flare. «Jeg husker fortsatt å ha spist min første salat; Jeg gråt i restauranten. & # 8221; Dessverre, popcorn, valnøtter, frø og diett brus forverrer sine symptomer.

For eksempel, jeg vet at melonen kan få meg til å lide, men noen ganger føler jeg det, jeg prøver det, og jeg føler meg ikke symptomer og sier han. & # 8220; Hver person og hver kropp er annerledes & # 8211; Det er ingen diett som fungerer for alle & # 8221;.

& # 8220; ofte kjent for familiemøter eller når jeg er hjemme hos en venn som, hvis jeg spiser en haug med mat som jeg vanligvis ikke spiser, oppfører min Crohn dårlig & # 8221; sier. Dette er grunnen til at Hayden sier at nøkkelen til å administrere symptomer er å være klar over hva du spiser og gjenkjenner hvilke matvarer som skal unngås hvis det ser ut til at de utløser en forverring.

Sara Lindberg, Bs, M.Ed, det er en freelance og fitness forfatter. Han har en grad i motorvitenskap og en mastergrad i rådgivning. Han tilbrakte sitt livsundervisning folk på Helse, velvære, mentalitet og mental helse. Det spesialiserer seg på kroppsforbindelsen, med fokus på hvordan vårt mentale og følelsesmessige velvære påvirker vår fysiske og helseform.