5 naturlige testosteronforsterkere

Grunnleggende testosteronforbedringer

L’testosteronhormon spiller en viktig rolle i menns helse. Til å begynne med, hjelper det med å opprettholde muskelmasse, bein tetthet og seksuell lyst. Testosteronproduksjonen er i det meste i den første voksenalden til en mann og reduserer litt og nr. 8216 hvert år senere.

Når kroppen ikke produserer riktig mengde testosteron, kalles tilstanden hypogonadisme. Noen ganger er det også kalt & # 8220; t low & # 8221;. Menn som er diagnostisert med hypogonadisme, kan dra nytte av testosteronbehandling. Terapi anbefales vanligvis ikke, hvis testosteronnivåer er en del av normal rekkevidde for din alder.

Det er ingen magisk løsning for å øke testosteron, men noen naturlige rettsmidler kan hjelpe.

Sov godt om natten

Det er ikke lenger naturlig enn å sove godt om natten. Søk utgitt i Journal of the American Medical Association De viste at mangel på søvn kan sterkt redusere testosteronnivået av en sunn ung mann. Denne effekten er tydelig etter at bare en uke med søvn redusert. Testosteronnivåene var spesielt lave mellom 2:10 og xnumx: xnumx på begrensede søvndager. Studiedeltakere rapporterte også en nedgang i følelsen av velvære når testosteronnivået i blodet har redusert.

Hvor mye søvn trenger kroppen din, avhenger av mange faktorer. De fleste voksne trenger vanligvis mellom syv og ni timer om natten for å fungere godt og gjennomføre et sunt liv.

Miste den overflødige vekten

Det er sannsynlig at selv middelaldrende menn overvektige med prediabetet har lave testosteronnivåer. En studie av Dagboken for endokrinologi avslørte at lavt og diabetes er nært forbundet. Menn som holder en normal vekt, har lavere risiko for å utvikle lukkede diabetes og # 8217; hypogonadisme.

Forskningen publisert i European Journal of Endocrinology Bekreft at å miste vekt kan øke testosteronen din. Disse resultatene betyr ikke at du må følge et drastisk kosthold. Den beste måten å nå og opprettholde en sunn vekt er gjennom et rimelig kosthold og en vanlig trening.

Få nok sink

Menn med hypogonadisme har ofte sink mangler. utdanning antyder at sink spiller en viktig rolle i å regulere serum testosteronnivåer hos friske menn.

Spis mat rik på dette essensielle næringsstoffet kan hjelpe. Østers inneholder mye sink; også rødt kjøtt og fjærfe. Andre sink matkilder inkluderer:

  • bønner
  • valnøtter
  • krabbe
  • hummer
  • Helkorn

Voksne menn bør sikte på å få 11 mg sink hver dag.

Kjøp sinktilskudd.

Gå sakte med sukker

Zinc er ikke nok til å sørge for at du mottar all erringen du trenger. Menneskekroppen er et komplekst system som krever et bredt utvalg av vitaminer og mineraler for vanlig drift.

Det endokrine samfunnet forhold at glukose (sukker) reduserer testosteronnivået i blodet opptil 25 prosent. Dette var sant for studiedeltakere, uavhengig av om de hadde fritt, diabetes eller normal glukosetoleranse.

Ta litt god gammeldags trening

Vis at Total Testosteron-nivåene stiger etter trening, spesielt etter motstandsopplæring. Lav testosteronnivå kan påvirke ditt seksuelle ønske og humøret ditt. Den gode nyheten er at øvelsen forbedrer stemningen og stimulerer hjernens kjemikalier for å hjelpe deg med å føle deg lykkeligere og tryggere. L’Øvelse øker også energien og motstanden og hjelper deg med å sove bedre. Fitness eksperter anbefaler 30 minutters trening hver dag.

Hvordan vet jeg at du har et lavt testosteronnivå?

Lav testosteronnivåer kan bidra til å redusere seksuell lyst, erektil dysfunksjon, skjøre bein og andre helseproblemer. Å ha lave testosteronnivåer kan også indikere en underliggende medisinsk tilstand. Kontakt legen din hvis du mistenker at du har et lavt testosteronnivå. En enkel blodundersøkelse er alt du trenger for å sjekke om testosteronet ditt er en del av det normale intervallet.

Bunnlinjen

Lære at testosteronet ditt er lavt, kan forstyrre, men det er ikke i det hele tatt en refleksjon av virilitet eller # 8220; viriliteten & # 8221;. Snakk med legen din om behandlingsalternativer, men noen livsstilsendringer kan være alt du trenger for å gjenopprette energi, kropp og ånd.