5 måter å holde lungene sunne og intakte

De fleste vil bli sunnere. Sjelden tror imidlertid å beskytte og opprettholde helsen til lungene.

Det er på tide å endre situasjonen. I følge Nasjonalt institutt for hjerte, blod og lunge, Kroniske sykdommer i lavt respiratoriske traktor og # 8211; inkludert kronisk obstruktiv bronkopneumopati (COPD) og L & # 8211; De var den tredje dødsårsaken i 2010. Lungesykdommer, unntatt lungekreft, forårsaket ca 235.000 dødsfall Quell’år.

Inkludere lungekreft og tall vil gå opp. De American Lung Association (Wing) sier at lungekreft er den viktigste årsaken til kreftdødsfall både hos menn og kvinner. Det anslås at 2016 amerikanere ville ha dødd i 158,080.

Sannheten er at lungene dine, akkurat som ditt hjerte, ledd og andre deler av kroppen din, aldring med tiden. De kan bli mindre fleksible og miste sin styrke, noe som kan gjøre pusten vanskeligere. Men å vedta visse sunne vaner, kan du bedre holde lungens helse og få dem til å jobbe optimalt selv i dine eldre år.

1. Ikke røyk og ikke slutte å røyke

Du vet sikkert allerede at røyking øker risikoen for lungekreft. Men det er ikke den eneste sykdommen som kan forårsake. Faktisk er røyking knyttet til de fleste lungesykdommer, inkludert KOL, idiopatisk lungfibrose og # 8217; astma. Gjør også de mer alvorlige sykdommene. Røykerne er 12 til 13 ganger Mer sannsynlig å dø av KOL sammenlignet med ikke-røykere, for eksempel.

Hver gang du røyker en sigarett, inhalerer tusenvis av kjemikalier i lungene, inkludert nikotin, karbonmonoksid og tjære. Disse toksinene skader lungene. Muco øker, gjør lunges rengjøringsmiddel vanskeligere og irritere og antenn vev. Litt etter litt, respiratorisk trakt smal, gjør pusten vanskeligere.

Selv røyking gjør lungene aldrende raskere. Til slutt kan kjemikalier endre lungeceller fra normal til kreft.

Sekund Sentre for forebygging og kontroll av sykdommer (CDC), Mer enn 10 ganger flere amerikanske statsborgere har dødd tidlig på grunn av sigarettrøyk av hvor mange mennesker som har dødd i alle krigene kjempet av USA gjennom hele sin historie. Videre forårsaker røyking ca 90% av alle lungekreft dødsfall hos menn og kvinner. Hvert år flere kvinner av lungekreft kreft kreft kreft.

Uansett hvor gammel du har eller hvor lenge du er en røyker, slutte å røyke kan hjelpe deg. De VINGE sier at med bare 12 timer fra # 8217; utgang, faller nivået av karbonmonoksid i blodet til normal. Innen noen få måneder begynner din lungefunksjon å forbedre. Innen et år er risikoen for koronar hjertesykdom halvparten av en røyker. Og forbedre bare lengre opphold uten røyk.

L’Avslutt krever vanligvis forskjellige forsøk. Det er ikke lett, men det er verdt det. Kombinasjonen av rådgivning og narkotika kan være den beste måten å lykkes, i henhold til en rapport av Helseforskning og kvalitetsbyrå.

2. Tren for å puste sterkere

I tillegg til å unngå sigaretter, er vanlig trening sannsynligvis det viktigste du kan gjøre for lungens helse. Akkurat som l’trening holder kroppen din i form, hold lungene passer.

Når du trener, slår hjertet ditt raskere og lungene dine jobber mer. Kroppen din trenger mer oksygen for å mate musklene dine. Lungene dine intensiverer sin virksomhet for å gi det oksygen mens du utdriver ytterligere karbondioksid.

Den andre punkt, Under øvelsen øker pusten fra ca 15 ganger i minuttet på ca 40-60 ganger per minutt. Derfor er det viktig å gjøre aerobiske øvelser regelmessig at du vil puste.

Denne typen trening gir den beste treningen for lungene dine. Musklene mellom ribbenene utvider og kontrakt og lommene D’Luften i lungene jobber raskt for å bytte oksygen med karbondioksid. Jo mer du trener, mer effektiv blir lungene dine.

Skape sterke og sunne lungene gjennom l’trening hjelper deg med å motstå bedre ALL’aldring og sykdommer. Selv om du utvikler en lungesykdom langs veien, hjelper øvelsen til å sakte progresjon og holder deg aktiv lenger.

3. Unngå eksponering for forurensende stoffer

L’Eksponering for forurensende stoffer i # 8217; luft kan skade lungene og akselerere aldring. Når de er unge og sterke, kan lungene lett tåle disse toksinene. Igjen, imidlertid mister en del av den motstanden og blir mer utsatt for infeksjoner og sykdommer.

Ta en pause til lungene dine. Reduser eksponeringen så mye som mulig:

  • Unngå passiv røyking og prøv å ikke gå ut av alt 8217; åpen i tider med maksimal atmosfærisk forurensning.
  • Unngå å trene i nærheten av intens trafikk, som du kan inhalere eksosgassene.
  • Hvis du er utsatt for forurensninger på jobb, må du sørge for at du tar alle mulige forholdsregler for sikkerhet. Noen jobber i # 8217; bygningen, i Grunnlegging og avfallshåndtering, kan øke risikoen for eksponering for atmosfæriske forurensninger.

US Consumer Product Safety Commission Rapporterer at innendørsforurensningen vanligvis er verre enn den utendørs. Dette, foruten det faktum at mange bruker mesteparten av tiden innendørs i disse dager, øker eksponeringen med interne forurensninger.

Her er noen forslag til å redusere interne forurensninger:

  • Gjør ditt hjem et røykfritt område.
  • Støv møblene og passerer l’støvsuger minst en gang i uken.
  • Over et vindu som ofte øker ventilasjonen av den interne luften;.
  • Unngå syntetiske deodoranter og stearinlys som kan eksportere ekstra kjemikalier som formaldehyd og benzen. Bruk i stedet en diffusor for aromaterapi og essensielle oljer for å parke luften på en mer naturlig måte.
  • Hold hjemmet ditt så rent som mulig. Mugg, pulver og kjæledyrhår kan komme inn i lungene og forårsake irritasjon.
  • Bruk naturlige produkter for rengjøring når det er mulig, og åpne et vindu når du bruker produkter som lager røyk.
  • Pass på at du har tilstrekkelige fans, aspirerende hetter og andre ventilasjonsmetoder i hele huset.

4. Forhindre infeksjoner

Infeksjoner kan være spesielt farlige for lungene, spesielt med L’alder. De som allerede har lunge sykdommer som COPD, er spesielt utsatt for infeksjoner. Selv sunne eldre kan imidlertid enkelt utvikle lungebetennelse hvis de ikke er forsiktige.

Den beste måten å unngå lungeinfeksjoner på er å holde hendene rene. Vask regelmessig med varmt vann og såpe og unngå å berøre ansiktet ditt så mye som mulig.

Drikk mye vann og spis mye frukt og grønnsaker: Inneholder næringsstoffer som bidrar til å styrke immunforsvaret ditt.

Hold deg oppdatert på vaksinasjonene dine. Send til en influensavaksine hvert år, og hvis du er 65 år gammel, la oss vaksinere mot lungebetennelse.

5. Pust dypt

Hvis du er som mange mennesker, ta overfladiske pusten fra brystområdet, med bare en liten del av lungene. Dyp pusting bidrar til å frigjøre lungene og skape en full utveksling av oksygen.

I et lite studio publisert på Indian Journal of Physiology and Pharmacology, Forskere har laget en gruppe på 12 frivillige dype pusteøvelser for 2, 5 og 10 minutter. De testet frivillig lungefunksjon både før og etter øvelsene.

De oppdaget at C’Det var en betydelig økning i vital kapasitet etter 2 og 5 minutters dyp pusteøvelse. Vital kapasitet er den maksimale mengden luft som frivillige kan puste ut fra lungene. Forskere har konkludert med at dyp pusting, selv i noen få minutter, var gunstig for lungefunksjon.

De VINGE er enig i at pusteøvelser kan gjøre lungene dine mer effektive. Å prøve deg selv, sitte et sted i stillhet og inhalere sakte bare gjennom nesen. Så pust ut minst to ganger tid gjennom munnen. Det kan være nyttig å telle pusten din. For eksempel, mens inspirerende teller 1-2-3-4. Så mens du exhaling, teller 1-2-3-4-5-6-7-8.

De overfladiske pusten kommer fra brystet, og de dypere pustene kommer fra magen, hvor membranen ligger. Vær oppmerksom på magen din som kommer opp og senket mens du trener. Når du utfører disse oppgavene, kan du også føle deg mindre stresset og mer avslappet.

L & # 8217;

Prøv å inkorporere disse fem vanene hver dag: Stopp røyking, gjør fysisk trening regelmessig, Reduser L’Eksponering for forurensende stoffer, unngår infeksjoner og puster dypt. Ved å konsentrere en PO & # 8216; av din energi på disse oppgavene, kan du bidra til å holde lungene operasjonen optimalt gjennom hele livet ditt.