5 grunner til å vurdere overgangen til en organisk RX for psoriasis

Psoriasis behandling er ikke en gyldig tilnærming for alle. Hvis målet ditt er den totale eliminering av din psoriasis, vil du sannsynligvis måtte prøve mange forskjellige behandlinger før du finner det som fungerer best for deg.

Overgangen til et biologisk middel for psoriasis kan være det neste trinnet. Her er fem grunner til at du bør vurdere å passere til en biologisk, sammen med noen tips om hvordan du skal overvinne noen nøling du kan ha hensyn til passasjen.

1. Tradisjonelle behandlinger virker ikke

Tradisjonelle behandlingsalternativer for psoriasis inkluderer aktuelle kremer, kortikosteroider, ciklosporin, retinoider, metotrexat og fototerapi. Personer med mild til moderat psoriasis kan vanligvis klare sin sykdom med aktuelle behandlinger. Men disse behandlingene virker ofte ikke godt nok for de med moderat til alvorlige tilfeller. Noen behandlinger kan også miste effektivitet over tid.

Hvis du lider av moderat til alvorlig psoriasis og ditt nåværende behandlingsregime virker ikke, er det på tide å begynne å vurdere en biologisk. De American Academy of Dermatology antyder å ta et biologisk middel hvis du lider av moderat til alvorlig psoriasis som ikke har forbedret seg med mer tradisjonelle systemiske midler, eller hvis disse behandlingene ikke kan tolereres på grunn av bivirkninger.

2. Din psoriasis er & # 8220; mild & # 8221; men det bryr deg virkelig

Selv om organiske stoffer generelt er reservert for de som lider av moderat til alvorlig psoriasis, kan de være et alternativ hvis psoriasisen påvirker livskvaliteten.

Selv om din psoriasis anses mild, kan du ha smertefulle plaketter på fuglens plante, på håndflatene, på ansiktet eller på kjønnsorganene. Smerte kan hindre deg i å utføre normale aktiviteter. I disse tilfellene kan overgangen til en biologisk være berettiget.

3. Jeg vil helst ta mindre doser

Mange behandlinger for psoriasis må tas hver dag for å være effektiv. Det kan være vanskelig å huske å ta medisiner i tide, spesielt hvis du er opptatt eller reiser ofte. Organiske stoffer, D’annen del, antas generelt sjeldnere.

Noen biologiske stoffer må injiseres en gang i uken, men andre som Ustekinumab (Stelara) må injiseres bare en gang hver 12. uke etter de to første innledende dosene.

Du kan også gi deg mest organiske stoffer hjemme etter å ha blitt trent av en lege.

4. Din nåværende terapi forårsaker bivirkninger

Behandlinger for psoriasis som cyklosporin, kortikosteroider og metotrexato er kjent for å forårsake bivirkninger som munnsår, kvalme, magesykdommer og til og med hudkreft.

Biologene jobber mer selektivt enn andre behandlinger for psoriasis. De retter seg mot bestemte proteiner i immunsystemet som har vist seg å være forbundet med psoriasis. Av denne grunn har de færre bivirkninger enn mindre målrettede behandlinger.

Den biologiske kan fortsatt forårsake bivirkninger, men pleier å være mindre alvorlige. De vanligste bivirkningene er lavere irritasjon, rødhet, smerte eller en reaksjon i injeksjonsstedet. C’Det er også en litt høyere risiko for alvorlige infeksjoner.

A’En annen mulighet er å ta en kombinasjon av din nåværende terapi sammen med en organisk. Kombinere behandlinger, kan du forbedre effekten av behandlingen og senke dosen. Dette bidrar til å redusere bivirkningene. Certizumab Pegol (Cimzia), Etanercept (Enbrel), Adalimumab (Humira) og infliximab (Remicade) har vist seg å være trygge og effektive hvis det tas med metotrexat.

5. Du har en ny forsikring

De biologiske er dyre. De fleste koster mer enn $ 20.000 alle’år. Ikke alle forsikringsplaner vil dekke nok av kostnader.

Hvis du nylig har endret forsikringen, må du sjekke hvordan det nye forsikringsselskapet dekker økologiske produkter. Dine levende utgifter kan bli betydelig redusert med det nye forsikringsselskapet, noe som gjør det lettere for deg å ha råd til organisk terapi.

Forslag til å overvinne din tøven

Biologene er ikke nye. Den første organiske for psoriasis ble godkjent i 2003. I løpet av de siste to tiårene har forskerne samlet en fin PO & # 8216; tester for å støtte deres sikkerhet og effektivitet.

Du kan være motvillig til å snakke med din biologiske medisin lege fordi du hørte dem var narkotika & # 8220; sterkere & # 8221;. Eller kanskje du er bekymret for at de er for dyre. Mens det er sant at organisk regnes som en aggressivt behandlingsalternativ og har en høy pris, er de mer målrettede stoffer, noe som betyr at de fungerer veldig bra. De kan også ha færre bivirkninger enn andre behandlinger for psoriasis.

Du bør imidlertid ikke ta en biologisk hvis:

 • Ditt immunsystem er betydelig kompromittert
 • Du har en aktiv infeksjon på 8217
 • Nylig mottatt en levende vaksine som L’Herpes Zoster, L’Mmr (Measles, Mathetitt og Rubella) eller influensa tåke tåke
 • Du er gravid eller ammer (selv om organiske stoffer fortsatt kan foreskrives hvis C & # 8217, det er en klar medisinsk nødvendighet)

Hvis du ikke kan komme over din frykt for nåler for å ta en biologisk, spør legen din en ny behandling for psoriasis kjent som apremilast (Otezla). Otezla er tatt som en pille to ganger om dagen. Det anses ikke som en biologisk. Snarere er det i en ny klasse med rusmidler kjent som PDE4-hemmere. Otezla er godkjent av FDA for behandling av moderat til alvorlig plate psoriasis når fototerapi eller systemisk terapi er hensiktsmessig.

Velg en biologisk for psoriasis

Nå er det 11 organiske stoffer på markedet for å behandle psoriasis:

 • Infliximab (Remicade)
 • Adalimumab (Humira)
 • Etanercept (Enbrel)
 • Ustekinumab (Stelara)
 • Ixekizumab (Taltz)
 • Secuinumab (Cosentyx)
 • Guselkumab (tremfya)
 • Brodalumab (Siliq)
 • Certolizumab Pegol (Cimzia)
 • Tildrakizumab (Ilumya)
 • Risankizumab (Skyrizi)

Du må samarbeide med ditt forsikringsselskap for å finne ut hvilke biologiske stoffer som er dekket av planen din. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme hvilken som kan fungere best for din spesielle situasjon.

Den biologiske eksisterer i flere tiår og forskning fortsetter å ekspandere. Flere behandlingsalternativer er sannsynligvis tilgjengelige i nær fremtid.

Endring av behandlinger for psoriasis er en vanlig og akseptert praksis. Nå kan det være en god tid å begynne å tenke på organisk terapi. Selvfølgelig bør beslutningen om å starte organisk behandling for psoriasis tas sammen med legen.