5 måter å gjøre livet enklere for barn og tenåringer som har cystisk fibrose

Når barnet ditt vokser, kan han møte nye muligheter og utfordringer i livet med cystisk fibrose (CF). Det er også vanlig for barn å ha større uavhengighet over tid. Det er skritt du kan påta seg for å hjelpe dem med å håndtere overgangen fra # 8217; barndommen Alle’ungdomsår og utover.

Vi gir en’se på fem måter du kan ta sønnen din i løpet av denne tiden.

Instruere dem på deres tilstand

For å hjelpe din sønn å utvikle uavhengigheten og selvomsorgsfunksjonene, er det viktig å lære ham sin tilstand og strategier for å klare det.

Som barnet ditt vokser, oppfordrer dem til å ta mer ansvar for hans omsorg. For eksempel, prøv å hjelpe dem gradvis å utvikle ferdighetene og tilliten de trenger for:

 • Still spørsmål og rapporter endringer i symptomer under medisinske avtaler
 • Sett, bruk og rent terapeutisk utstyr
 • Ta medisiner uten påminnelser fra deg
 • Snakk med sine venner av deres tilstand

Hvis de sliter med å ta tøylene, kan det være nyttig å gjøre en avtale med en trener for livsferdigheter, en sosialarbeider eller en psykolog. Kan være i stand til å hjelpe barnet ditt til å utvikle håndtering og sikkerhetsfunksjoner.

Tilbyr A’medfølende ærlighet

Du kan bli forsøkt å søte barnets tilstand. Men ærlig kommunikasjon er viktig, spesielt når barnet ditt vokser og begynner å tenke mer om sin egen fremtid.

Når sønnen uttrykker frykt eller frustrasjoner, kan du prøve å motstå pulsen om å tilby en falsk komfort. I stedet gjenkjenne sine følelser og stille dem spørsmål om å lære om deres tanker og erfaringer. Invitere dem til å stille spørsmål i retur og være medfølende, men oppriktig i svarene dine.

Etter å ha snakket om deres følelser, gi deg mulighet til å hjelpe dem med å dype strategier for å håndtere utfordringene i deres liv. I noen tilfeller kan det være nyttig å søke støtte fra en sosialarbeider, psykolog eller annen psykisk helsepersonell. Din sønn kan også dra nytte av Adhesion & # 8217 til en supportgruppe online eller person for unge med fc.

Gi dem privat tid med helsepersonell

Spesielt når de går inn i # 8217; ungdomsåret kan barnet ditt dra nytte av tiden alene med medlemmer av helsepersonellet hennes. Dette vil gi dem muligheten til å utvikle kommunikasjon og selvstyrte ferdigheter. De gir også tid til å snakke om delikate emner de kanskje ikke vil diskutere andre mennesker, for eksempel:

 • sex, seksualitet og intime relasjoner
 • Konflikter med familie eller venner
 • Kroppsbildeproblemer
 • Alkohol eller narkotika

I noen tilfeller kan barnets hjelpeteam be deg om å være til stede for en del av avtalen før du forlater rommet.

Til slutt vil barnet ditt være klar til å delta i avtaler alene. Hvis de er nervøse på # 8217; ideen om å delta i avtaler uten deg, kan det være nyttig å sitte sammen og gjøre en brainstorming på en liste over oppdateringer og spørsmål som kan argumentere med deres hjelpeteam. Oppmuntre dem til å skrive en liste som kan bære med deg alle & # 8217;.

Støtte overgangen til mellomskolen eller høyere

Din sønn beveger seg til en ny middelskole eller høyere skole? Ta hensyn til muligheten for å gjøre en avtale med en skoleadministrator før starten av skoleåret for å diskutere deres helsebehov.

Du må kanskje be om bolig for å sikre at barnet ditt kan:

 • Ta medisiner i løpet av skoletiden
 • Ta litt tid vekk fra leksjonene og få tilgang til A’privat område for å gjøre Airway Liberation Therapy
 • Gå ut av klassen når de trenger å delta på medisinske besøk
 • Gjenopprette forsinkelsen på leksjoner og oppgaver som er tapt på grunn av medisinske avtaler eller sykdom

Anser ideen om å spørre barnet ditt om å delta i møtet med deg, slik at han kan lære om sin skoleadministrator, utvikle personlige forsvarsfunksjoner og ha mulighet til å uttrykke sine preferanser for preferanser for preferanser for L & # 8217;.

Hjelpe dem med å forberede seg på college

Din sønn har til hensikt å delta på en profesjonell skole, et fellesskapshøyskole eller et universitet på 8217? Du kan hjelpe deg med å tenke på noen av forberedelsene som måtte gjøre.

Når det er på tide, oppfordre dem til å gjøre en avtale med deres hjelpeteam for å diskutere innkvartering som de måtte trenge på campus. Medlemmene av deres serviceteam kan hjelpe dem med å planlegge aspekter av deres studier og livssituasjon som kan kreve spesielle avtaler.

Hvis barnet ditt bestemmer seg for å be om overnatting i campus, må han gjøre en avtale med noen av hans skole for å diskutere sin tilstand og hans behov. Det er bedre å etablere en skriftlig avtale som viser eventuelle spesielle avtaler eller støtte som skolen vil gi.

Hvis de har tenkt å gå på skole i en annen by eller by, bør barnet ditt kontakte et FC-støtteteam i området slik at det kan få tilgang til lokal medisinsk støtte.

L & # 8217;

Finne en balanse mellom å støtte sønnen din og gi den plass til å vokse er viktig som en aldring. Det er viktig å instruere dem på deres tilstand og oppmuntre dem til å påta seg et økende ansvar for selvforvaltning, fortsetter å tilby dem en, medfølende hjelp. Barnets hjelpemiddelmedlemmer og andre helsepersonell kan hjelpe deg med å møte utfordringer underveis.