5 måter å kvitte seg med skorpe raskt

COS’er en skorpe?

En skorpe er et beskyttende stoffbelegg som er dannet etter at huden har blitt skadet.

Når du riper på kneet eller huden, dannes en blodpropp som til slutt hardes i en beskyttende skorpe. Stoffet ditt vil da regenerere, skyve ut skorpen for å få plass til den nye huden som vokser i sin plass.

Selv om noen ganger ubehagelig er en skorpe ofte en positiv indikator på en sunn helbredelse. Imidlertid kan ferdigstillelse av helbredelse ta dager eller uker, avhengig av sårets alvorlighetsgrad.

Hva forårsaker skorpe?

Skorpene dannes som et forsvar mot infeksjoner, blodtap og rusk.

Når du får en ripe eller et kutt, vil blodplater eller blodproppceller begynne å koagulere for å stoppe blødningen og forhindre overflødig væske lekkasje. Når blodet eller såret tørker, danner det det harde laget av en skorpe.

I tillegg til vanlige riper eller kutt kan skorper også dannes som følge av:

  • Tørket og sprakk hud
  • kviser
  • insektbitt
  • soppinfeksjon
  • bakteriell infeksjon
  • eksem
  • psoriasis
  • herpes
  • vannkopper

Skorpe

Skorpene helbreder ofte alene, men noen ganger kan helbredelsesprosessen ta lang tid dersom såret er mer alvorlig. Her er noen måter å akselerere hebringen av skorpen.

1. Hold skorpen ren

Det er viktig å alltid holde skorpen ren og noe annet sår. Debris og bakterier kan øke risikoen for infeksjon og redusere helbredelsesprosessen.

Vask forsiktig skorpen med vann og nøytral såpe. Unngå å gni fordi du kan risikere å skrape eller irritere skorpen. Dette kan forårsake blødning, reformering og potensielt arr på huden.

2. Hold våtakselområdet

Sekund American Academy of Dermatology, Holde sår sår hjelper huden helbrede og akselerere utvinning. En tørrskade danner raskt en skorpe og senker din helbredende kapasitet. Fukt skorpeene eller sårene kan også forhindre at såret forstøres og forhindrer kløe og arr.

Dermatologer anbefaler at du bruker vaselinen daglig for å holde såret eller skorpe fuktig.

Kjøp olje gelé.

3. Ikke samle skorpen

Innsamling og riper på scabene kan være fristende, spesielt hvis de begynner å klø. Imidlertid kan disse handlingene forårsake nytt traumer og redusere gjenopprettingsprosessen. Samle skorper kan også øke risikoen for å utvikle en infeksjon og smerte på 8217;.

4. Varm og kald terapi

En varmpakke oppfordrer blodstrømmen til å sår og utløser hudregenerering. Behandle skorper med en varm wrap kan også forhindre at såret tørker.

I likhet med en varm pakke kan anvendelsen av en kald pakke redusere hevelse og gi også lettelse fra kløe. Kald terapi kan også redusere betennelsen i det berørte området. For et ekstra løft, snakk med legen din på benk-topp antiinflammatoriske stoffer i sårbehandling.

Kjøp ikke-steroid antiinflammatoriske stoffer.

5. Vedta forebyggende tiltak

Hvis du er fysisk aktiv, eller hvis skorpen din fortsatt er kult, dekk den med et bandasje for å forhindre ytterligere irritasjon og redusere risikoen for å skrape den. Eventuelt overskytende traumer til skorpen kan sakte helbredelse og utløse blødninger eller hevelse.

Outlook

Skorpe er en vanlig del av helbredelse, men de kan være stygge hvis sårområdet er flott. Selv om de kan forsvinne alene, kan hjemmebehandlinger bidra til å akselerere utvinningen.

Hvis skorpene dine ikke reduserer dimensjonene, eller hvis sårstedet viser tegn på infeksjon, programmet et besøk med legen din for å diskutere behandlingsalternativer.