5 filmer og dokumentarfilmer på hiv og aids som gjør det bra

Måten The’Hiv og L’hjelpemidler er representert og diskutert av media har endret seg mye i de siste tiårene. Det var bare i 1981 & # 8211; mindre enn 40 år siden & # 8211; at New York Times publiserte en artikkel som ble kjent kjent som & # 8220;Homofil kreft& # 8220; historie.

I dag har vi mye mer kunnskap om HIV og L’AIDS, samt effektive behandlinger. Langs veien har styremedlemmene laget kunst og dokumentert livets virkelighet og erfaringer med hiv og # 8217; AIDS. Disse historiene har gjort mer enn å berøre hjertet av folk. Sensibilisert og fremhevet det menneskelige ansiktet til epidemien.

Mange av disse historiene fokuserer hovedsakelig på homofile menns liv. Her gir jeg et grundigere titt på fem filmer og dokumentarfilmer som klarer å beskrive erfaringene fra homofile menn i # 8217; epidemien.

Tidlig bevissthet

Mer enn 5000 mennesker hadde dødd for komplikasjoner knyttet til USA da & # 8220; en tidlig frost & # 8221; Var på bølgen l’11. november 1985. L’skuespilleren Rock Hudson døde måneden før, etter å ha blitt den første kjente personen for å gjøre ham til tilstanden til # 8217; HIV All’Start av sommeren;. L’HIV hadde blitt identifisert som årsaken til # 8217; AIDS L’år før. Og siden hans godkjenning til 1985-begynnelsen, hadde en test for antistoffer mot HIV begynt å la folk få vite hvem som hadde det og hvem som ikke gjør det.

Dramaet som er opprettet for fjernsyn, har tiltrukket et større tv-publikum på mandagskvelden. Han vant tre av de 14 nominasjonene til Emmy Awards mottatt. Men han mistet en halv million dollar fordi annonsørene var skeptiske om sponsoraten til en film på # 8217; HIV-AIDS.

I «en tidlig frost», Aidan Quinn & # 8211; frisk av sin rolle som hovedperson i «desperat som søker Susan» & # 8211; Tolke den ambisiøse advokaten av Chicago Michael Pierson, ivrig etter å bli medlem av hans studio. Det er like ivrig etter å skjule sitt forhold til Lover Peter (DW Moffett).

Hoste skudd vi føler for første gang, mens Michael sitter på det store pianoet til sin mor forverres. Til slutt kollapser den under arbeidet over tid på advokatfirmaet. Han er på sykehus for første gang.

& # 8220; AIDS? Du forteller meg at jeg har # 8217; hjelpemidler? & # 8221; sier Michael til legen hans, forvirret og indignert etter å ha trodd han var beskyttet. Som mange mennesker forstår han fortsatt ikke jeg kontraherte HIV-år før.

Legen sikrer Michael som ikke er en sykdom & # 8220; homofil & # 8221;. & # 8220; det har aldri vært og # 8221;, sier legen. Gay menn var de første til å skaffe det i dette landet, men det var andre: hemofilier, intravenøse rusmisbrukere, og stopper ikke her & # 8221;.

Utover det store håret og jakker fra de brede skuldrene i årene og nr. 8216; 1980, portrett av en homofil mann med hjelpemidler i & # 8220; en tidlig frost og # 8221; treffer hjemme. Mer enn tre tiår senere kan folk fortsatt identifisere med sitt dilemma. Han trenger å gi sin forstadsfamilie to nyheter samtidig: de er homofile, og jeg har’hjelpemidler & # 8221;.

L’personlig innvirkning av en folkehelse krise

Utforske # 8217; # 8217; HIV og # 8217; AIDS på intimt og personlig nivå, & # 8220; en tidlig frost og # 8221; Han etablerte rytmen for de andre filmene som fulgte.

I 1989, for eksempel, & # 8220; Longtime Companion & # 8221; Det var den første storskala filmen fokusert på folks erfaringer med hiv og aids. Navnet på filmen kommer fra begrepet som brukes av New York Times i årene, for å beskrive partneren til det samme kjønn av noen som døde for en sykdom relatert til # 8217; AIDS. Historien starter faktisk 3. juli 1981, da New York Times publiserte sin artikkel om & # 8220; Burst & # 8221; en Sjeldne kreft I det homofile samfunnet.

Gjennom en serie scener merket med datoen, opplever vi det ødeleggende budsjettet som de ukontrollerte sykdommene i hiv og aids har på forskjellige menn og deres vennekrets. Betingelsene og symptomene vi ser inkluderer tap av blærekontroll, kramper, lungebetennelse, toxoplasmose og demens, blant annet.

Den berømte siste scenen på & # 8220; Longtime Companion & # 8221; Det har blitt en slags felles bønn for mange av oss. Tre av tegnene går sammen langs stranden i Fire Island, og husker en tid før’AIDS, lurer på å finne en kur. I en kort sannsynlighet av fantasi er de omgitt, som et himmelsk besøk, fra deres kjære venner og kjære og # 8211; De løper, ler, live & # 8211; som for raskt forsvinner igjen.

Ser tilbake

Fremgang i terapi har gjort det mulig å leve et langt og sunt liv med HIV, uten progresjon mot L’AIDS og dets relaterte komplikasjoner. Men de siste filmene klargjør psykologiske sår for å leve i mange år med en svært stigmatisert sykdom. For mange kan de sårene være dypt opp til beinene og kan også undergrave de som klarte å overleve så lenge.

Intervjuer med fire homofile menn & # 8211; The Councilor of Shanti og Wolf, L’Politisk aktivist Paul Boneberg, L’HIV-positiv kunstner Daniel Goldstein, danser-blomsterhandler Guy Clark & ​​# 8211; og l’heteroseksuell sykepleier Eileen Glutzer bærer krisen på # 8217; HIV til San Francisco i et levende liv og husket i 2011-dokumentarfilmen & # 8220; Vi var her.& # 8221; Filmen ble forhåndsviset på Sundance Film Festival og vant flere priser som en dokumentar Dell’år.

[8220; når jeg snakker med Young & # 8221; sier Goldstein i filmen, & # 8220; si & # 8216; det var?& # 8217; L’Det eneste jeg kan sammenligne det er en krigszone, men de fleste av oss har aldri bodd i en krigszone. Du visste aldri hva bomben ville ha gjort. & # 8220;

For homofile samfunnsaktivister som Boneberg, den første direktøren for den første protestgruppen mot verden, Mobilisering mot AIDS, var krigen på to fronter på samme tid. De kjempet for ressurser for å møte hiv-hjelpene selv om de motsatte seg den voksende fiendtligheten mot homofile menn. Gutter som meg og # 8221; de er plutselig i denne gruppen tvunget til å håndtere denne utrolige omstendighetene til et samfunn som, foruten å bli hatet og under angrep, er nå tvunget av alene for å prøve å prøve Forstå hvordan du skal håndtere denne ekstraordinære medisinske katastrofen. & # 8220;

Protestgruppen mot de mest berømte hjelpemidler i verden

Dokumentarkandidaten Alle’Oscar «Hvordan overleve en pest» Tilbyr en titt bak kulissene på de ukentlige møtene til Act Up-New York og de viktigste protesterene. Start med den første protesten, i Wall Street, i mars 1987, etter at AZT har blitt det første stoffet godkjent av FDA for behandling av # 8217; HIV. Inntil det øyeblikket var det også det dyreste stoffet noensinne, med en kostnad på 10.000 dollar alle’år.

Kanskje det mest dramatiske øyeblikket i filmen er gruppen drept seg selv fra # 8217; aktivist Larry Kramer under en av hans møter. & # 8220; ACC UP har blitt oppdaget av en gal Fringe & # 8221; sier. «Ingen er D & # 8217, enighet med ingenting, alt vi kan gjøre er å sette i feltet et par hundrevis av mennesker på en demonstrasjon. Dette vil ikke være oppmerksom på noen. Ikke før vi har millioner der ute. Vi kan ikke gjøre det. Alt vi gjør er å ta hverandre og skrike mot oss. Jeg forteller deg det samme jeg sa i 1981 da C & # 8217 var 41 tilfeller: til vi satte sammen våre handlinger, vi alle, vi er som Dead & # 8220;.

Disse ordene kan virke skremmende, men de er også motiverende. Faced med motgang og sykdom, kan folk vise utrolig styrke. Det nest mest kjente medlemmet av ACT OP, Peter Staley, reflekterer på dette mot slutten av filmen. Sier: «» 8220; bli truet med utryddelse og ikke legg deg ned, men i stedet stå opp og kjempe mot hvilken måten vi tok vare på oss selv og en av andre, godheten som vi viste, l’Humanity vi viste i verden, er ganske enkelt fantastisk, bare fantastisk & # 8220;.

De langsiktige overlevende viser veien å følge

Den samme typen overraskende gjenvinningskapasiteten vises i homofile menn som er skissert i «Siste menn som står», 2016-dokumentaren produsert av San Francisco Chronicle. Filmen fokuserer på erfaringene fra Survivors ALLE’HIV Long Term i San Francisco. Dette er menn som likte med viruset langt utover & # 8220; utløpsdatoer & # 8221; planlagt år siden basert på medisinsk kunnskap om tid.

I den fantastiske innstillingen i San Francisco, er filmen intertwines observasjoner av åtte menn og en sykepleier om å ta vare på mennesker som lider av HIV til San Francisco General Hospital fra # 8217; begynnelsen av & # 8217;.

Som filmene i årene og # 8216; 1980, & # 8220; sist menn står & # 8221; minner oss om at en stor epidemi som HIV-AIDS & # 8211 UNAIDS rapporterer et estimat 76.1 million Menn og kvinner har kontraktet HIV fra de første tilfellene som er rapportert i 1981 & # 8211; Det er fortsatt om enkelte historier. De beste historiene, som for eksempel filmen, minner oss om at livet generelt er redusert til historiene, forteller vi om hva våre erfaringer, og i noen tilfeller, lidelse, & # 8220; gjennomsnittlig & # 8221;.

Fordi & # 8220; Siste menn stående & # 8221; feire menneskeheten til hans fag og # 8211; Deres bekymringer, frykt, håp og glede & # 8211; Hans melding er universell. Ganimede, en sentral figur i dokumentarfilmen, gir en melding om visdom opptjent hardt som kan dra nytte av alle som er villige til å lytte til det.

«Jeg vil egentlig ikke snakke om traumer og smerten jeg bodde,» sier han, «delvis fordi mange mennesker ikke vil høre på ham, delvis fordi det er så vondt. Det er viktig at historien fortsetter, men vi må ikke lide gjennom historien. Vi ønsker å frigjøre det traumer og gå videre til livet. Så selv om jeg vil at historien ikke er glemt, vil jeg ikke at det skal være historien som styrer livet vårt. Historien om motstandskraft, glede, lykke til å overleve, å trives, for å lære hva som er viktig og verdifullt i livet & # 8211; Dette er hva jeg vil leve & # 8220;.

Den langvarige medisinske og helsejournalisten John-Manuel Andriote er forfatteren av seier utsatt: hvordan AIDS endret homofil liv i Amerika. Hans nyeste bok er Stonewall Sterk: Gay Men’S Heroic Fight for-robust, god helse og et sterkt samfunn. Andriote skriver bloggen & # 8220; Stonewall Strong & # 8221; På motstandskraft for psykologi i dag.