5 matoppskrifter for hjemmelagde barn med gulrøtter

Del på Pinterest

De første faste matene gir en flott mulighet til å få barnet ditt til en rekke smaker. Dette kan gjøre dem mer villige til å prøve nye ting, definitivt gi dem et variert og sunt kosthold.

Gulrøtter er naturlig søt og pasty, perfekt for barnets enkle gane. Dessuten er de rike på essensielle næringsstoffer og er enkle å bruke som matrediens for barndommen;.

Gulrøtter er veldig rike på vitamin A, som trengs for å støtte immunsystemet, så vel som hjertet, lunger og nyrer. Det støtter også øyehelsen, spesielt netthinnen, øyemembranen og den kåte. Barn under seks måneder trenger 400 mcg vitamin A per dag, mens barn mellom seks måneder og et år trenger 500 mcg om dagen.

For å lære mer: Fordi kroppen din elsker gulrøtter »

Gulrøtter er også en god kilde til andre vitaminer, som vitamin K, som bidrar til å koagulere riktig, og vitamin B6, som trengs for hud, hår, øyne og levers helse.

Jeg er en god kilde til fibre, hvorav barnet ditt kan trenge mer hvis du gir dem mange lave fibermatvarer som barnas frokostblandinger.

Når barn kan begynne å spise gulrøtter?

Barnet ditt kan begynne å spise gulrøtter om seks måneder, og alternativene er ubegrenset! Juryen er fortsatt ute hvis du skal kjøpe organisk. De American Academy of Pediatrics sier at det er viktig at barn spiser en rekke matvarer, enten organisk eller dyrket konvensjonelt, Selv om varsel at økologiske matvarer har lavere nivåer av plantevernmidler og narkotikaresistente bakterier.

Kokte gulrøtter

Kjøkken selv rå gulrøtter. Vask dem og skrell dem, så kok dem i vannet til de er ømme. Forsiktig knus den med en gaffel eller en vegetabilsk pass. Legg til litt & # 8216; vann for å få riktig konsistens for barnet ditt og voila!

Stekte gulrøtter

Du kan prøve å steke gulrøtter i stedet for å koke dem. Stekt grønnsaker utvikler en mer intens smak, som i dette enkle Stekt gulrotpuré oppskrift.

Kylling og gulrøtter

På grunn av deres sterke smak, er gulrøtter en god matdekning som barnet ditt ikke ellers ikke kan tastes. Dette glatt Kyllingpuré, eple og gulrot Serverer en’oz full av kylling. Dette vil gi barnet ditt 8 gram protein, nesten Komplett daglig krav For barn fra 7 til 12 måneder.

Gulrot kjøttboller

De fleste barn kan sitte alene innen 6 måneder og kan ta med tommelen og fingeren om 10 måneder. Det er da at du kan begynne å introdusere matvarer som barn kan holde alene. Disse gulrot kjøttboller Bli med i et helt næringsstoffmåltid i en håndfull mat. Salt er ikke nødvendig og la barnet spise mat uten salt, kan bidra til å etablere et lavt natriumdiett hele mitt liv.

Butternut Gresskar og gulrøtter

Her er A Puree oppskrift som kombinerer noen lett fordøyelige grønnsaker & # 8211; som gresskar og gulrøtter & # 8211; med en klype karri. Epler De er favorittene til barn og er en god kilde til vitamin C, som beskytter celler fra destruktive frie radikaler.

Hvordan finne en’gulrotallergi

Gulrotallergi er ikke vanlige. Men hvis sønnen din er allergisk til bjørk pollen eller artemisia pollen, kan det også være allergisk mot gulrøtter. Når du introduserer en ny mat til barnet ditt, bland det ikke med en annen ny mat og vent selv fra tre til fem dager for å se om en allergisk reaksjon utvikler seg. Vær oppmerksom på symptomer som oppkast og diaré, men også mer subtile tegn som kutane utbrudd. Du er spesielt forsiktig hvis du eller noen andre i familien din har en matallergi på 8217;.