49 mat mat for tørre øyne

Etter et næringsrikt kosthold er en viktig rolle for å sikre at øynene dine forblir i god helse. Det er mange matvarer som kan hjelpe deg med å holde visjonen din klar og hindre deg i å utvikle visse øyeforhold. Og hvis du bor med en tilstand som det kroniske tørre øyet, kan forbruket av mat som er rik på noen vitaminer og mineraler lindre symptomer.

Gi en titt på denne listen over matvarer som er rik på næringsstoffer og sunne, alle fordelene for øynene dine.

Grønnsaker

Det er en rekke grønnsaker som gir essensielle næringsstoffer til fordel for øynene dine. Mange grønnsaker inneholder antioksidanter kalt lutein og zeaxanthin, som bidrar til å beskytte øynene mot skadelig lys. For eksempel er grønne bladgrønnsaker, brokkoli og brusselspirer gode kilder til disse næringsstoffene.

Andre grønnsaker inneholder beta-karoten, som konverterer til vitamin A i kroppen og hjelper med visningen. Gulrøtter og søte poteter er to eksempler på grønnsaker med dette næringsstoffet.

Frukt

Mange frukter inneholder antioksidanter og vitaminer som kan redusere øyeskader og gi beskyttelse. For eksempel inneholder blåbær en antioksidant kalt anthocyanin som kan gi øyevern og til og med forbedre synspunktene.

Sitrusfrukter som appelsiner, grapefrukt og sitroner inneholder vitamin C, en annen antioksidant som kan bidra til å holde øynene hennes sunne.

Fisk og kjøtt

Laks, tunfisk og sardiner inneholder omega-3 fettsyrer, som har vist seg å redusere betennelse. Selv laks, sardiner og makrell er gode kilder til vitamin D, som bidrar til å forhindre makuladegenerasjon, en øyesykdom som kan føre til synstap.

Når det gjelder kjøttet, inneholder leveren vitamin A og den skinnete biffen, strudsekjøttet og kalkunen er gode kilder til sink. Zink er et mineral som er i sunne øyne og beskytter mot skader.

Del på Pinterest

meieri

Mange meieriprodukter inneholder vitaminer og mineraler som er gode for dine øyne. Melk og yoghurt inneholder vitamin A og sink. Eggene inneholder lutein og zeaxanthin, de samme antioksidanter som er i grønne bladgrønnsaker. Noen oster inneholder vitamin A, som ricotta.

Pantry poeng

Legumene som nyrene og lima bønner inneholder sink og linfrøene inneholder omega-3 fettsyrer. Dessuten er korngenm en god kilde til vitamin E, A’annet vitamin som kan bidra til å forhindre øyeskader over tid.

Snacks

Det er flere snacks du kan spise i løpet av dagen som er gunstige for øynene dine. Mange valnøtter, for eksempel, inneholder essensielle og antioksidant vitaminer. Valnøtter er en kilde til omega-3 fettsyrer og mandler og solsikkefrø inneholder vitamin E.

Drikker

Grønn te har antioksidanter gunstig kalt katekiner, som også har antiinflammatoriske egenskaper. Det er også alltid viktig å holde seg hydrert med vann for hele dagen.

Ta bort

Enten du bor med en tilstand som det kroniske tørre øyet, eller at du bare prøver å holde øynene dine sunne, er det viktig å legge til næringsstoffer i kostholdet ditt som inneholder visse vitaminer og mineraler. Disse matvarene kan ikke bare forhindre øyeskader, men kan også redusere symptomene. Hvis ditt kroniske tørre øye alvorlig påvirker ditt daglige liv, snakk med legen din om behandlingsalternativer.