5 kjente personer med fibromyalgi

Berømte personer med fibromyalgi

Fibromyalgi er en smertefull tilstand med ukjente årsaker. Vanlige symptomer inkluderer:

  • utbredt smerte
  • stivhet
  • Fordøyelsesproblemer
  • hodepine
  • numb hender og føtter
  • tretthet og vanskeligheter med å sove
  • Angst og depresjon

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) anslår at ca 2% av amerikanske voksne har fibromyalgi. Det er også mer vanlig i middelaldrende kvinner, selv om årsakene til dette ikke er kjent.

Det er mange strange aspekter av fibromyalgi som krever oppmerksomhet for bedre å hjelpe folk med denne tilstanden. En liten prosentandel av befolkningen har blitt diagnostisert med fibromyalgi. Men det faktiske tallet kan være mye høyere enn tilfeller ikke diagnostisert.

Som andre sykdommer diskriminerer fibromyalgi ikke. Mer kjendis med tilstanden snakker mer enn noensinne. Finn ut hva de har å si om fibromyalgi.

Finn ut mer: Fibromyalgia er ekte eller forestilt? »

1. Morgan freeman

Morgan Freeman er en kjendis som synes å være overalt, enten de handlet i filmer, reciterer i animerte roller eller som forteller filmer. Videre er Freeman også en ærlig supporter av fibromyalgi bevissthet.

I A’intervju med SquadMagasin, Freeman diskuterte ikke å være mer i stand til å utføre visse aktiviteter, for eksempel seiling, på grunn av hans fibromyalgi. Likevel ønsket han at leserne visste at tilstanden ikke er helt mørk. Sa: «C’Det er et poeng for endringer som disse. Jeg må bytte til andre ting, til andre forestillinger om meg selv. Golf. Jobb igjen. Og jeg kan være glad nok, selv bare å gå på jorden. & # 8221; Livet stopper ikke på fibromyalgi og Freeman vil at andre skal kjenne hverandre.

2. Sinead O’Connor

Denne låtskriveren er ikke fremmed for kontroversiell og delikate temaer. Til tross for hans talent- og Grammy-rekord, i 2013 eller nr. 8217, sa Connor plutselig at han forlot musikkverdenen. Han tilskrev sin avgang til sterk smerte og tretthet på grunn av fibromyalgi. Alle’Connor ble sitert som sier at hans karriere i musikk var å klandre. «Det gjorde meg usynlig. Myrdet min sjel. Jeg vil aldri komme tilbake til musikk & # 8220; annonsert.

O’Connor har hatt sin del av helseproblemer, inkludert bipolar lidelse, PTSD og gjenoppretting fra A’hysterektomi. Etter å ha tatt en pause fra sin karriere, eller # 8217; Connor senere sa: & # 8220; Når du får noe som fibromyalgi er en gave, i virkeligheten, fordi du må revurdere livet ditt og # 8221;. Siden da O & # 8217, kom Connor tilbake til sin musikalske karriere.

3. Janeane Garofalo

Siden sin karriere har tatt av i årene & # 8216; 1990, lo Comedian Janeane Garofalo publikum av hans tørre sans for humor og kynisme. Mens Garofalo har dekket et bredt spekter av emner i løpet av årene, har hans helse nylig vært i sentrum av scenen. Det har ikke blitt allment nevnt i intervjuer eller andre mer formelle sammenhenger. Men snakk om hans fibromyalgi som en del av hans stående show. I 2009 fortalte han publikum: Jeg hadde ingen anelse om å være kronisk utilfredsstillende & # 8221; i referanse til sin nye behandling med antidepressiva.

Andre kjendiser har vist at det er viktig å opprettholde et positivt perspektiv når det gjelder fibromyalgi. Og som en Garofalo demonstrerer, kan det også være nyttig å le på hver gang.

Tilleggsinformasjon: Hvordan fibromyalgi påvirker kvinner? »

4. Jo gjest

Jo gjest er en britisk modell som måtte forlate sin karriere på grunn av alvorlige symptomer på fibromyalgi. I en artikkel i 2008 publisert på Daglig post, Gjest var ganske ærlig på hvordan fibromyalgi har forandret sitt liv. «All’Jeg begynte å tenke på at det var bare et virus, men det stoppet ikke. Jeg reiste meg og jeg var syk hele morgenen, og jeg måtte tilbringe ettermiddagen i sengen & # 8220; han husket. Alle’Start, gjestdelen var ikke i stand til å forstå hva C’Det var galt med henne. [8220; når du går ut fra # 8217; sykehus og du blir fortalt at det er alt normalt, bør du være glad, men jeg vil ikke at jeg skal bli fortalt at det er alt vanlig & # 8211; Jeg vil bare fortelle meg hva C’Det er galt med meg & # 8221; sa.

Siden 2008 har større bevissthet forlatt stedet for tidligere behandlingsintervensjoner som hjelper folk med fibromyalgi til å ha en bedre livskvalitet. Imidlertid kan omfanget av den mystiske tilstanden virkelig endre karrieren din, som i tilfelle av gjest.

5. Rosie Hamlin

Rosie Hamlin, den avdøde sanger av Rosie og originalene, ble elsket for sine musikalske talenter og for sin emballasje i # 8217; håndtere fibromyalgi. I A’intervju med Magazine Fibromyalgia Aware, Hamlin diskuterte sin kamp med tilstanden. Har utmattet sin evne til å utføre normale daglige aktiviteter. Han sa: Jeg har alltid vært ekstremt energisk og veldig, veldig opptatt og # 8230; Det tok meg et par D’år å håndtere fibromyalgi, og jeg må revurdere livet mitt, omorganisere meg og innse det & # 8211; Bare jeg må innse at jeg er så begrenset nå. Jeg liker ikke det, men jeg må møte det. & # 8221;

Hamlin har gått fra et utmattende program i sin musikalske karriere til en fokusert på maleri og bevissthet om fibromyalgi. Det var fortsatt aktivt til hans død i # 8217; april 2017, ALLE «8217; alder på 71 år.

Snakk og handle

Fibromyalgi er veldig ekte for de som lider av kronisk og utbredt symptomer. Det er viktig å fortsette å jobbe med ditt medisinske team. Hvis en behandlingsmetode ikke virker, ikke gi opp: leter etter nye terapier kan gjøre en forskjell. Det er også viktig å innse at du ikke er alene. Søk etter støtte for andre personer med fibromyalgi kan hjelpe.

Finn ut mer: De beste bloggene på Fibromyalgia Dell’år »