5 Husholdningsartikler for tonsillitt: Behandling og lettelse

Beskrivelse

Tonsillitt er en tilstand som oppstår når mandlene er smittet. Det kan skyldes både bakterier og virus infeksjoner. Tonsillitt kan føre til symptomer som:

 • Hovne eller betente mandler
 • sår hals
 • smerte under svelging
 • feber
 • hes stemme
 • dårlig ånde
 • Mal d’ører

Virale infeksjoner som forårsaker tonsillitt passere alene. Bakterielle infeksjoner kan be om antibiotika. Behandling kan også fokusere på # 8217; lindre symptomene på tonsillitt, for eksempel bruk av fans som ibuprofen for å lindre betennelsen og smerten.

Det er mange hjemmemedisiner som effektivt kan behandle eller redusere symptomene på tonsillitt.

1. Gargarisms med saltet vann

Gargars og skyll med varmt saltet vann Bidrar til å berolige ondt i halsen og smerte forårsaket av tonsillitt. Det kan også redusere betennelse og kan til og med hjelpe til med å behandle infeksjoner.

Bland om ½ teskje salt i ca 4 gram varmt vann. Bland til saltet har smeltet. Gjør gurgle og skyv munnen i flere sekunder, og spytt det ut. Du kan skylles med normalt vann.

2. Lakrisputer

Padsene kan bidra til å berolige halsen, men de er ikke alle de samme. Noen pads inneholder ingredienser med naturlige anti-inflammatoriske egenskaper eller ingredienser som kan berolige smerte selv. Pastilles som inneholder lakris som ingrediens kan ha Sterke antiinflammatoriske fordeler, Beroliger både ubehag og hevelse av mandler og hals.

Pads bør ikke gis til små barn på grunn av risikoen for kvelning. I stedet er Gorge Sprays ofte et mye bedre valg for barna i denne alderen. Hvis du ikke er sikker, ring barnelege.

Du kan kjøpe lakrisputer på Amazon.

3. Varm te med rå honning

Varm drikke som te kan bidra til å redusere ubehag som kan oppstå på grunn av tonsillitt. Rå honning, ofte lagt til te, ja Sterke antibakterielle egenskaperog kan bidra til å behandle infeksjonene som forårsaker tonsillitt.

Drikk varm te i stedet for varmt og legg til honning til det smelter. Noen te kan styrke fordelene med dette hjemmet. Ingefærte, For eksempel er det en kraftig antiinflammatorisk, så COM’er fennikelte, som kan bidra til å redusere betennelse og ubehag.

4. Icicles og isflak

Kulden kan være svært effektiv i behandling av smerte, Betennelse og hevelse som ofte følger med tonsillitt. Icicles, Iced Drinks som Icee og Frosne matvarer som iskrem kan være spesielt nyttig for små barn som ikke kan bruke andre hjemmets rettsmidler trygt. Største barn og voksne kan også suge isbjelker.

5. Luftfuktere

Luftfuktere kan bidra til å lindre sår hals hvis luften er tørr eller hvis du har en tørr munn på grunn av tonsillitt. L’tørr luft kan irritere halsen og luftfuktere kan hjelpe beroligende ubehag i halsen og mandlene ved å tilsette fuktighet i # 8217;. Kald tåke luftfuktere De er mer nyttige, spesielt når virus er årsaken til tonsillitt.

Hold på L’luftfukter etter behov, spesielt når du sover om natten, til tonsillitt forsvinner. Hvis du ikke har en luftfukter og du vil ha en rask lettelse, kan selv sitter i et rom fullt av dusjdamp gi fuktighet som kan redusere symptomene.

Du kan kjøpe luftfuktere på Amazon.

Når du skal se legen din

Noen symptomer indikerer at du kanskje trenger å konsultere legen din for behandling. Noen typer bakterielle infeksjoner som kan treffe mandler, som Streptococcus, krever antibiotika på resept behandling.

Du bør gjøre en avtale for å se legen din dersom en kombinasjon av følgende symptomer oppstår:

 • feber
 • Vedvarende eller irriterende sår hals som ikke forsvinner innen 24-48 timer
 • smertefulle eller vanskeligheter med å svelge å svelge
 • utmattelse
 • Pigleria hos nyfødte og små barn
 • Svelgede lymfeknuter

Disse symptomene kan indikere en [8217; bakteriell infeksjon som krever antibiotika.

Utsikter og gjenoppretting

Mange tilfeller av tonsillitt er løst raskt. Tonsillitt forårsaket av virus løser vanligvis innen 7-10 dager etter hvile og mange væsker. Bakteriell tonsillitt kan ta omtrent en uke å forlate, selv om mange begynner å føle seg bedre om en dag etter å ha tatt antibiotika.

Enten du mottar en reseptbelagte behandling, eller at du begrenser deg til hjemmemedisiner, drikker du mange væsker og hviler mye for å hjelpe kroppen din til å gjenopprette.

I sjeldne og alvorlige tilfeller kan en tonsillektomi (eller kirurgisk fjerning av mandler) brukes til å behandle tilbakevendende og vedvarende tilfeller av tonsillitt. Dette er typisk en poliklinisk prosedyre. Mange mennesker, barn og voksne vil forårsake helt fjorten dager.