5 faser av Parkinson

COS’Parkinsons sykdom er?

Parkinsons sykdom (Parkinsonism) er preget av tilstedeværelsen av noen gjenkjennelige symptomer. Disse inkluderer ukontrollable tremor eller tremor, mangel på koordinering og taleproblemer. Imidlertid varierer symptomene og kan bli verre med sykdomsfremgangen.

De viktigste symptomene på Parkinson inkluderer:

 • Tremors og ukontrollable tremor
 • redusert bevegelse (Bradicinesia)
 • Balansere vanskeligheter og eventuelle problemer som står
 • Stivhet av lemmer

Mange leger som diagnostiserer denne hjerneforstyrrelsen, stole på evalueringsstigen til Hoehn og Yahr for å klassifisere alvorlighetsgraden av symptomene. Skalaen er delt inn i fem faser basert på sykdomsprogresjonen. De fem fasene hjelper leger som vurderer i hvilken grad sykdommen er avansert.

1. stadie

Stadion 1 er den minste form i Parkinson. På dette stadiet kan det være symptomer, men de er ikke seriøse nok til å forstyrre daglige aktiviteter og den generelle livsstilen. Faktisk er symptomene så minimal på dette stadiet at de ofte går tapt. Imidlertid kan familie og venner legge merke til endringer i stillingen, gå eller ansiktsuttrykk.

Et tydelig symptom på Parkinson på Stadium 1 er at tremor og andre bevegelsesproblemer generelt er eksklusive til den ene siden av kroppen. Foreskrevne stoffer kan fungere effektivt for å minimere og redusere symptomene på dette stadiet.

Fase 2

Fase 2 regnes som en moderat form for Parkinson, og symptomene er mye mer tydelige enn de som er erfarne i scenen 1. Stivhet, tremor og tremor kan være tydeligere og endringer kan forekomme i ansiktsuttrykk.

Mens muskelstivhet strekker seg gjennomføringen av aktiviteten, kompromitterer fasen 2 ikke balansen;. Vanskelighetene å gå kan utvikle eller øke og holdningen av personen kan begynne å endre seg.

Folk på dette stadiet advarsel symptomer på begge sider av kroppen (selv om den ene siden bare kan bli rammet i minimum) og noen ganger har de problemer med å snakke.

De fleste med Parkinson i Stadio 2 kan fortsatt leve alene, selv om det kan finne ut at enkelte aktiviteter tar lengre tid å bli fullført. Progresjon fra fase 1 til fase 2 kan ta måneder eller til og med år. Og ikke C’Det er måte å forutsi individuell progresjon.

Fase 3

Fase 3 er den sentrale fasen av Parkinson og markerer et viktig vendepunkt i sykdomsprogresjonen. Mange av symptomene er de samme som fase 2. Men nå er det mer sannsynlig å forekomme et tap av balanse og en reduksjon i refleksjoner. Dine bevegelser blir mer linser. Dette er grunnen til at fossen blir mer vanlig i fase 3.

Parkinsons sykdom påvirker betydelig daglige aktiviteter på dette stadiet, men folk er fortsatt i stand til å fullføre dem. Narkotika kombinert med ergoterapi kan bidra til å redusere symptomene.

Fase 4

L’Uavhengighet skiller folk med Parkinson i stadion 3 fra de med fase 4. I fase 4 kan du stå uten hjelp. Men bevegelsen kan be om en walker eller en annen type assistanse enhet.

Mange mennesker er ikke i stand til å leve alene på dette stadiet av Parkinson på grunn av den betydelige reduksjonen i bevegelser og reaksjonstider. Bor alene i trinn 4 eller senere kan gjøre mange daglige aktiviteter umulig og kan være ekstremt farlig.

Fase 5

Fase 5 er den mest avanserte fasen av Parkinsons sykdom. Den avanserte stivheten til bena kan også forårsake frysende stående, noe som gjør det umulig å stå eller gå. Folk på dette stadiet krever rullestoler og ofte er jeg ikke i stand til å stå opp av solen uten å falle. Xnumx timer assistanse på xnumx er nødvendig for å unngå fall.

Opptil 30% av befolkningen på stadion 4 og 5 opplever forvirring, hallusinasjoner og vrangforestillinger. Hallusinasjoner oppstår når du ser ting som ikke er der. Skuffelser skje når du tror ting som ikke er sanne, selv når du har blitt presentert for deg at din overbevisning er feil. Selv demens er vanlig, som påvirker opptil 75% av personer med Parkinson. Bivirkninger av narkotika i disse påfølgende faser Det kan ofte overvinne fordelene.

Alternativt evalueringssystem

En klage om Hoehn og Yahr klassifiseringssystemet er at det fokuserer utelukkende på bevegelsessymptomer. Det finnes andre typer symptomer forbundet med Parkinsons sykdom, som for eksempel intellektuell underskudd.

Av denne grunn kan mange leger også bruke filen Unified Parkinsons sykdom evalueringsskala. Det tillater dem å evaluere kognitive vanskeligheter som kan kompromittere daglige aktiviteter og # 8217; behandlingseffektivitet.

Denne skalaen er mye mer komplisert, men det er også mer komplett. Tillater leger å vurdere et fyldigere bilde som undersøker hele tilstanden til helsen til personen i stedet for bare motorsymptomer.

Ikke-motorer symptomer

Parkinsons progresjon av sykdom er mer vanlig evaluert av bevegelsessymptomer som muskelstivhet og tremor. Imidlertid er ikke-motorer symptomer også vanlige. Noen mennesker vil utvikle disse symptomene før de utvikler Parkinson, og andre vil utvikle dem senere. Overalt fra 8017 80 til 90 prosent av personer med Parkinsons sykdom vil også oppleve ikke-motorer symptomer.

Ikke-motorer symptomer inkluderer:

 • Kognitive endringer, for eksempel vanskeligheter med minne eller planlegging eller nedgang i tanken
 • Forstyrrelser i’humør som angst og depresjon
 • søvnforstyrrelser som søvnløshet
 • utmattelse
 • forstoppelse
 • Visjonsproblemer
 • Språk og svelging problemer
 • Vanskeligheter med l’lukt

Ikke-motorer symptomer kan kreve ytterligere behandling i mange mennesker. Disse symptomene kan utvikle seg med sykdomsfremgangen.

Parkinsons sykdom er dødelig?

Parkinsons samme sykdom forårsaker ikke døden. Imidlertid kan symptomene relatert til Parkinson være dødelig. For eksempel kan skader som oppstår på grunn av fall eller problemer forbundet med demens, være dødelig.

Noen mennesker med Parkinson har problemer med å svelge. Dette kan føre til aspirasjon lungebetennelse. Denne tilstanden er forårsaket av’innånding av mat eller andre fremmedlegemer i lungene.

Hva kan du gjøre

Fra og med 2017 er det ingen endelig omsorg for Parkinsons sykdom. Videre er det ingen definert notat årsak. Det er sannsynligvis på grunn av en kombinasjon av følsomhet for en individuell og miljøfaktorer. De fleste tilfeller av Parkinsons sykdom oppstår uten genetisk bånd. Alene 10 prosent av menneskene med Parkinson Referer til å ha et familiemedlem med sykdommen. Mange toksiner mistenkes og har blitt studert, men ingen enkelt substans kan være pålitelig forbundet med Parkinson. Imidlertid er forskningen pågått. Det anslås det Tvilling av menn har sykdommen sammenlignet med kvinner.

Til slutt kan forståelsen av motoren og ikke-motorsymptomene på Parkinson kreve tidlig diagnose og derfor en tidlig behandling. Dette kan forbedre livskvaliteten.

Å vite at dine egne lokale risikofaktorer kan hjelpe deg med å oppdage symptomer i de første fasene. Husk at ikke alle mennesker utvikler seg mot de mest alvorlige faser av Parkinson. Sykdommen kan variere sterkt fra individ til individ.

Helter av Parkinsons sykdom