5 DPO: De første symptomene på graviditet

Del på Pinterest

Introduksjon

Når du prøver å bli gravid og dø av ønsket om å se at signere mer eller de to rosa linjene på graviditetstesten hjemme, kan det være vanskelig å vente. Du kan også finne deg selv å bli overfølsom for hver liten forandring i kroppen din.

Kanskje det virker som om at brystet ditt er tyngre i dag, eller at du er mer sliten enn vanlig. Dessuten dør du av ønsket om noe salt. Det kan være et tegn?

Du kan si om du er gravid fem dager etter eggløsningen (DPO)? La oss gi en’se på de første tegnene på graviditet, i tillegg til den beste tiden å ta en graviditetstest for det mest nøyaktige svaret.

Når de første tegn på graviditet vises?

Du kan begynne å merke de første symptomene på graviditet i de første ukene etter unnfangelsen. Mens en savnet periode er det viktigste tegnet, er det også andre symptomer på graviditet.

Disse inkluderer:

Det er andre symptomer ALLE’Begynnelsen av graviditeten som kan overraske deg, for eksempel kramper, blødning og mer.

Krampe

Noen kvinner kan legge merke til små kramper, som ligner på lys menstruasjonskramper. Ofte kan dette være et resultat av mange endringer som finner sted i # 8217; livmor når det implanterte egget begynner å utvikle seg.

Humørsvingninger

Med tilstrømningen av graviditetshormoner i de første ukene, føler noen kvinner veldig emosjonelle.

blødning

Mange gravide kvinner opplever en slags spotting, brunette sekresjon eller blødning All’begynnelsen av graviditeten.

Det kan være mange forskjellige grunner for dette, inkludert cervical irritasjon, infeksjon, planteblødning, ektopisk graviditet og trussel om spontan abort.

Blødning All’Start av første kvartal er vanlig og forekommer i 15 prosent 25 Gravide og vanligvis ikke indikerer et alvorlig problem. Blødningen senere under graviditeten kan indikere noe mer alvorlig.

Forstoppelse

Med hormonelle endringer kan fordøyelsesfunksjonsavbrudd forekomme, og dette kan føre til forstoppelse.

Svimmelhet

Det er vanlig å føle imponerende eller svimmelhet, spesielt etter å ha steget fra en tilbaketrukket posisjon. Denne følelsen kommer fra dilaterte blodkar, en sikkerhetseffekt av graviditet, som påvirker blodtrykket.

Høy kroppstemperatur

En av de første ledetråder om graviditet kan være den basale kroppstemperaturen. Dette er temperaturen når du våkner om morgenen.

Fruktbarhet og eggløsninger kan påvirke basal kroppstemperaturen, noe som fører til svingninger. Men noen kvinner ovulano uten endringer i basal kroppstemperatur. Andre faktorer kan også påvirke denne temperaturen.

Hvis du har overvåket eggløsningen og din basale kroppstemperatur, kan et høyt tall i over to uker være et tegn på graviditet.

Fordi disse symptomene ikke er helt unike for graviditet, kan du vise tegn selv om du ikke er gravid. I noen tilfeller kan de være relatert til en overhengende periode eller til en sykdom. Eller du kan være gravid og ikke vise noen symptomer.

Hvor snart kan jeg ta en graviditetstest?

Hvis du dør fra ønsket om å ta en graviditetstest etter å ha tenkt at jeg oppfattes, er du ikke den eneste. Men de fleste eksperter sier at du skal vente til den første dagen i din ubesvarte periode, som vanligvis er et sted om to uker etter unnfangelsen.

Hvis du kjører en test for tidlig, kan du få unøyaktige resultater. Et negativt resultat av testen kan bety noen ting, inkludert:

For de første resultatene kan du vurdere en blodprøve i legenes studie. Selv om både urin og blodprøver prøver tilstedeværelsen av HCG, er blodprøver generelt mer følsomme for hormonelle endringer.

Omvendt av medaljen, en blodprøve er dyrere og må gjennomføres på legekontoret.

Hva skjer hvis testen min er negativ, men jeg har symptomer på graviditet?

Hvis graviditetstesten din er negativ, men du har ikke startet syklusen, og du har andre symptomer, vent noen dager eller en uke for å gjøre en annen test.

Du bør også vurdere å konsultere en lege hvis du mistenker å være gravid.

Det er en falsk positiv?

Hvis du får et positivt resultat fra en graviditetstest hjemme, det oppdager HCG-hormonet i kroppen din. I sjeldne tilfeller kan det skyldes narkotika som inneholder HCG, til et ovarieproblem eller overgangsalder, i stedet for graviditet.