5 komplikasjoner av autismen du burde vite

Autistisk spektrumforstyrrelser

Den autistiske spektrumforstyrrelsen (ASD) er en forstyrrelse av nevrologisk utvikling som begynner i de første årene av livet. I mange tilfeller er det ikke diagnostisert før 3 år.

L’ASD kan kompromittere kommunikasjonen og sosiale ferdigheter på ulike nivåer. Effektene avhenger av hvor autismen din faller inn i tyngdekraften. Kan variere fra mildt (Asperger syndrom) til grav. Folk med mild ASD er generelt fullt funksjonelle i sitt daglige liv og i samfunnet. De med mer alvorlige former for ASD kan be om omsorg og kontinuerlig støtte for livet.

L’ASD kan være vanskelig å møte alene. Dette gjelder for både pasienter og assistenter. L’ASD er ofte ledsaget av andre lidelser og problemer. Disse tilleggsforstyrrelsene og komplikasjonene kan legge til utfordringene i ledelsen av’ASD.

Asd komplikasjoner

Hvis du har ASD, kan du finne sensoriske problemer, kramper, psykiske lidelser eller andre komplikasjoner.

Sensoriske problemer

Hvis du har ASD, kan du være veldig følsom for sensoriske innganger. Noe så vanlig som sterke lyder eller intense lys kan forårsake betydelig følelsesmessig ubehag. Alternativt kan du ikke svare i det hele tatt til noen følelser, for eksempel ekstrem varme, kulde eller smerte.

Anfall

Kramper er vanlige blant personer med ASD. De starter ofte i barndommen eller L’ungdomsårene.

Psykiske helseproblemer

Å ha ASD setter deg i fare for depresjon, angst, impulsiv oppførsel og svinger D’humør.

Sinnslidelse

Mange mennesker med ASD har et visst nivå av psykisk nedsatt. Barn med skjøre X syndrom er mer sannsynlig å utvikle ASD. Dette syndromet er forårsaket av en defekt på en del av X-kromosomet. Det er en vanlig årsak til mental forringelse, særlig blant guttene.

Tumorer

Tuberosa sklerose er en sjelden sykdom som forårsaker veksten av godartede svulster i organene dine, inkludert hjernen. Koblingen mellom Tuberosa og ASD-sklerose er ikke klart. Imidlertid er ASD-priser mye høyere blant barn med tuberøs sklerose enn de uten tilstanden, rapporterer Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Andre komplikasjoner

Andre problemer som kan følge ASD inkluderer aggressivitet, uvanlige søvnvaner, uvanlige spisevaner og fordøyelsesproblemer.

Utfordringer for keepers

Hvis du tar vare på et barn eller en voksen med ASD, er det viktig å ta vare på deg selv også. Mange omsorgspersoner opplever stress og mangel på søvn. Dette kan føre til feil i omsorg. Ta vare på helsen din med god ernæring, hydrering, søvn og trening er viktig for deg så mye som for personen du tar vare på.

Be om hjelp til andre og godta det når du trenger det er også en viktig del av’hjelp. Hvis du finner det vanskelig å administrere assistanseforespørsler, snakk med legen din. De kan tilby strategier eller ressurser for å hjelpe deg med å takle.

Langsiktig prospekter

Med tidlig og tilstrekkelig behandling vokser mange barn med ASD å gjennomføre et uavhengig og produktivt liv. Tidlige intervensjonsprogrammer, medisiner for å hjelpe til med å håndtere symptomer og komplikasjoner og støtte miljøer kan fremme en lovende fremtid for personer med ASD.

Hvis du mistenker at du eller din sønn lider av ASD, snakk med legen din.